Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire számítsunk? Falkasorrend!

Mire számítsunk? Falkasorrend!

Figyelt kérdés

Én betartom a szabályokat a falkavezérség megszerzését, megtartását illetően. A férjem viszont tojik rá.

Mire lehet számítani, hogy fog vele viselkedni a kutya felnőtt korában, ha maga alá helyezi a falkasorrendben a férjemet?

2011. dec. 12. 10:27
1 2
 11/17 rezangyi ***** válasza:
0%
Ja és a legfontosabb..A kutya nem fog leülni majd az úttestnél..csak a megszokott útvonalon a megszokottság miatt.Új helyen át fog futni ha szabadon van és érdekeset lát.Ne azt tanítsd neki, hogy üljön le hanem a marad! parancsot.Sokkal célszerűbb hiszen bármilyen helyzetben alkalmazhatod nem csak úttestnél!Ha verekedés van vagy macska fut el vagy másik kutya jön akárhol kiadod a parancsot a kutya maradjon ott.Ez szerintem a legfontosabb parancs mert a városban ez életet menthet (nálunk már párszor ez meg is történt) Az ül parancsot is felesleges 20x mondani mert ha 10x nem érti a 20adikat is leszarja a kutya..orra fölé helyezni a falatkát addig amíg le nem teszi a fenekét akkor kiadni az ül parancsot ezt ismételgetni és beválik.Ha a férjednél nem, akkor nyilvánvalóan azért mert a kutya őt nem tekinti vezérnek ergó minek engedelmeskedjen ha nem követeli meg a szabályokat.Ennyi.Nem bonyolult dolgok:9
2011. dec. 12. 11:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Na, hát ezért csináltam én a járdáról való lelépésből szabályt, büntetéssel. Az egy olyan pont, ahol nem cukiskodunk, klikkerezünk, meg előre figyelmeztetünk. Ez olyan történet, ahol egyszer odáig is elmentem, hogy a szuszt is kiráztam a kutyából. Nem előre szólok, hogy nem szabad, hanem jó előre rákészülök, és ahogy lelép a járdáról üvöltve, iszonyat dühből parancsolom vissza. Én ezt úgy belőttem a kutyámnak, hogy ha én átmegyek még két kereszteződésen, de nem hívom, akkor ott szobrozik a járdaszegélynél. Nem olyan nagy meló, az eleje szívás, mert akkor terror kell, meg azátn az idegen helyeken rá kell figyelmeztetni újra, hogy beáltalánosítsa, hogy ott is él a szabály, de egyébként elképesztően hasznos. Az én pasim se ültetett soha járdánál, most meg egyszer jön haza úgy, hogy mondja, hogy milyen durván okos a kutyám, nem jön át az úton amíg nem hívja. Így már ő is betartatja. Ráadásul ez így dominancia gyakorlat is, és nem buta kapuszabály, hanem olyan, aminek értelme is van.
2011. dec. 12. 12:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Jan Fennel - Kutyapszichológia c. könyve tegnap került hozzám, nekifekszem és elolvasom :)

Az óvónénink úgy mondta, ha leültetjük a padkáknál, az fog benne tudatosulni, ha szintkülönbség lesz, akkor megáll...

Igen, erre én is harapok, a padkáknál nem ismerek bocsánatot :) Elvégre az életébe is kerülhet.

2011. dec. 12. 12:40
 14/17 rezangyi ***** válasza:
Nem kekeckedni akarok igazán:) De ha ez a leültetés dolog szerintetek jobb mint a Marad parancs...PL ha esős az idő vagy tél van akkor nem ül le a legtöbb kutya.Viszont a marad parancsnál azonnal teljesíti hiszen az nem kellemetlen semmilyen időszakban sem!Vannak olyan szintkülönbségek amiket abszolút nem érzékel a kutya pl ahol el van vékonyítva a padka a bicajosoknak vagy sok ilyen dolog és akkor sem fog leülni.Tehát én ezért tartom sokkal hasznosabbnak ha a kutya a marad parancsot teljesíti hiszen sokkal több helyzetben lehet használni.Amúgy sok gyakorlással így is megáll a padkánál mert ugye megszokja h ott marad..Viszont nem fészkalódik meg lépeget ha nem akar leülni mivel vizes vagy jeges.
2011. dec. 12. 21:13
 15/17 anonim ***** válasza:

alapvetően neked nem sok fogalmad van a kutya gondolkodásáról szerintem-az, hogy végrehajt-e egy parancsot egyáltalán nem jelenti, hogy felette vagy a rangsorban főleg ha te tanítod egyedül, a te hagodra kondicionálod...szerintem egyikőtök sem igazi "falkavezére" ...nem ezen múlik a dolog

és ugyan milyen szabályokat tartotok be..? ha a kutyanevelés területén sincs egyetértés köztetek akkor hamarosan mindkettőtök bukja a kutya által meghitelezett vezetői poziciót!:)

2011. dec. 12. 21:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Hm.. akkor vajon miért mondják azt a kutyaoviban, hogy nálunk nincs semmi gond a falkavezérséggel?
2011. dec. 12. 23:27
 17/17 A kérdező kommentje:
rezangyi értelek, és tök logikus, amit írsz :)
2011. dec. 12. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!