Megfelel a lenti összetevők alapján ez a táp a 7 hónapos bullmacimnak?
1., Összetétel: Húsliszt, búzaliszt, búza, búzadara, baromfizsír.
Beltartalma: 21% nyersfehérje, 9% nyerszsír, 3% nyersrost, 8% nyershamu, 1,8% kalcium, 1,3% foszfor, 0,3% nátrium, 9,5% nedvesség, A vitamin: 5.000 IE, D3 vitamin: 500 IE, E vitamin: 65 mg, C vitamin: 7 mg, B1 vitamin: 2 mg, B2 vitamin: 3 mg, B6 vitamin: 1 mg, B12 vitamin: 10 mcg, Vas: 34 mg, Cink: 37 mg, Réz: 3 mg, vas-szulfát, cink-szulfát, réz-szulfát.
Na, ez már jó :)
Remélem nem lesz benne kukoricaliszt stb. :)
Az egyetlen, ami nekem nem jön be az Acanában, az az, hogy kicsik a tápszemek. Ez mondjuk egy habzsolós nagytestű kutyánál problémát okozhat. Szerencsére az enyém megrágja :)
Szuper! Hihetetlenül kevés kell belőle :D
A zsírnak egyébként milyen szerepe van a kutya fejlődésében? Azt nézem, hogy az min. 17% lesz.
Nem, általában nem ugyanannyi kell belőle sajnos, mivel növésban vannak, ezért sokkal több energiára van szükségük, mint egy átlagos felnőttnek.
Itt egy ALS etetési útmutató, külön van a kölyök és a felnőtt és a kölyköknek átlagban 2x annyi az ajánlott mennyiség ebből a tápból:
Szóval ezért nem tudom, hogy ha kölyök helyett felnőtt tápot adnék, abból mennyi kéne? Duplázzam meg és az jó lesz?
"A táplálék zsírösszetevője szolgáltatja a takarmánykeverék legkoncentráltabb energiaforrását, segíti a zsírban oldódó vitaminok és egyes ásványi elemek felszívódását és egyben a kutyaeledelek ízletességét és elfogadható konzisztenciáját biztosítja (a száraz granulált táp kellő zsírtartalom esetén nem túlzottan kemény és nem porzik).
A takarmány szárazanyagában általában 5-20% zsírt javasolnak, de növendék és főleg szoptató állatok ennél többet is elbírnak. Nagyobb zsírtartalmú tápból a kutya általában kevesebbet eszik, mert táplálékfelvételét az abban lévő energia alapján szabályozza. Ez különösen jól megfigyelhető növekedésben lévő kutyakölykök esetében. A napi tápanyagszükséglet biztosítására ezért a nagy zsírtartalmú tápok esszenciális aminosav tartalmát emelni kell (HEGEDŰS, 1995)."
hiányuk növekedési hibához, száraz, törékeny szőrzethez, korpás bőrhöz és bőrfertőzések iránti ellenállóképesség csökkenéséhez vezetnek
Köszi!
Szerintem inkàbb az szàmìt, hogy mennyi a fehérje/zsírtartalom. Mondok egy példàt. Pl. ha Happy Dog juniornak 23/14 az aránya és a Happy Dog felnőtt tàpjànak mondjuk 18/8, akkor ebből több kell. Viszont, ha a 23/14-es tàpot vàltod ki pl. acana felnőtt tápra, ott 25/17 mondjuk az aràny, akkor abbòl nem kell dupla adagot adnod, hanem lehet követni az ùtmutatòt, amit ír.
Javítsatok ki, ha rosszul làtom a dolgot!
Értem. Jó lenne, ha valaki kiokosítana, mert elég hiányos a tudásom e téren. :) Elméletben tudom, hogy mi a jó ha benne van és mi az aminek keresnivalója sincs a tápokban, de ez a kölyöktáp-felnőtt táp miből mennyit ha nincs útmutató...
Most olvasgattam és azt találtam az egyik ALS tápnál, hogy 6hónapos korig a kölyköknek 2x annyit kell adni, mint felnőtteknek, utána mehet a rendes mennyiség.
Lazacolajjal érdemes lenne kiegészíteni mondjuk egy felnőtt tápot?
Lazacolaj szerepe az OMEGA3 és 6, ugye?
Ha igen és van a tápban, szerintem nem kell :)
Igazad van, én csak azt próbáltam leírni, mi a szerepe a zsírnak. :)
Ott van még a Happy Dog Irland is, abban sincs kukorica, viszont "csak" 21/10
Oksa, tudom, köszi :)
Azt arra a kérdésre írtam, hogy nem kell-e többet adni a felnőtt tápból.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!