Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én azt értem, hogy baj ha...

Én azt értem, hogy baj ha valaki "szaporító", de ha valaki kérdez a kutyákkal és az elléssel kapcsolatos dolgot miért kell azonnal leordítani?

Figyelt kérdés
tudom sok kutya van a menhelyen, de szerintem akkor is bunkó emberek vannak itt az oldalon, akik azzal kezdik hogy aki válaszolt rendesen egy kérdésre azonnal lepontozzák.
2009. máj. 15. 10:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
52%
Én inkább csak csodálkozom azon, mások hogy tudnak kutyát paradicsomos káposztával vagy borsófőzelékkel megetetni. A miénk sértetten félrevonult, ha valaminek nem hússzaga volt. Még a rizseshúsból is nagy gonddal kiválogatta az összes húsdarabot, hiába próbáltuk apróra vágni és összekeverni a rizzsel. Nem volt egy konyhamalac alkat a lelkem, csak a husi ment le neki.
2009. máj. 15. 13:19
 22/35 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem itt még senki nem kapta azt a választ,hogy aki szegény ne tartson állatot!A gond azzal van,aki annak ellenére,hogy nincs rá keret és nincs meg az alapvető tudás szaporításba kezd!A tenyésztők és az állatvédők ezen akadnak ki.Azon,hogy van két gyönyörű keverék kutyád,akiket imádsz és megadod nekik a kellő gondoskodást senki nem fog kibukni.De ha beírod,hogy a "kan felcsinálta a szukát,nem tehetek róla szülni fog" akkor lehetnek akármilyen szépek a kutyáid tuti nem fog senki megdicsérni,mert ez nem felelős állattartás!
2009. máj. 15. 15:00
 23/35 anonim ***** válasza:
85%
Ezen az alapon az emberek nagy részét is ivartalanítani kellene, mert nem biztos a vérvonala...Ugye van az a mondás, hogy a kutya meg a gazdája hasonlítanak egymásra. El tudom képzelni, milyen lehet az az ember, aki csak fajtatiszta kutyában tud gondolkodni. Lehet csak én vagyok ilyen szerencsés, de a környezetemben szinte csak középkorú, vagy idős kutyák vannak, ugyanannál a gazdánál az elválasztás óta. Nem mind törzskönyvezett, fajtatiszta, speciális kutya, van köztük több keverék blöki is, de imádnivalóak. Nekem is volt egy tacsim, neki sem volt papírja, de mindent megkapott, minden oltást, féregirtást, ivartalanítva volt, bármi baja volt, azonnal a kórházba, vagy jött ki az ügyelet. Nagyon jó, kedves kutya volt, igazi "testvér". De sajnos csak 5 évet élhetett, mert volt olyan kedves valaki, és megmérgezte (füvet szórta be méreggel), már nem lehetett rajta segíteni, hiába mentünk orvoshoz vele azonnal. Most gondolkodunk egy kutyuson, de kizárólag menhelyről szeretnénk hozni. És egyébként is, milyen az, ha valaki abból él, gazdagszik meg, hogy élőlények szaporításával foglalkozik???
2009. máj. 15. 15:18
 24/35 anonim ***** válasza:
81%

ÁÁÁÁÁÁ, fogjátok már fel azzal a gyenge agyatokkal, hogy aki az esztelen szaporítás ellen emeli fel a szavát, az NEM a keverék kutyákat támadja, és nem azt akarja, hogy csak fajtatiszta kutyák legyenek. Csupán azt szeretnénk elérni, hogy ne kelljen évente millió számra meghalni kutyáknak csak azért mert a gazdája felelőtlenül szart az egészbe, és ha már nem ivartalanította (érdekes, nyugaton már ez a ritkább), még figyelni se volt képes rá, aztán a kölyköket vagy agyonüti születésük után, vagy bedobja egy menhelyre. Egyszer elvinnélek titeket a menhelyre egy hónapra csak, hogy lássátok mennyi kölyök kerül be, illetve csak kerülne ha lenne hely. A menhelyek 200%-os telítettséggel üzemelnek úgy, hogy közben a legtöbb alkalmazott is visz haza kutyát, mert a menhelyen már egyszerűen nincs hely. Ilyen állapotok mellet mondja már meg nekem valaki, hogy mi a f*sznak kell szaporítani ész nélkül a kutyákat? Persze tudom, mindenki tud nagyon jó gazdikat találni a kis blőkiknek... Csak az a baj, hogy a számok nem ezt igazolják, mert még mindig 10-szer annyi kutyát hoznak be, mint amennyit elvinnének. A behozott kutyák 90%-a keverék, 9%-uk fajtatiszta, vagy nagyon fajtajelleges, de azonosítatlan, és mindössze 1%, aki azonosítóval rendelkező, törzskönyves. Ez mégis csak azt bizonyítja, hogy a törzskönyves kutyák azért ritkán kötnek ki menhelyen. Miért? Mert aki már a kiválasztásnál figyelt arra, hogy honnan veszi a kutyát, az nem fogja kidobni egy évesen mert megunta/sokat ugat/sokat eszik/kiment a divatból..., ellenben azzal aki már a vételnél is úgy volt vele, hogy "mindegy honnan csak occsó legyen".

