Titeket nem zavar ha valaki engedély nélkül odamegy megsímogatni a kutyád?
rossz napomon zavar, amúgy nem, de csak ha megkérdezik szabad-e. ha rosszabb napom van, akkor egy "nem"-et morrantok csak oda, vagy ha színesbőrűek akaratoskodnak. bár annyira nem mernek már mert 14 hónapos stafford,de a nők imádják a kihúzott szeme miatt, hiába 28 kg :)
amikor visítva rohant felemelt kezekkel a két purdé hogy megsimogassák a hátát, azokra ráüvöltöttem. örüljön az anyja, hogy nem kapja szét a kutyám a gyereket (aki egyébként mindenkit imád), de ezt nem kell tudnia ismeretlennek :)
kérdező, megértem, hogy félted a kicsit, de ne kapkodd fel, mert felingerled vele a kutyákat.
Mindkét kutyám örző-védőzik, úgyhogy ha valaki az engedélyem nélkül jönne oda, akkor jelezek a kutyámnak, aki nem engedi a közelbe az illetőt, megmorogják, és ez bővel elég az embereknek. :D
Habár a boxerem kinézete miatt őhozzá alapból nem nagyon akaródzik odajönni az embereknek, de a keverékemmel már barátságosabbak.. :D
Engem is zavar. nekem husky kutyusom van és engem is sokszor megállitanak, hogy meg e simogathatják, evvel persze nincs is bajom, de amikor csak úgy odajön valaki és kérdezés nélkül...:S meg a kutyám sem kedvel mindenkit, olyan fura, mintha érezne valamit, az emberekben. valaki simán odajöhet és megsimogathatja, még hirtelen is, de van aki nem szimpatikus neki akkor látom rajta, hogy nem igazán örül a simogatásnak, persze nem morog, meg semmi veszélyes jel, hisz szereti az embereket, csak én látom rajta, minden esetre érdekes. azt még végképp nem szeretem ha elkezdi valaki nyúzni, meg megakarja ölelgetni, a kutyám azt nem is tűri el mástól csak tőlem. de szerencsére tőlem általában megkérdik, hogy harap e, meg hogy meg e szabad simogatni, meg nagyon dicsérik, itt a környéken nagyon kevés husky van, sőt a faluba csak nekem van huskym, meg hát van 3-4 malamut. és ezért érdekes az embereknek, meg hát a szépsége miatt.
de a kutyusok azok rosszabbak. szinte minden sétánál nekünk támad legalább egy... mert a gazdik nyitva hagyják a kaput és a kutyák ha meglátnak rohannak ki és támadják az én kutyám. pedig az enyém jól nevelt, nem is figyel rájuk meg semmi... ez is kiszokott akasztani... aztán ált. én védem a kutyám, mire a drága gazdi meg kirohan hogy bezavarja őket addigra már megoldom magam is. volt oylan, hogy egy sétánál 8 kutya nekünk támadott....:S
Sajnos sok ilyen ember van! Engem is zavar, az meg főleg, ha nem is tud köszönni!
Még régebben német dogom volt, vele sokat sétáltam a városban is, sokan meg szokták simogatni. Szerencsére többen voltak, akik köszöntek és kérdeztek, de én is meguntam a sok bunkót, aki nem tette ezt csak simogatott. Egyszer egy párocska jött oda hozzánk és a srác már simogatta is a leghűségesebb barátomat, én pedig megsimogattam a barátnőjét, erre megsértődött és el kellett magyarázzam neki, hogy mi-merre-hány méter!!!
Nálunk ez bejött, aki köszönés és kérdezés nélkül simogat, azt meg kell simogatni és már kapcsol is!!!
Csak zárójelben jegyzem meg Ragnarok válaszára reagálva, hogy a csaj sem volt a tulajdona a srácnak, ha már ilyen a felfogásod! Tehát nem kellett volna olyan negatívan reagálni!
Annyira idióták tudnak lenni az emberek, hogy az utóbbi időben már engem is kiborít... Régen nem csináltam belőle ügyet, ha valaki szó nélkül megsimogatta.
De mostanában elment a kedvem a kutyámmal való utazástól. A metrón a múltkor egy nő elkezdett neki pisszegni, meg fütyürészni, azt hittem ráordítok mérgembe, hogy ne viselkedjen már úgy, mint egy hülyegyerek.
Nincs bajom azzal, ha valaki kedvesen, normálisan közelít, de egyesek annyira debilek tudnak lenni, ha kutyát látnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!