Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fél mindentől a kutyám?

Miért fél mindentől a kutyám?

Figyelt kérdés
1 éves kan csivava kutyám van, aki az első perctől kezdve mindentől fél. a tenyésztőnél annyira rettegett 8 hetesen (!) hogy alig bírták megfogni. :( Sajna ez mára annyiban változott, hogy nem szalad el, hanem ahogy valaki közelít felé összepisili magát. még tőlünk is fél. ma is lehajoltam, hogy megsimogassam, és engem is lepisilt. a párom próbálta vigasztalni, hogy ne féljen ennyire, felvette a kezébe, és telibe pisilte a pólóját. Valami ötlet???? Lécci segítsetek, mert ezt már nem bírjuk sokáig!!!
2011. dec. 29. 13:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elég súlyos idegrendszeri problémája van, amit lehetetlen teljesen rendbehozni. A kutyaiskolát azért érdemes lenne megpróbálni, mert sokat javíthat a viselkedésén, a Népszigetit ajánlanám, ha ők nem tudnak segíteni, akkor senki.

Akitől vetted az egész biztosan nem tenyésztő volt, hiába fizettél érte sokat. Egy tenyésztő foglalkozik a kiskutyákkal, ergo azok nem félnek az emberektől, a legnagyobb hibát ott követted el, hogy egy már kölyökkorában nagyon problémás kiskutyát vettél. Alapszabály, hogy rettegő kiskutyát nem veszünk sehonnan, mert azzal szinte 100%, hogy később problémák lesznek. Mindegy, ezt visszacsinálni már nem lehet.

Próbáljátok meg a Népszigeti kutyaiskolát, bár ez nem értem, hamarabb nem jutott az eszetekbe, hogy gond van a kutyával? Egy 3-4 hónapos kölyköt sokkal egyszerűbb lett volna szocializálni, mint egy 1 évest.

2011. dec. 29. 13:58
 12/35 LadyLee ***** válasza:
0%

"Van igazság abban, amit írsz, de úgy gondolom ez akkor sem a megoldás/elintézési módja a dolognak... "

Ezt a problémát sajnos nem fogjuk tudni megoldani a GYK-n, így nem is az volt a célom.

Viszont egy őszinte véleményen, még ha sarkított és durva is, esetleg elgondolkodhat a kérdező és legközelebb nem ilyen felelőtlenül vásárol majd "sok pénzért" kutyust...

2011. dec. 29. 14:02
 13/35 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne kutyaiskolába vinni (cerberost én is ajánlom, van kifejezetten csivavás csoportjuk), és ezzel párhuzamosan megvizsgáltatni állatorvossal, nem idegrendszeri eredetű-e a probléma, ha már kölyöknek is ilyen volt. A neves tenyésztőt pedig csókoltatom, ha ideggyenge és/vagy már babaként félrenevelt kutyákat ad ki a kezei közül.
2011. dec. 29. 14:24
 14/35 A kérdező kommentje:
LadyLee! Nem a véleményeddel van baj kisszivem, hanem ezzel az " én mindent jobban tudok" stílussal. Lévén hogy a szüleim kutyatenyésztők, értenek a kutyákhoz. volt nálunk nem egy problémás kutya akinek a viselkedésén lehetett változtatni. Természetesen nem csivavákkal hanem németjuhászokkal, és rottweilerekkel foglalkoznak. Amúgy hangsúlyoztam az előzőekben, a kutyust nem én vettem. Kaptam őt, és mivel a tenyésztővel aki vette nekem nem kötött szerződést, így nem tudok mit tenni. A nem bírjuk sokáig nem azt jelenti, hogy el fogom altatni, vagy kidobni, így jó lenne ha nem ítélkeznél ismeretlenül. Mellesleg megnézném, hogy ilyen hozzáállással, van e kutyád, és vajon mennyit szenvedhet melletted szegény állat?
2011. dec. 29. 16:50
 15/35 LadyLee ***** válasza:
34%

" Lévén hogy a szüleim kutyatenyésztők, értenek a kutyákhoz."

Azt hiszem ezzel csak rontasz a helyzeteden.

Annak viszont őszintén örülök, hogy nem áll szándékodban kidobni a kutyust.

2011. dec. 29. 16:52
 16/35 LadyLee ***** válasza:
0%
Ja, és igen, nyilván mindig is volt / van kutyusom, nem is egy.
2011. dec. 29. 16:53
 17/35 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig azzal hogy itt vagy mikor senki nem kíváncsi rád, inkább te járatod le magad, miután egyértelműen kiírtam, hogy a rosszindulatú megjegyzésekre nem vagyok kíváncsi , csak olyanok írjanak, akik ötleteket tudnak adni!

Akik pedig adtak, azoknak köszönöm szépen! Sajnos nekem a cerberos nagyon messze van, nem tudnék annyit utazni. A mi kutyasulink ami itt van viszont egy sz@r... csak arra jó, hogy bepalizzák vele a kezdő kutyatartókat.

2011. dec. 29. 16:56
 18/35 A kérdező kommentje:
Ja igen.. azt kifelejtettem, hogy én meg az ilyen "én szartam a spanyol viaszt" emberektől hányok! a többieknek szép napot! :)
2011. dec. 29. 17:09
 19/35 anonim ***** válasza:

"a párom próbálta vigasztalni, hogy ne féljen ennyire"

Na, ezért fél. Jól megdicséritek a félésért, meg ügyet csináltok neki mindenből. Alapvető egy félős kutyánál, hogy ne tutujgassuk, amikor fél, mert azzal csak rontunk a helyzeten. Tényleg keressetek szakembert :)

2011. dec. 29. 17:41
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

1. vagyok.

Nem vagyok bunkó . Idézem : "a tenyésztőnél annyira rettegett 8 hetesen (!) hogy alig bírták megfogni"

Ha már ott ennyire akkor mire vártál? Jézusom ! És még én vagyok a bunkó. De legalább nem vagyok olyan hü*ye hogy megvegyem egy tucat pénzért az agyonszaporított kutyámat.

Van törzskönyve ?

2011. dec. 29. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!