Hasznos a fojtó nyakörv?
Jó hosszú, nem véletlenül nem ide írtam :))
Szögest ne. Kiképzésnél használják de megfelelően. Ha nem jól használod a kutyának sérülést is okozhatsz.
Inkább csak folytó.
mennyi idős vagy?
Nem, mintha a kor nagyon számíthat, de egy fiatal gyerek egyszerűen nincs testi erőben ott egy kuvaszhoz.
9 hónaposan már majdnem teljesen kifejlett a kutya. Ha idáig nem tudtad rávenni a normál menésre pórázon, már kevés leszel hozzá. Főleg 0 ismeretekkel. Ezen sem a fojtó, sem a szöges így nem fog segíteni.
Pont ma láttam ismerős kutyást...kölyök rotijukra (max. 4 hónapos most) befele fordított szögest raknak, mert már 20 kg!!! és húúúz...no comment :(
Nem nagyon kellene szöges...ha a kamasz kutya esetleg ellenáll egy keményebb rántásnál, harapás is lehet a vége pl...inkább neveld meg.
Csóri kutya csak menne, nem is tudja, hogy miképpen viselkedjen, de ha megy előre érdeklődve, letépik a fejét a szögekkel...láttam én már nagyon hegyes szöges nyakörvben is kutyát, aki nyakizmait megfeszítve húzta gazdit.
Tegyél rá egy sima erős bőr, vagy textíl nyakörvet, esetleg fojtót. Amint megfeszül a póráz, hátraarc, ránthatsz is rajta egyet...innentől ezt MINDIG, ha sürgős dolgod van, akkor is vidd véghez, pár hét alatt egy ujjal is foghatod majd a pórázt, nem fog húzni :)
Ha ennyire nem tudod kontrollálni, tegyél rá haltit (pofaszíjat). Sokkal humánusabb, a szöges nyakörvvel csak vastagítod szerencsétlen kutya bőrét. A fojtó önmagában nem rossz, ha jól használják, na de szöges...
De még jobb lenne, ha megnevelnéd, hogy szépen tudjon lábnál jönni. A forgolódós módszert próbáltad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!