Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hasznos a fojtó nyakörv?

Hasznos a fojtó nyakörv?

Figyelt kérdés
9 hónapos kuvasznál használnám,fémet(szögeset) mert nagyon húz
2012. jan. 20. 19:08
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
nem váltok orvost,amúgy ő a simát ajánlotta,nem ez az első kutyám,előző Kau volt és egy spániel keverék,kutya iskolába 50 000 Ft-ért a szüleim nem szeretnék vinni,mert sokallják
2012. jan. 20. 19:49
 12/30 anonim ***** válasza:
Jaj nekem. Mindjárt befejezem az erről szóló blogposztomat, amit írok már napok óta, olvasd át, ne ess neki rögtön szögessel szegény kutyának, nem is biztos, hogy eredményt fogsz vele elérni...
2012. jan. 20. 20:01
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Jó hosszú, nem véletlenül nem ide írtam :))

2012. jan. 20. 20:06
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvosod meg ne képzelje magát kutyakiképzőnek, és te se képzeld őt annak, mert kevés kivétellel marhára nem értenek ehhez a témához :)
2012. jan. 20. 20:06
 15/30 Akiteki ***** válasza:
Tetszik a blogod! Elmentettem, majd fogom olvasgatni.
2012. jan. 20. 20:08
 16/30 anonim ***** válasza:
49%

Szögest ne. Kiképzésnél használják de megfelelően. Ha nem jól használod a kutyának sérülést is okozhatsz.

Inkább csak folytó.

2012. jan. 20. 20:08
 17/30 anonim ***** válasza:

mennyi idős vagy?

Nem, mintha a kor nagyon számíthat, de egy fiatal gyerek egyszerűen nincs testi erőben ott egy kuvaszhoz.

9 hónaposan már majdnem teljesen kifejlett a kutya. Ha idáig nem tudtad rávenni a normál menésre pórázon, már kevés leszel hozzá. Főleg 0 ismeretekkel. Ezen sem a fojtó, sem a szöges így nem fog segíteni.

2012. jan. 20. 20:11
 18/30 anonim ***** válasza:
73%
Sima egyszerű fojtó nyakörv. Elviszed sétálni, amikor a kutya rendesen belefeküdt a pórázba, és húz, ki adod a "Lábhoz" vezényszót majd erőteljesen megrántod a lábad mellé. (A kutya egy ragadozó, erős nyaki izmokkal nem lesz baja.) Ha ez sem használ (általában 4-5ször kell megcsinálni) akkor szóba jöhet a "szöges" nyakörv. Kiképző nyakörvként lehet kapni. De nagyon oda kell figyelni vele. Olyan ingert ad a kutyának, mintha nyakon harapnák (a falkavezér így jelzi, ha valami nem tetszik neki, helytelen a viselkedés) és így igazodni fog. De ez a legvégső eset legyen. Sima fojtóval is szépen meglehet tanítani sétálni. Ami fontos, ha a kutya bejött szépen láb mellé ott sosem büntetjük, csak simogatjuk dícsérjük. Érezze, hogy a gazda lába mellet van az a pont ahol őt semmi rossz nem érheti a "szent hely". Rákell, jönnie, hogy a húzás rossz, a lábnál menés jó. Ezért ha szépen bejön lenyúlsz, símogatod, dícséred. Ha kimegy megint "odavágsz" a fojtónak, és visszarántod.
2012. jan. 20. 20:15
 19/30 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Pont ma láttam ismerős kutyást...kölyök rotijukra (max. 4 hónapos most) befele fordított szögest raknak, mert már 20 kg!!! és húúúz...no comment :(

Nem nagyon kellene szöges...ha a kamasz kutya esetleg ellenáll egy keményebb rántásnál, harapás is lehet a vége pl...inkább neveld meg.

Csóri kutya csak menne, nem is tudja, hogy miképpen viselkedjen, de ha megy előre érdeklődve, letépik a fejét a szögekkel...láttam én már nagyon hegyes szöges nyakörvben is kutyát, aki nyakizmait megfeszítve húzta gazdit.

Tegyél rá egy sima erős bőr, vagy textíl nyakörvet, esetleg fojtót. Amint megfeszül a póráz, hátraarc, ránthatsz is rajta egyet...innentől ezt MINDIG, ha sürgős dolgod van, akkor is vidd véghez, pár hét alatt egy ujjal is foghatod majd a pórázt, nem fog húzni :)

2012. jan. 20. 20:17
 20/30 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem tudod kontrollálni, tegyél rá haltit (pofaszíjat). Sokkal humánusabb, a szöges nyakörvvel csak vastagítod szerencsétlen kutya bőrét. A fojtó önmagában nem rossz, ha jól használják, na de szöges...

De még jobb lenne, ha megnevelnéd, hogy szépen tudjon lábnál jönni. A forgolódós módszert próbáltad már?

2012. jan. 20. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!