Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megfelel a lenti összetevők...

Megfelel a lenti összetevők alapján ez a táp a 7 hónapos bullmacimnak?

Figyelt kérdés

1., Összetétel: Húsliszt, búzaliszt, búza, búzadara, baromfizsír.

Beltartalma: 21% nyersfehérje, 9% nyerszsír, 3% nyersrost, 8% nyershamu, 1,8% kalcium, 1,3% foszfor, 0,3% nátrium, 9,5% nedvesség, A vitamin: 5.000 IE, D3 vitamin: 500 IE, E vitamin: 65 mg, C vitamin: 7 mg, B1 vitamin: 2 mg, B2 vitamin: 3 mg, B6 vitamin: 1 mg, B12 vitamin: 10 mcg, Vas: 34 mg, Cink: 37 mg, Réz: 3 mg, vas-szulfát, cink-szulfát, réz-szulfát.

2012. jan. 19. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 A kérdező kommentje:

Na, ez már jó :)

Remélem nem lesz benne kukoricaliszt stb. :)

2012. jan. 20. 09:56
 42/72 Rotis_lány ***** válasza:

[link]

Az egyetlen, ami nekem nem jön be az Acanában, az az, hogy kicsik a tápszemek. Ez mondjuk egy habzsolós nagytestű kutyánál problémát okozhat. Szerencsére az enyém megrágja :)

2012. jan. 20. 10:01
 43/72 A kérdező kommentje:

Szuper! Hihetetlenül kevés kell belőle :D

A zsírnak egyébként milyen szerepe van a kutya fejlődésében? Azt nézem, hogy az min. 17% lesz.

2012. jan. 20. 10:08
 44/72 anonim ***** válasza:

Nem, általában nem ugyanannyi kell belőle sajnos, mivel növésban vannak, ezért sokkal több energiára van szükségük, mint egy átlagos felnőttnek.

Itt egy ALS etetési útmutató, külön van a kölyök és a felnőtt és a kölyköknek átlagban 2x annyi az ajánlott mennyiség ebből a tápból:

[link]

Szóval ezért nem tudom, hogy ha kölyök helyett felnőtt tápot adnék, abból mennyi kéne? Duplázzam meg és az jó lesz?

2012. jan. 20. 10:18
 45/72 Rotis_lány ***** válasza:

"A táplálék zsírösszetevője szolgáltatja a takarmánykeverék legkoncentráltabb energiaforrását, segíti a zsírban oldódó vitaminok és egyes ásványi elemek felszívódását és egyben a kutyaeledelek ízletességét és elfogadható konzisztenciáját biztosítja (a száraz granulált táp kellő zsírtartalom esetén nem túlzottan kemény és nem porzik).

A takarmány szárazanyagában általában 5-20% zsírt javasolnak, de növendék és főleg szoptató állatok ennél többet is elbírnak. Nagyobb zsírtartalmú tápból a kutya általában kevesebbet eszik, mert táplálékfelvételét az abban lévő energia alapján szabályozza. Ez különösen jól megfigyelhető növekedésben lévő kutyakölykök esetében. A napi tápanyagszükséglet biztosítására ezért a nagy zsírtartalmú tápok esszenciális aminosav tartalmát emelni kell (HEGEDŰS, 1995)."

hiányuk növekedési hibához, száraz, törékeny szőrzethez, korpás bőrhöz és bőrfertőzések iránti ellenállóképesség csökkenéséhez vezetnek

2012. jan. 20. 10:24
 46/72 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szerintem inkàbb az szàmìt, hogy mennyi a fehérje/zsírtartalom. Mondok egy példàt. Pl. ha Happy Dog juniornak 23/14 az aránya és a Happy Dog felnőtt tàpjànak mondjuk 18/8, akkor ebből több kell. Viszont, ha a 23/14-es tàpot vàltod ki pl. acana felnőtt tápra, ott 25/17 mondjuk az aràny, akkor abbòl nem kell dupla adagot adnod, hanem lehet követni az ùtmutatòt, amit ír.

Javítsatok ki, ha rosszul làtom a dolgot!

2012. jan. 20. 10:36
 47/72 anonim ***** válasza:

Értem. Jó lenne, ha valaki kiokosítana, mert elég hiányos a tudásom e téren. :) Elméletben tudom, hogy mi a jó ha benne van és mi az aminek keresnivalója sincs a tápokban, de ez a kölyöktáp-felnőtt táp miből mennyit ha nincs útmutató...

Most olvasgattam és azt találtam az egyik ALS tápnál, hogy 6hónapos korig a kölyköknek 2x annyit kell adni, mint felnőtteknek, utána mehet a rendes mennyiség.

Lazacolajjal érdemes lenne kiegészíteni mondjuk egy felnőtt tápot?

2012. jan. 20. 10:47
 48/72 A kérdező kommentje:

Lazacolaj szerepe az OMEGA3 és 6, ugye?

Ha igen és van a tápban, szerintem nem kell :)

2012. jan. 20. 10:55
 49/72 Rotis_lány ***** válasza:

Igazad van, én csak azt próbáltam leírni, mi a szerepe a zsírnak. :)

Ott van még a Happy Dog Irland is, abban sincs kukorica, viszont "csak" 21/10

2012. jan. 20. 10:57
 50/72 A kérdező kommentje:

Oksa, tudom, köszi :)

Azt arra a kérdésre írtam, hogy nem kell-e többet adni a felnőtt tápból.. :)

2012. jan. 20. 11:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!