Bolognese vagy Havanese?
Melyik fajta jobb? Melyiket könnyebb tanítani, melyik az egészségesebb, szívósabb, intelligensebb, hűségesebb?
Nektek melyik tetszik jobban?
Tapasztal gazdiktól is kérek véleményt!
Előre is köszi!
A bolognese jól érzi magát éppúgy egy több gyermekes nyüzsgő családban, mint ahogyan egy idősebb ember csendesebb mindennapjaiban, mert egy rendkívül alkalmazkodó, jó indulatú, vidám természetű, kedves kis kutyafajta.
A havanese Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre, neki az a legfontosabb, hogy gazdája közelében lehessen.Csak olyan embereknek ajánlható a havanese, aki sok időt tud vele foglalkozni, mert erre nagy szüksége van ennek a bájos kis bohócnak.
havanese!!
nekem van 7 hónapos és előtte is volt, csak jót tudok mondani komolyan, negatívat nem tapasztaltam ennél a fajtánál ,persze nincs el kényeztettve normálisan neveljük és nem csak dédelgetjük és egy nagyon okos kutyus :)nagyon gyorsan tanulnak ,ember és kutya szeretők ,a gyerekeket imádják..és több színben van míg a bolognese csak fehérbe..
nekem csak kinézetre nem tetszik a bolognese,meg van itt a környéken 5 ilyen kutya és mindegyik csúnya nem tudom honnan vannak de elég csúnyák ,ki van a foguk és hülye fejük van..én itt néztem a neten ott szépek vannak de ez az 5-6 a környéken csúnya így nem tetszik..
Bolognese!
Amúgy ott azért csúnyák,mert nem jó helyről vették őket.
Nekem 2 bolognesem van és mind2 gyönyörű :):)
Amúgy a bolognese tényleg lustibb,de bármikor lehet játszani vele,mellesleg jót tesz nekik egy társ akivel lefárasztják egymást :)
Havanese!!! :D
Nagyon okos 2 hónaposan tanítottam neki az ül parancsot félórán belül megtanulta, és azóta is bármikor megcsinálja, meg a két lábon való "táncolásra" os megtanítottam. most lesz majd 4 hónapos:D Imádom, nagyon okos, és feltalálja magát:D Gyönyörű kutyusok a Havanesek, de ha "felhúzzák" nem lehet lelőni:D Kifárszthatatlan:D
Nagyon ragaszkodó kutyus, és nagyon tud a örülni:D
Havanese ! :D Szebb a szőre (szerintem).
Én a havanese kutyusomnak ( 2éveslesz) 40 perc alatt tanítottam meg 3 trükköt:) Imádnivalóak.
Nem olyan betegesek mint a bolognese .
Ha aktívabb vagy akkor Havanese.
ha kevésbé és nem mindig van időd vele sokat foglalkozni akkor inkább Bolognese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!