Megfelel a lenti összetevők alapján ez a táp a 7 hónapos bullmacimnak?
1., Összetétel: Húsliszt, búzaliszt, búza, búzadara, baromfizsír.
Beltartalma: 21% nyersfehérje, 9% nyerszsír, 3% nyersrost, 8% nyershamu, 1,8% kalcium, 1,3% foszfor, 0,3% nátrium, 9,5% nedvesség, A vitamin: 5.000 IE, D3 vitamin: 500 IE, E vitamin: 65 mg, C vitamin: 7 mg, B1 vitamin: 2 mg, B2 vitamin: 3 mg, B6 vitamin: 1 mg, B12 vitamin: 10 mcg, Vas: 34 mg, Cink: 37 mg, Réz: 3 mg, vas-szulfát, cink-szulfát, réz-szulfát.
:D az szép :)
Na, hát nem acanával etet az oktatónk :(
Szegényke :( Sajnos a gyomorcsavarodás a nagytestű kutyák "népbetegsége". Tartok tőle én is. Mindig 2x fog kapni enni, utána pihi és egy kicsit be is áztatom a tápot, hogy ne a gyomrában dagadjon meg.
Szerinted a mostani súlya alapján kéne adnom ebből a kacsás-körtés acanából Joeynak?
Hát az Joeytól függ :)
Szerintem adj neki annyit, mint szoktál, ha elkezd kigömbölyödni, akkor majd lecsökkented :D
Arra is figyelj, hogy ne szeressen hemperegni. Kaja után egy átfordulás, és kész a baj :S
Na igen, szerencsére nem hempereg :)
Gondoltam rà, hogy megtanìtom neki a "halott kutyàt", de elvetettem, mert az alapja a hempergés.
Újra választás előtt állok :(((
Végülis a Brit Care Junior Large Breed tápja mellett döntöttem, amikor a kérdést kiírtam, de gondot okozott, nem is kicsit. Túl gyorsan nőttek a csontjai, a homlokánál és az állkapcsánál baromira fájt szegénynek, folyott a nyála, be volt gyulladva stb. Most 2 napja tart a kezelése, nagyságrendekkel jobb a helyzet.
A dokink azt mondta, hogy nem jó a túl jó minőségű táp sem és a fehérjetartalmat vissza kell szorítani (28% ennél a tápnál) és amíg el nem fogy a tápunk, keverjük valami gyengébb minőségűvel és a mennyiséget is vegyük vissza, inkább legyen most sovány és nőjön lassabban. Úgyhogy nagy hirtelenjében Happy Dogot vettem újra, ennek 23% a fehérjetartalma.
Beszélgettem erről a tápról a dokival, elvileg ez ideális lenne neki az arányokat illetően, csak ahogy korábban is írtam trutyisodott a kakija, nem volt szép fényes a szőre, stb.
Van ötletetek, hogy mire váltsunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!