Miért nem engedik a szülők a kutyatartást?
Én egy 14 éves lány vagyok.Van már 3 tengerimalacom és megfelelően gondozom - minden nap kitakaritom,megetetem,megitatom,"játszom velük".Már kb.4-5 éve szeretnék kiskutyád de a szüleim hajthatatlanok.Egy fajtatiszta kutyus szeretnék kistermetüt mert "bérházban" lakunk,de elég tágas bőven elférne a kutyuska.Tudom nem olcsó egy kutya de az anyagiak is beleférnek a keretbe.A időmbe is belefér bár 7 órától 13 óráig nem vagyok otthon de utána a délutánom csak a kutyusé lenne, sokat szoktunk turázni a családommal ugyhogy a mozgásigénye ki lenne elégitve a kutyulinak.A szüleim is nagyon szeretik az állatokat de ha felhozom hogy szeretnék egy kutyát akkor rögtön azt a választ kapom hogy minek nekünk kutya,meghogy ugyse foglalkoznék vele és mindent összepiszkitana.(de ha mindenki igy állna a kutyatartáshoz mint a szüleim akkor senkinek sem lenne kutyusa) :(
Kérlek sekitsetek hogy mit csináljak és milyen kutyafajtákat ajánlotok. Előre is köszönöm!! :)
Nézd, hülyeség ellen nincs orvosság. Várd meg, amíg felnősz és te döntesz a saját életedről. Többen kibírtuk már.
Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy a kutyával a szüleid nyakába is rónál egy csomó felelősséget. Ha baj van, ők rohannának vele állatorvoshoz, ők fizetnék, ők gondoznák, ha 18 évesen úgy döntenél, hogy inkább a haverokkal/pasikkal/egyetemmel foglalkozol, mint a kutyával... Ettől függetlenül próbálhatsz velük beszélni, de ha az észérvekre nem hallgatnak, akkor bukta, várni kell.
amit leírtál pont azért nem egedik ,nem érzik hogy te foglalkoznál vele ,azért egy kutyával foglalkozni közelsem úgyan az mint 3 tengerimalaccal.. szobatisztaságra nevelés 2 óránként le kell vinni a kutyát hogy lent végezze a dolgát ezt jó pár hónapig meg kell csinálni és utána lehet napi 3-4 x séta ,ha suliba vagy ki oldja meg a két óránkénti levitelt??? másképp a kutya minden össze piszkít..
ha tovább tanulsz akkor is ilyen időbe érsz haza??
mert pl én 7:15 kor indultam amikor általánosba jártam mert kb 10 percre volt a suli haza mindig 1 vagy fél kettőre itthon voltam ,most hogy gimi járok 6:45 kor indulok és ha csak 5 órám van akkor is fél 3-ra érek haza de a legtöbbszőr 3-ra vagy 4-re érek haza ,szerencsére tesóm beválalta az én kutyám sétáltatását is.. viszont 2 év múlva megy gyakorlatra pestre szóval akkor én leszek a soros mi jól megbeszéltük ezt a témát ,de nálunk a szüleim is szívesen leviszik a kutyákat..
amúgy ha nem lenne a tesóm ilyen ,meg a szüleim ,akkor be se válaltam volna egy kutyát mert nem lenne rá időm..
Egy kutya minimum 15 évre szól.Hány éves is leszel akkor??Most kezdődik majd a továbbtanulás,a bulik,a haverok.És a szüleid nem akarnak még egy gyereket,akitől se nyaralni,se elmenni nem lehet,ráadásul ott fog maradni a nyakukra.
Majd ha elköltöztél ,akkor vegyél magadnak kutyát.
Kedves 15 éves ma 19:32
Honnan is kapod a saját pénzedet??
Én most fogok kapni kutyust :)
Yorkim lesz.
16 éves vagyok, nekem is van tengerimalacom (4 éve) és imádom.
Pár hónapja megláttam egy kiskutyát és teljesen beleszerettem.
Azóta nekem is kell kutya :)
Amikor felhoztam ezt a témát az volt a válaszuk, hogy nem meg hogy minek.
Aztán 2 hónapig mást nem hallottak tőlem, csak a kutyát.
Végül belementek :)
Először azt akarták, hogy csak nyári szünetben, de aztán egy kis fűzés, és karácsonyra kapom.
De ugye tudod, hogy egy fajtiszta kutya mennyibe kerül? Meg hozzá a cucc? (Nem olcsó, nekem is fajtiszta lesz a kutyám)
az ő házuk, az ő pénzük, és részben az ő felelősségük, akkor is, te is foglalkoznál vele. A kutya nem olyan, mint a tengeri malac, hogy elvan a szobádban egy ketrecben. Nagy mozgásigénye van, rendszeresen le kell vinni sétálni, hogy elvégezze a dolgát, stb. Akkor is, ha neked nincs időd vagy kedved. Azon kívül hullatja a szőrét, amit gondolom nem te takaritanál az egész házban. Akármi lenne vele, a szüleid vinnék el orvoshoz, fizetnék a költségeket, meg vesznek neki kaját, nyakörvet, oltásokat, mindent, ami kell. A kutya az családi állat, nem olyan, mint a tengerimalac vagy az aranyhal, hogy csak a tiéd, nálad van, stb. 1 ember hiába szeretne kutyust, ha a család t9bbi része nem.
Ja, és a sétáláson kívül is folyamatosan foglalkozni kell vele, tanítani, nevelni, stb. Egyedül nem győznéd, és nem is csak a te felelősséged lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!