A te beaglednek nyakörve vagy hámja van? Szerinted melyik jobb?
Nekem nem Beaglém van hanem stafim
de előtte Beagle volt és nyakörv meg hámja is volt!
Hámot sétához használtam
nyakörvet pedig othonra (biléta volt rajta és ha úgy volt megkötni..)
Szia!
Ha jól nevelt a kutyusod használhatsz hámot, ha az kényelmesebb, de ha még csak most tanítgatod a szépen láb mellett vagy pórázon sétálásra akkor hasznosabb a nyakörv. Ha rögtön hámmal kezded, csak jól megtanul húzni, nem tudod hatékonyan visszarántani.
Nekem retrieverem van, mi retrieverpórázt használunk vadászatra és neveléshez, nyaraláskor volt rajta hám.
Én nyakörv párti vagyok. Amstaffot tartok, de van hámja is, meg nyakörve is. Nyakörvvel biztosabban tartom, de ha kocogni megyünk, akkor hámot visel.
Beaglenek egy strapabíró bőrnyakörv ideális.
Harmadik vagyok.
Nem kell "kicserélned", jó lesz még az, főleg ne azért cseréld ki mert nem hagyja felrakni magára. Elsőre a nyakörv sem fog tetszeni neki. Először csak ismertesd meg vele, ne akard rögtön ráadni, aztán csak rakd rá a hátára/nyakára egy pillanatra aztán dicsérd meg. Csak fokozatosan. Csak a végén csatold össze, mikor már nem bánja és ha már a póráz is rajta van, hagyd először, hogy hagy húzza maga után, amíg meg nem szokja. Ez hámra is nyakörvre is érvényes, de szerintem még mindig az utóbbi alkalmasabb a neveléshez. Főleg, ha húz.
Ha nem húzós a kutyád, a hám is megteszi, de én beagle-re inkább nyakörvet tennék, én arra esküszöm. A beagle amúgy sem könnyű eset, és hámmal abszolút nem lehet kontrollálni.
A jó minőségű nyakörv pedig nem kényelmetlen, ha helyesen használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!