Szeretnék egy Amerikai pit bullterrier kiskutyát. És találtam egy eladó kan kutyust ami állítólag törzskönyves, chippes, meg tetovált. Ez valós dolog lehet, vagyis ilyet lehet venni Magyarországon? És ha lehet, akkor kell valami engedély hozzá?
Honnan veszed? , ha szaporítótól akkor felejtős hogy megvedd! mert idegbajos lesz, amúgy a viselkedésére
igen lehet Pitt..-et tartani de jövőre ebadónál évi 20E forintot fogsz fizetni úgy készülj ;)
Én nagyon meggondolnám ezt a fajtát. felénk is van vagy 4. Amig kicsit, aranyosak, szépek. A futtatón, ők a középpontok. Aztán ahogy nőnek, úgy maradnak el a kutyák, mert a gazdák, félni kezdenek tőlük. Magányos lesz a kutya is , a gazdi is.Van ellenpélda,egy ember, aki keményen megkűzdött a kutyájával, ki a főnök fronton.
Érdeklődj az állatorvosnál,mi a törvény az efféle kutyákra.
Teljesen legális dolog. Nem tiltólistás, úgy tudom nincs is olyan fajta ma az országban, ami tiltott lenne.
Jó pár éve az volt, de ez azóta változott.
törzskönyvet itt Mo-n csak az ADBA adhat ki a piteknek, ami egy amerikai szervezet, elég bajos lekérni a papírt, ergo kevesen csináltatják meg. ha az illető valóban lekéri ezt a papírt, akkor szerintem már megbízhatsz benne.
engedély nem kell, veszélyessé pedig nem a fajtája hanem a viselkedése alapján sorolhatják csak. a pit pedig kifejezetten emberbarát fajta.
viszont keményfejű, domináns terrier, határozott, kemény kezű nevelést kíván. illetve rengeteg mozgást és foglalkozást, vérbeli munkakutyák, nem kanapékutyának való!
Nem pit bull tartásához kell engedély Magyarországon. Pit bull terrier, valamint annak valamennyi egyede és keveréke,
melyet veszélyes ebnek minősítettek
De itt van a törvény: [link] A kutyaféléknél megtalálod.
jajj már próbáljuk meg már elfelejteni azt a törvényt, amit tavaly szeptemberben már eltöröltek...
nincs feketelistás fajta, egy sem!
Teljesen legális ,nekünk is van , ne foglalkoz a sok rémhir keltővel ,semmi gond nincs ezzel a fajtával, nálunk lakásba van ,kijön más kutyákkal is ,minden csak nevelés kérdése!
Az a baj olyan emberek irnak véleményt róluk akinek sosem volt ilyen kutyája ,ezt azért vedd figyelembe :)
# 7
Nem tanyán lakok, hanem kertes házban, és a téli hónapokban lehetne a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!