Aki pedig azt gondolja, hogy tisztességes tenyésztésből meg lehet élni, azt szívesen meghívom egy fél évre hozzám segítőnek, hogy lássa mennyire hülyére keresem magam a dologgal. Lehet, hogy egy tenyésztőnél 60000+Ft egy kölyök, de nála nem születnek havonta kicsik, mert nem csinál csak azért almot, hogy legyen valamit eladnia (ellentétben a megélhetési szaporítóval). Ezzel nem azt mondom, hogy minden tenyésztő maga a megtestesült Szentlélek, köztük is vannak bunkók, vannak olyanok is akik már csak a pénzért csinálják, de a többségük akkor is örül, hogy ha egyáltalán 0-ra ki tudja hozni az évet, és a kutyázást szeretetből művelik, nem pénzért.

2009. máj. 15. 16:08
 25/35 anonim ***** válasza:
74%
16.08: Mindent leírtál, jól összefoglaltad. Teljesen egyetértek!
2009. máj. 15. 16:31
 26/35 anonim ***** válasza:
56%

Én nem mondom azt hogy ne tartson kutyát .

DE igen is hangsúlyozom hogy a kutyának megjár a jó étel , amit nem a Morzsi tápra értek , az orvosi vizsgálat ami legalább évente kötelező.

Ezt biztosítani kell a kutyának , és nem arra fogni hogy mert csak ennyiből élek.

Nálam inkább egyék meg a kutyák az utolsót , és akkor én nem eszem ! (Bár ilyen nem fordul elő csak pl nak írtam. )

De akkor is , ha valaki kutyát tart nem csak abba kell belegondolni hogy jaj de édes ez a blöki hanem hogy az a blöki meg fog nőni , költeni kell rá nem is keveset!

Ez felelős állattartás ! Köszönöm

2009. máj. 18. 08:42
 27/35 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyok szaporító, de szeretnék kiskutyákat és lesznek is. Az miért baj? Nem ártok vele senkinek.
2009. máj. 21. 10:28
 28/35 anonim ***** válasza:
29%
Ja és a kutyám szülei is törzskönyvesek, valamint a leendő "apuka" is. Orvossal is konzultáltam.
2009. máj. 21. 10:33
 29/35 anonim ***** válasza:
42%

A kutyádnak van törzskönyve?Az,hogy a szülőknek van,az 0.

Egészségügyi szűrések?

Tenyésszemle,kiállítási eredmények mindkét oldalról?Van már terved arra,hogy mit csinálsz a kölykökkel,ha nem tudod őket sem eladni,sem elajándékozni?Ugyanis nem egyszerű.

Tudod,mennyibe kerül egy alom felnevelése?Mire eladod a kölyköket,már minimum 2 oltásnak meg kell lennie,féreghajtás,minőségi kaja,törzskönyv,chip stb.

Foglaljuk össze:aszukának NEM KELL életében egyszer sm ellenie,a kölykök felnevelése pedig ráfizetéses.

2009. máj. 21. 13:23
 30/35 anonim ***** válasza:
43%
Ugyebár minden évben megnézi az orvos, nem tudom, honnan veszitek hogy még oltásra sem hordom. Egyébként meg nem mindenki akar törzskönyves kutyát, a törzskönyv nélkülit is lehet ugyanúgy szeretni... Miért, nektek az a felelős kutyatartás, hogy megveszitek a kutyát, mint egy tárgyat, amihez van jótállás? Az nem jutott eszetekbe, hogy van aki nem tud kiadni százezreket egy kutyáért de mégis szeretne egy kedvencet?! Egyébként 4-5 kölyköt könnyen el lehet ajándékozni ismerősöknek, stb. Ahhoz meg semmi közötök hogy nekem mennyibe fog kerülni. Ha nekem van rá pénzem akkor miért ne tehetném meg. Többször voltak már nálunk kiskutyák, keverékek és nekik is sikerült szerető gazdit találni. Amúgy úgy veszem észre, eltértünk a kérdéstől.
2009. máj. 21. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!