Mi a jobb, megkötni egy kutyát, vagy nem?
Nekünk néha meg vannak kötve a kutyák. De csak ha nyitva van a kapu. Sajnos nekünk annyira kicsi a kertünk, hogy nem férne el egy kennel. Igaz, a kutyáim nem is bírják a bezártságot. Most lehet állatkínzónak gondoltok, de szerintem az nem itt kezdődik. (Mindig van előttük friss víz, árnyékos és napos helyek között választhatnak, van szigetelt házuk.) És nagyon kicsi időről van szó.
Mélységesen elitélem az olyanokat akik állandóan megkötve(bezárva) tartják a kutyájukat. Az ilyen gazdát pár napra odakötném a kutya helyére, és annyit foglalkoznék vele, ahogy Ő tette a kutyával.
Emberek!
1. Több, mint egy éve állatgondozó vagyok egy menhelyen, tehát mindennel képben vagyok felelős állattartás ügyben.
2. Gyűlllllölööööm a láncot, sírva fakadok tőle és agresszív leszek.
DE:
a kérdező leírta, hogy 3x sétálnak egy nap, állatorvosi ellátás megvan, agility, a szökés ellen ivartalanítás, kutyasuli, és ha a kertben vannak, el van engedve a kutya, kennel építés, egyebek.
Tehát mindent megtett a kutya rendbetétele érdekében.
Amennyiben nem hazudik, akkor nincs mit tenni, akármennyire fortyogok, igenis jobb, ha megvan kötve, minthogy két órával később a tűző napon kilógó belekkel szedje össze a szomszéd.
NEM az ilyen embereket kéne bántani, hanem azok ellen fellázadni, akik TÉNYLEG láncoznak (ház, víz, kaja nélkül, fél méteres láncon, törődés, oltások nélkül). A jákói, újlengyeli, inárcsi, soproni kínzások ellen. A felelőtlen, buta szaporítók ellen.
Ha nekem ilyen kutyám lenne, és a suli, mozgatás, törődés, ivartalanítás ellenére szökne, nem lenne lehetőség kennelre, akkor kénytelen lennék megkötni én is, mert nem lehetek mindig vele, dolgoznom is kell ahhoz, hogy legyen miből etetni és oltatni.
Le lehet adni menhelyen a láncra hivatkozva. Oké. És a következő gazdi fog vele ennyit foglalkozni?
Még egy lehetőség van, alábetonozni a kerítést, illetve visszahajtani a tetejét (ahogy a menhelyen is), de ez nekem se menne egyből, mert ez a munka nem két fillér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!