Én azt értem, hogy baj ha valaki "szaporító", de ha valaki kérdez a kutyákkal és az elléssel kapcsolatos dolgot miért kell azonnal leordítani?
A kutyának nem érdeke, hogy egyszer fedeztesd, ha nekem nem hiszel, akkor olvasd el az állatorvosi kamara nyilatkozatát, vagy kérdezd meg az állatorvosod.
Milyen fajtatiszta kutyád van? Törzskönyves, örökletes betegségekre szűrt, tenyésszemlés?
Mert ha nem, akkor nem fajtatiszta és nem szabadna elletni.
Olvass itt vissza, hány olyan kérdés van, hogy " most hoztam el a párhetes kutyámat és nagyon beteg, elpusztult, mit csináljak vele.
Nézd meg, hány "fajtatisztának mondott" drága pénzen vásárolt kutya van a menhelyeken. Kiderül, hogy beteg, hogy nem teljesen olyan fajta mint aminek árulták, hogy rág és ugat és máris megy a menhelyre, akkor is, ha 60 ezerért vették.
persze az valószínű, hogy ugyan úgy mint az embereknek, az állatainknak is be kell adni az orvosságokat, és elvinni őket, LEGALÁBB éves szűrésre. ez oké.
de ha mindenki belegondol, nem mindenki tudja megengedni magának, hogy állandóan az orvoshoz rohangáljon az imádott kedvencével, és a méreg drága tápokról nem is beszélve... van aki havi 70000Ft-ból él meg (úgy ahogy). aki szegény az ne tarson állatot szerintetek? mert ez baromság...
nekem is van 2 gyönyörű, életvidám, erős, EGÉSZSÉGES kutyám pedig 20kg tápot 4000Ft-ért veszek...
Tudod szerintem a legkevesebb baj a táppal van.
Jó lenne, ha minden gyerek elég zöldséget, gyümölcsöt és húst enne, de az sem mindenkinek sikerül.
Nálam a biztosítékot az vágja ki, hogy "rohad a kutyám lába, vajon mi lehet a baja, vagy 5 órája ellik a kutyám, de nem jön egy kicsi se, most mit csináljak, légyszives mondjátok meg, hogy miért pusztul el egy hete minden nap egy kiskutyám".
Nem értem, hogy ezt hogy lehet végignézni. Nem értem, hogy hogyan nem jut eszükbe az orvos.
Nem értem, hogy akik elletik a kutyájuk, mert "olyan aranyosak a kicsik" és "hadd legyen anya is" azok miért nem gondolják tovább a folyamatot.
a 12:57esnek persze igazad van, az teljesen más és az kiborító ha ilyet hagynak...
de én ilyen kérdéssel még itt nem találkoztam... légyszíves a linket írd már ide be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!