Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Most megijedtem? A többi...

SOS! Most megijedtem? A többi lent

Figyelt kérdés
Már írtam ki kérdést egy talált goldival kapcsolatba!Nos akartam még 1et,hogy a kutya olyan furcsán csatogtattja az álkapocsát,vajon mitől lehet?Most pedig elolvastam,hogy az veszettségre utaló jel!Én most nagyon megijedtem,2 gyerekem van itthon,megmentettem a kutyát,már állatorvosnál is járt!Az észre vette volna??????
2011. nov. 27. 01:15
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is kaffog, ha valamit kivesz valaki a zsebéből, mondjuk a kezét :) Jellemzően labdában reménykedik, és automatikusan kaffant egyet. Ne aggódj, a veszettség nagyon-nagyon ritka, magyarországon az utóbbi években kutyánál nem is fordult elő egyáltalán, a dokim azt mondta, hogy pár éve volt egyeten egy diagnosztizált eset, de az is macska volt.

Tudom, Szerbia nem magyarország, de logikusan azt gondolom, hogy olyan közel van, hogyha itthon gyakorlatilag nincs veszettség, akkor ott se nagyon lehet.

2011. nov. 27. 09:47
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Első: a veszettséget nem mutatod ki vérből. Azt kizárólag az agyvelőből vett szövetminta vizsgálatával lehet kimutatni. Vagyis meg kell ölni az állatot hozzá... Ezért szokták megfigyelni a gyanús egyeket, majd a megjelenő tünetek alapján diagnosztizálják.

Kérdező: ha a kutya szépen eszik, iszik, akkor tutira nem ez a gond. Mivel az első tünetek között (ahogy előttem is írták) van a garat izmok bénulása miatt a nyelési képtelenség. A nyáluk is ezért szokott folyni. Az általad említett jelenséget az én kutyáim is szokták csinálni, ha tüzelő vagy tüzelés előtt álló szuka szagát veszik fel.

2011. nov. 27. 10:07
 23/39 A kérdező kommentje:
Igen,kaffog,(eszembe nem jutott a szó)meg a farkát is csóválja ezerrel!
2011. nov. 27. 10:25
 24/39 A kérdező kommentje:
Az,hogy kaffog az teljesen normális?
2011. nov. 27. 10:27
 25/39 anonim ***** válasza:
Igen, nyugodt lehetsz :)
2011. nov. 27. 10:37
 26/39 anonim ***** válasza:
60%

:D:D:D:D:D:D:D

jáááj:D

a goldenek ilyenek. izgágák, szeleburdik, olyanok, mintha hülyék lennének...

tuti, hogy nem veszett.:)

viszont ez a csattogtatás lehet ideggyengeségre utaló jel, amik a túlszaporítás miatt lehet...

ez Rátok nézve nem veszélyes, nem fog nekimenni a kutya senkinek,nem fogtok elkapni tőle semmit.

de felhívhatnád a dokit, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni?...

2011. nov. 27. 12:03
 27/39 A kérdező kommentje:
Most adtam nekik enni,zabált mind a kettő rendesen.
2011. nov. 27. 12:23
 28/39 anonim ***** válasza:
Örülj neki ő is azt teszi.Csak ne csóváld a farkad.Az enyém még álltóhelyből is szokott ugrálni,(pattogva)akkor a leg aranyosabb.
2011. nov. 27. 12:27
 29/39 A kérdező kommentje:
Én nem tudom a farkam csóválni,nő vagyok:-)
2011. nov. 27. 13:00
 30/39 anonim ***** válasza:
13%

"csak" egy neveletlen, hiperaktív, zavarodott kutya a veszettséghez ennek semmi köze...!

...ha már kutyát tart az ember akkor nem ártana megismerni a faj igényeit, kommunikációját...akkor valóban felelősségteljesen lehet gondoskodni róla...

2011. nov. 29. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!