Mi a jobb, megkötni egy kutyát, vagy nem?
A kennel, vagy lánc egy szükséges rossz. Szerintem egy kutya sorsa nem attól jó, vagy rossz, hogy kennel, vagy lánc, hanem, hogy mennyire törődnek vele. Tény, hogy láncra kötött kutyák között több rossz példát látni, ezért általánosítanak az állatvédők.
Összefoglalom:
Lánc: Előny az ember szempontjából,olcsóbb, szükség esetén áthelyezhető, az elfoglalt területet a kutyával közösen használhatja a gazdi is.
Előny a kutya szempontjából, az eb könnyen érvényesítheti jogait, minden arra haladó család (falka) tagtól behajthatja a neki járó simogatást, fültővakargatást.
Hátrány az ember szempontjából, lábszárhorzsolás, buktatás.
Hátrány a kutya szempontjából, nyakrántás, feltekeredés veszélye.
Kennel: Előny az ember részéről, az állatvédők ezt javasolják, könnyebben tisztítható, több kutya is elhelyezhető.
Előny a kutya szempontjából, nincs nyakrántás.
Hátrány az ember részéről, magasabb beruházási költség, helyigény.Telepítése kisebb telken nehézkes, vagy lehetetlen.
Hátrány a kutya részéről, egy félreeső zugból kell figyelnie a történéseket, mentetetlenül kevesebbet foglalkoznak vele.
Egyéb megjegyzés: Az Ezermester újság Már a 70-es években javasolta a kutya láncába rugó beépítését, a nyakrángatás mérséklésére. A lánc betiltása helyett én ezt javasolnám. A lánc, és csúszódrót kombinációjáról még nem is írtam, de azt majd máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!