Mindentöl fel a kutyam, miert?
a félelem a szocializáció teljes hiányából alakult ki!
javasolnám a kutyaiskola felkeresését és szakemberek segítségével átalakíthatod a félelmét !
persze ez sok időbe,és bizony pénzbe kerül !!!
te magad képtelen vagy erre egyedül, mert nem tudod hogyan kell ( a kérdés felvetése ezt jelzi )
ezért javasoltam a fentieket !
vidd magaddal mindenhová, ahová tudod!
mindíg legyél nyugodt, és vidd kutyák közé !!
engedd el a pórázról ( persze zárt kifutóban )
és mozgasd sokat.
alapszabály : a türelem jó kutyát teremt !!!!:)
hajrá!!!
köszönöm a valaszokat....Egy nagyon kedves,szeretettel teli kutyusrol van szo,ahova csak tudom viszem magammal,szeretgetem egesz nap,,as kutyaktol annyira fel,hogy egyszerüen tepi ki magat,hogy elfuthasson,viszont a nöket meg a gyerekeket nagyon szereti.A ferfiakat nem.
Kutyaiskolaba mindenkepp kell jarnia,mert itt kötelezö a nagy testü kutyaknak jarni.(Nemetorszagba lakunk).
Az előző kutyusom menhelyes volt. Pekingi palotakutya lévén, ha félt, ugatott, harapott. Eleinte minden kutyát szét akart tépni. Neki akart ugrani a babakocsiknak, kismotorral közlekedő gyerekeknek. A férfiakat alapból utálta. Szóval más szemében egy halálra ítélt fenevad lehetett volna. Türelem kellett és sok idő. Szép lassan rájött, hogy már nem kell félnie. Sikerült összebarátkoznia a kutyákkal (egy év legalább kellett neki), még "barátja" is lett. A motorozó gyerekeknek is tudott örülni, körülzsongta (nem tudok jobb szót az eszeveszett körbeugrálós örömére) őket. Az egyetlen ami megmaradt nála a horgászok bokáját mindig meg akarta harapni. Lehet a bot miatt, de nagyon haragudott rájuk.
Adj időt a kutyusodnak. Majd rájön, hogy nem kell többé félnie, mert a falkavezér erős és kiáll a falkáért. Látod, mát haladsz is vele, hiszen már nem fél a lépcsőn. Ez nagyon nagy dolog. Mi amíg félt a kutyus is vittük kutya közelbe. Volt, hogy ölbe vettem a kis vadállatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!