Titeket zavar, ha valaki kutyasétáltatás közben odamegy megsimogatni a kutyátokat?
Nem engedem, hogy megsimogassák a kutyámat, én sem simogatom az ő gyerekét...
Jó ez kicsit túlzás, de nem, sokan vágtak már rám pofát érte, de ki tudja, előtte otthon nem-e a rühes kutyáját, vagy macskáját simogatták és még sorolhatnám. Szó sem lehet róla...
24N
Engem zavar. Mármint nem az ha megsimogatják, de könyörgöm kérdezzék meg előtte, hogy szabad-e.
Úgyis azt mondom, hogy persze, de szerintem ez egy alapvető udvariassági forma lenne.
Én kifejezetten utálom. Pont az olyanokkal kell vigyázni, amilyen te is vagy. Bárkinek a kutyuját megfertőzheted, ha előtte valami beteg dögöt ölelgettél. Nekem egyszer egy fél éves kiskutyám pusztult el így.
Sose engedem, hogy idegen megsimogassa a kutyámat, a család pont elég neki, hogy kellően szocializált legyen.
Ha megkérdezi szívesen megengedem. Főleg mivel olyan fajtát tartok, amivel kapcsolatban elég rosszak az előítéletek, így még örülök is neki, mivel népszerűsítem a fajta jó hírnevét is azzal, hogy ő milyen jólnevelt és barátságos!
De attól kiráz a hideg mikor csak úgy odanyúl...honnan tudja mi lesz a kutya reakciója?
Egyáltalán nem zavar, ha ez az embereknek csak egy picike örömet ad, akkor persze.
Csak az a baj, hogy nagyon sokan annyira bénán közelítenek a kutyákhoz...attól például ideggörcsöt kap a kutyám (általában idős nénikék csinálják) ha megállnak 1 méterre tőle, és elkezdenek neki karattyolni. Ezt nem tudja mire válni a kutyám.
Arról nem beszélve, amikor mindenáron úgy akarják megsimogatni, hogy a hátát, meg a tarkóját... Először mindig oda kell engedni a kezedet, hogy megszagolja, és utána lehet óvatosan az arcát, meg az "állát"
Illetve nekem az a mániám, hogy le is guggolok a kutyákhoz, úgy sokkal egyenrangúbbaknak éreznek engem, és szinte azonnal barátkoznak.
off de mikor viszem sétálni a kutyám és ő találkozik egy kutyával és én megsimogatom a másikat 10ből 9szer a másik kutya neki esik az enyémnek ez miért van?
amugy engem nem zavar ha megkérdezi azt h meglehet simogatni? akkor örülök h tetszik neki a kutyám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!