Én azt értem, hogy baj ha valaki "szaporító", de ha valaki kérdez a kutyákkal és az elléssel kapcsolatos dolgot miért kell azonnal leordítani?
A nagfy baj az,hogy az ilyen tudatlanul/felelőtlenül elletők miatt vannak zsúfolásig a sintértelepek és menhelyek.
Az állatvédőknél a férőhely,anyagi lehetőség véges,az ilyenek meg újratermelik a szerencsétlen kutyákat.
Leggyakoribb képlet:mikor fedezteti a szukát,mindenki esküszik,hogy kell neki kiskutya és csak pont ettől a szukától.
Megszületnek a kicsik,jönnek a mesék és kifogások,hogy miért nem kellenek mégis.Nem veszi meg senki,a végén odaadják "jó helyre".
az ilyen kutyák mennek utána menhelyre 1 éves koruk körül.
előzőnek
Összeszedett a barátnőd egy kutyát, kiderült, hogy vemhes és itt kérdezett.
Könyörgöm, szedtem már össze én is kutyát, az első utam a dokihoz vezetett vele. Egyrészt, hogy megnézzem, hogy chippes-e, másrészt, hogy csináltassak vele egy alap kivizsgálást.
Azt nem érti itt senki, hogy az itt kérdezők nagy része olyan dologra kérdez rá, amit én az egyszerű paraszti eszemmel orvostól kérdeznék. Eszembe se jutna, hogy a neten keresgéljek. Ezért van az orvos.
Ha a kutyám vemhes, akkor tájékozódom. Nem itt. Orvostól, tapasztalt tenyésztőtől, tenyésztéssel foglalkozó könyvből.
Ma is élhetnek boldogan a kutyák, minden évben elletve, oltások nélkül, maradékot eszegetve 5-6 évig.
Senki nem cáfolja.
Úgy, ahogy régen az almok fele elhullik, a szukák egy része elpusztul ellés közben. Persze lehet így is csinálni.
Én nem így szeretném. Én örülők, hogy a kutyáim jóval, túlélik a tizedik életévüket, van aki a tizenötöt is, a macskáim húsz év felettiek lesznek és nyugodt a lelkiismeretem, hogy miattam nincs egyel több állat sem a menhelyeken.
Az emberek is eléldegéltek orvosi ellátás nélkül, ma is csinálhatnánk igy, de akkor a csecsemőhalandóság ma is 60 % felett lenne, gyerekágyban halna meg minden 3. asszony és temetnénk minden tüdőgyulladás után. Nem lenne fogunk 30 éves korunkra, de nem számítana, mert az átlagéletkor úgyis csak 42.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!