Nem engedik ki a kutyámat Angliába! Mit tegyek?
1. Mikrochipes megjelölés (ISO 11784, illetve 11785) vagy tisztán, egyértelműen olvasható tetoválás (2011. július 03. napjáig)
2. Érvényes veszettség elleni védőoltás, a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően az érvényességi idő feltüntetésével (hazánkban 3 hónapos, először oltott kölyök esetében 6 hónap, más esetekben 1 év /365 nap), de mindenképpen a 3 hónapos életkor betöltése után!)
3. A veszettség elleni védőoltás beadási dátumától számított 30. naptól vérvétel és a vérminta titer-vizsgálata.
Megfelelő eredmény (0,5 NE/ml) esetén, a vérvételtől számított 6 hónapos várakozás, majd ennek letelte után lehet utazni. (Ismételt beutazás esetén a titer-vizsgálatot nem kell megismételni, ha az újra történő veszettség elleni vakcinázás a vakcina gyártó által megadott lejárati idején belül megtörtént.)
4. Az Egyesült Királyságba történő belépés időpontjához képest 24 – 48 óra közötti időpontban (óra, perc fontos!) az Unióban széles spektrumú féreghajtó szerként engedélyezett gyógyszerkészítménnyel széles spektrumú féregtelenítő kezelés, és
5. kullancs elleni kezelés szükséges, és ezeket óra/perc pontossággal igazolni kell az állatútlevélben. (Ezt szigorúan ellenőrzik is a belépéskor!)
Nem a chiptől számítva 6 hónap hanem a vérteszttől... az állatorvosodat nem kommentálom de küldtem már ki 7-8 kölyköt Angliába és többször voltunk fedeztetni és kiállítani ott tehát azért van némi tapasztalatom..
A gáz angliával az(ha jól tudom) hogy chip ide chip oda a kutya fél évig karanténban lesz. Ezt sajna nem lehet kikerülni. Bár lehet azóta megváltozott a rendszer....
De nem tudsz ez ellen mit tenni. Ha jól tudom a karanténba látogathatod meg minden, de fél évig ott kell lennie.
Nézz utána azért, de nekem az uccsó infom ez angliáról.....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!