Ma voltunk először úszni a goldimmal, eddig nem úszott, most 9 hónapos. Amikor 3adjára úszott be a palack után, kétszer elmerült! Nagyon megijedtem! Nem tudtam mit csináljak, de kijött! Mi lehetett ez? Miért?
OFF: Annak örülj, hogy belement.
Énis kb. 1 hete elvittem egy patakhoz, hogy mártózzon meg benne (ez volt az első úszása), de nagyon félt. Látszott, hogy beakar menni, csak irtózott a viztől, de ez elspre lehet, hogy természetes. A végére addig jutottunk, hogy a hasáig belement. Bocsi az offért, amúgy szerintem, azért merült el, mert ez volt az első úszása, és nem tudta mit kezdjen, de lehet hülyeséget mondok.
Előzőnek off: Egy normális goldennek az ösztöneiben kell(ene) lennie h bemegy a vízbe, gondolkodás nélkül.
Milyen vízben úszott? Folyó? Tó?
Tó.
http://www.youtube.com/watch?v=xAIeAbLtoEs
Bejelöltem ahol bemerült. Nagyon hosszú volt az a pár másodperc míg víz alatt volt...
A videón az látszik h szimplán rosszul fogott rá a palackra vagy a mancsával lenyomta és próbált rajta újra fogást találni.
Palackkal nagyon nem jó apportíroztatni mivel hiába könnyű és nem süllyed el, a kutya nehezen fog rá. Inkább labdát dobálj neki vagy kutyás boltokban lehet kapni direkt puha vízi játékokat.
Látszik a videon, hogy először úszik a kutya. Szinte függőlegesen van a vízben, és az első lábaival iszonyú magasan kalimpál, irtó édes! :)
Hiába tudnak ösztönből úszni, gyakorlásra nekik is szükségük van. Szerintem pár alkalomig ne dobd messzire a labdát vagy a palackot. Ha bepánikol vagy elfárad, ő is könnyebben ki tud jönni rövid távról, és ha baj van, te is hamarabb eléred.
Idővel bele fog jönni az úszásba, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!