Miért fél mindentől a kutyám?
Valószínűleg elég súlyos idegrendszeri problémája van, amit lehetetlen teljesen rendbehozni. A kutyaiskolát azért érdemes lenne megpróbálni, mert sokat javíthat a viselkedésén, a Népszigetit ajánlanám, ha ők nem tudnak segíteni, akkor senki.
Akitől vetted az egész biztosan nem tenyésztő volt, hiába fizettél érte sokat. Egy tenyésztő foglalkozik a kiskutyákkal, ergo azok nem félnek az emberektől, a legnagyobb hibát ott követted el, hogy egy már kölyökkorában nagyon problémás kiskutyát vettél. Alapszabály, hogy rettegő kiskutyát nem veszünk sehonnan, mert azzal szinte 100%, hogy később problémák lesznek. Mindegy, ezt visszacsinálni már nem lehet.
Próbáljátok meg a Népszigeti kutyaiskolát, bár ez nem értem, hamarabb nem jutott az eszetekbe, hogy gond van a kutyával? Egy 3-4 hónapos kölyköt sokkal egyszerűbb lett volna szocializálni, mint egy 1 évest.
"Van igazság abban, amit írsz, de úgy gondolom ez akkor sem a megoldás/elintézési módja a dolognak... "
Ezt a problémát sajnos nem fogjuk tudni megoldani a GYK-n, így nem is az volt a célom.
Viszont egy őszinte véleményen, még ha sarkított és durva is, esetleg elgondolkodhat a kérdező és legközelebb nem ilyen felelőtlenül vásárol majd "sok pénzért" kutyust...
" Lévén hogy a szüleim kutyatenyésztők, értenek a kutyákhoz."
Azt hiszem ezzel csak rontasz a helyzeteden.
Annak viszont őszintén örülök, hogy nem áll szándékodban kidobni a kutyust.
Szerintem pedig azzal hogy itt vagy mikor senki nem kíváncsi rád, inkább te járatod le magad, miután egyértelműen kiírtam, hogy a rosszindulatú megjegyzésekre nem vagyok kíváncsi , csak olyanok írjanak, akik ötleteket tudnak adni!
Akik pedig adtak, azoknak köszönöm szépen! Sajnos nekem a cerberos nagyon messze van, nem tudnék annyit utazni. A mi kutyasulink ami itt van viszont egy sz@r... csak arra jó, hogy bepalizzák vele a kezdő kutyatartókat.
"a párom próbálta vigasztalni, hogy ne féljen ennyire"
Na, ezért fél. Jól megdicséritek a félésért, meg ügyet csináltok neki mindenből. Alapvető egy félős kutyánál, hogy ne tutujgassuk, amikor fél, mert azzal csak rontunk a helyzeten. Tényleg keressetek szakembert :)
1. vagyok.
Nem vagyok bunkó . Idézem : "a tenyésztőnél annyira rettegett 8 hetesen (!) hogy alig bírták megfogni"
Ha már ott ennyire akkor mire vártál? Jézusom ! És még én vagyok a bunkó. De legalább nem vagyok olyan hü*ye hogy megvegyem egy tucat pénzért az agyonszaporított kutyámat.
Van törzskönyve ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!