Megfelel a lenti összetevők alapján ez a táp a 7 hónapos bullmacimnak?
1., Összetétel: Húsliszt, búzaliszt, búza, búzadara, baromfizsír.
Beltartalma: 21% nyersfehérje, 9% nyerszsír, 3% nyersrost, 8% nyershamu, 1,8% kalcium, 1,3% foszfor, 0,3% nátrium, 9,5% nedvesség, A vitamin: 5.000 IE, D3 vitamin: 500 IE, E vitamin: 65 mg, C vitamin: 7 mg, B1 vitamin: 2 mg, B2 vitamin: 3 mg, B6 vitamin: 1 mg, B12 vitamin: 10 mcg, Vas: 34 mg, Cink: 37 mg, Réz: 3 mg, vas-szulfát, cink-szulfát, réz-szulfát.
Igen omega3 és omega6 zsírsavakban gazdag valamint ugye energiaforrás. Ha egy kisebb zsírtartalmú tápot ezzel egészítenék ki az jó lenne, vagy felesleges?
(na jó, szerintem maradok egyelőre a kölyöktápnál, annál nem tudom elszámolni a mennyiséget :), bár azért minden okos gondolatért hálás vagyok )
Köszi a segítséget!
Na igen :) Ha nincs vele gondotok, akkor nem is érdemes váltani :)
Nézd meg te is ezt a tápot, ez felnőtt és ebben van Omega 3 és 6 is.
Egyébként ennél a tápnál a felnőttkori testsúlyt kell alapul venni?
Nem tudom, szerintem meg a felnőttet. :) De ezt csak onnan gondolom, hogy pl egy 20kg-os kölyök kutyának sokkal több mindenre van szüksége, mint egy 20kg-os felnőttnek.
Amúgy egyelőre mi maradunk a kölyöknél, csak keresek valami szimpatikusabbat, hátha találok. Majd 7-8hónapos korában szerintem váltunk felnőttre, addig meg elraktározom az infókat.
Ha a mostani súlyát venném alapul, szerintem elég furán nézne rám Joey, amikor kapná a kaját.
Amúgy ugye a Happy Dog 23/14, amit most kap, emellett 415 gramm a napi adagja.
Ha a mostani súlya szerint kapná az acanát, akkor olyan 230 gramm körül lenne a napi adagja.
Szerintem ezzel nem lakna jól. De nem tudom.. Megkérdezem majd az oviban az oktatónkat, úgy emlékszem, hogy Acana-val etet ő is és egyébként ő tenyésztő is, a border babákat 6 hónapos koruktól már felnőtt táppal eteti.
Próbáltam picit kutakodni, 6hónapos kor után mehet elvileg felnőttből az a mennyiség, ami a végleges súlya szerint van előírva, mi még csak 4hónaposak vagyunk, így elvileg 2x annyi kéne belőle 6hónapos koráig. De nem szeretnék kísérletezgetni, ezért vagy maradunk a kölyöktápnál vagy majd ALS tápot veszek és azon van etetési, mind a felnőtthöz, mind a kölyökhöz.
Persze ezt ne vedd készpénznek, kérdezd inkább meg.
Nálunk még jobban lecsökkenne a kajaadag, szerintem hülyének is nézne szegény:350g most a napi, acanából meg kéne 110g, ha a felnőttkori súlyt nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!