Miért nem engedik a szülők a kutyatartást?
Én egy 14 éves lány vagyok.Van már 3 tengerimalacom és megfelelően gondozom - minden nap kitakaritom,megetetem,megitatom,"játszom velük".Már kb.4-5 éve szeretnék kiskutyád de a szüleim hajthatatlanok.Egy fajtatiszta kutyus szeretnék kistermetüt mert "bérházban" lakunk,de elég tágas bőven elférne a kutyuska.Tudom nem olcsó egy kutya de az anyagiak is beleférnek a keretbe.A időmbe is belefér bár 7 órától 13 óráig nem vagyok otthon de utána a délutánom csak a kutyusé lenne, sokat szoktunk turázni a családommal ugyhogy a mozgásigénye ki lenne elégitve a kutyulinak.A szüleim is nagyon szeretik az állatokat de ha felhozom hogy szeretnék egy kutyát akkor rögtön azt a választ kapom hogy minek nekünk kutya,meghogy ugyse foglalkoznék vele és mindent összepiszkitana.(de ha mindenki igy állna a kutyatartáshoz mint a szüleim akkor senkinek sem lenne kutyusa) :(
Kérlek sekitsetek hogy mit csináljak és milyen kutyafajtákat ajánlotok. Előre is köszönöm!! :)
Hát ezt te tudod a leginkább megmondani :) Összeírod az igényeidet, a lehetőségeidet (miután a család belement, különben csak feleslegesen izgatod magad), aztán utánaolvasol egyesével a kutyafajtáknak, és amelyik a legjobban passzol, azt választod. De persze 20ezres kiskutyától ne várd, hogy olyan legyen, amilyennek olvastad, mert az olcsóért szaporítók nem figyelnek oda a kutyák jellemére, egészségére, és könnyen lehet, hogy mást kapsz, mint amit vártál.
De mondom, ne lovalld bele magad, amíg a szüleidet nem győzted meg, csak magadnak ártasz vele.
Én is ugyanígy voltam...kb. 7 éves korom óta szeretnék kutyát, hatalmas kertünk van, bármit meg tudtunk volna neki adni már akkor is.
De nem kaptam. És tudtam hogy nem fogok, így lekezdtem vinnyogni hogy akkor kérek tengerimalacot, rögtön kettőt, hogy ne legyenek egyedül :DDD
De a szüleim persze ismernek, tudták hogy én kutyát szeretnék, így belementek. Szóval 14 évesen egy pontosan 10 hónapja vagyok boldog goldentulajdonos.
Amúgy én rengeteget hisztiztem érte, és a végén sem azért kaptam mert belefáradtak hisztimbe, hanem mert úgy látták hogy most nekik is belefér időbe (így soha nincs itthon egyedül) és én úgymond "gyakorolhattam" a szomszéd kutyán, gyakran vittem sétálni, volt hogy a gazdái nem voltak otthon, akkor átmentem vele játszani, és látták hogy készenállok arra, hogy legyen egy saját kutyám is :)
Majd ha a szüleid látják hogy felelősségteljes gazdi leszel, te is fogsz kapni kutyát ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!