Miért nem engedi be néhány ember a lakásba a kutyáját?
21.33-as vagyok
De igen a kutyáim tökéletesen szocializáltak, csak mint említettem szerencsére nem mindneki kutyuskái, nem fogadnak szót másnak mert erre neveltem őket... Ha nem vagyok itthon akkor védik a házat... Ennyi. Ha én engedek be valakit akkor nem bánják. Utcán nem törődnek az emberkkel, a pórázunk úgy néz ki mint újkorában. Szerintem egy antiszociális kutyával hogy járnék tábroba és közben hogy figyelnék a másik kettőre? Sehogy.. Bár sokan járnak olyan kutyával... De az enyémeket tökéletesen hidegen hagyják az emberek, a táborban is. Ha valakivel sokat vagyok együtt annak örülnek, de ennyi. Támadólag csakis fenyegetés esetnén viselkednek. De ha értessz valamit a kutyákhoz és érdekel azt is leírom, hogy: feszes, felálló fül, kihúzott test, felcsapott farok. Így néz ki egy antiszociális, félelemből támadó kutya? Az enyémek csak akkor akcióznak ha meg kell védeni (volt rá példa). Tehát ha megtámadnak, ha piszkálnak, és ha valaki bejön engedély nélkül vagy ha nem vagyok itthon. Amúgy meg eszemben sincs dresszírozni a kutyáimat, mivel a versenyeken dresszírozással sehova nem jutnék, tekintve, hogy a lelkesedést is nézik. Én nevelni szoktam a kutyáimat, úgy hogy mindketten élvezzük közben... Szerintem te még nem láttál boldogan dolgozó és a munkát követelő kutyát. :) A tudatodban biztos az ül-fekszik-áll-szorosan láb mellett halad szögesnyakörvvel egy-kettő-egy-kettő típusó rég elavult képzés él...
A behívásról pedig... Menj el egy kutyaiskolába vagy valahova és keress olyan embereket akiknek megkeseríti az életét, hogy a kutya nem jön vissza... Alapprobléma szokott lenni, ennyit a vérében van dologról. És tudod paradox módon -hogy a te szavaddal éljek- dresszírozott kutyáknak végül sokkal nagyobb a szabadsága. :)
Ha még nem láttál ilyet akkor keress a youtube-on például dogdancing-elő kutyákat. Azt az örömöt ami a képükön van,nem lehet neveléssel oda rakni, az azért van mert imádják és élvezik a dolgot... Persze ehhez megfelelő fajtának kell lenni. Van amelyik nem mániákus, de azt is meg éehet tanítanie gykét dologra amit hobbiból élvezettel csinál... :)
Amíg vannak olyan emberek, akik nemhogy nem engedik be, hanem NEM SIMOGATJÁK MEG, addig nem lehet csodálkozni... (konkrét beszélgetés egy ismerőssel:
kérdezem: miért nem szereted ezt a kutyát, miért nem simogatod meg, amikor így örül neked??
ismerős: mert koszos meg bolhás...
no comment. Egyedül a kutya hogyan tisztálkodna, menjen be letusolni???)
ON: a fiatalabb városiak azért már beengedik. Leginkább falun, és az öregek nem engedik be, mert ők nem ápolják megfelelően és tényleg koszos lesz a kutyától minden.
Nekem az idős 55 kilós kutyám is bent van, hülye lennék kint hagyni amikor a nagy bundájában nem bírja a meleget, itt elterül a hideg járólapon és jól érzi magát. Több, mint 10 év együttélés után ez a minimum amit megteszek Érte. Nem beszélve aviharokról, amiktől retteg szegény. Nem hagyom magára, mert nem azt érdemli. Esténként mindig bent van a lakásban, napközben pedig ha akar kimegy, ha akar bejön hűsölni :-)
Most is itt horkol. :-) Nekem ez a normális.
Nem akarok beleszólni de szerintem ha a kutya semmit nem csinálhat bent csak egy sarokban ülhet a kis kosárkájában akkor nem lenne jobb neki kint?
Egyébként meg nevelés ide vagy oda...sok mindent megcsinálnak a kutyák, macskák amikor nincs ott a gazdi! Azt meg nem lehet elvárni, hogy azért mert valakinek pici gyereke van 24 órában semmi mást ne csináljon csak arra felügyeljen, hogy épp mit csinál a kutya meg a gyerek.
Szerintem sem szerencsés ez így és nem is egészséges.
megint 21.33-as..
Mi az hogy nem lheet lezavarni? A kutyának bármilyen helyzetben azonnal szót kell fogadnia... És mi van ha egyszer nem tetszik neki amit csinálsz és rádmorog vagy lekerget az "ágyáról"? Persze tudom ilyen nem fog megtörténni pont veled, de akár itt is körül nézhetsz hogy mennyi ilyen problémás kutya van...
Na csak azt akartam mondani, hogy mindegyik kutyám kölyökkora óta van nálam, és akkor sem nagyon akartak bent lenni, ha nem vol muszáj, mert kint sokkal érdekesebb mint bent bámulni a csempét, ahol nem lehet játszani, szimatolni én meg kint is tudom simogatni őket és játszani velük...
21.33-as vagyok... Én 18 vagyok és városban élek, a főváros mellett... :D
A babásnak meg: olyan is van, hogy mondjuk a kutya az egyik szobában van, a gyerek meg a másikban... Ajtó becsukva és ennyi. Ott játszhat egyedül a kutya és kész... ok embert ismerek aki probléma nélkül él a babával és a kutyával, egyébként meg az ilyen gyerekek sokkal egészségesebbek mint akik nem állatozhatnak ez meg van állapítva... Ha a kutya tiszta, ami alap lenne ugye gyerek nélkül is...
"ha a kutya semmit nem csinálhat bent csak egy sarokban ülhet a kis kosárkájában akkor nem lenne jobb neki kint?"
Én még ilyennel nem találkoztam, hogy ha beengedik akkor csak a kosárkájában ülhet. Honnan szedted ezt a hülyeséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!