A kutyák hogy hallják a zenét?
Nekik lejön a zene?
Szóval amikor valaki valami zúzós heavy metalt nyomat, akkor hallják benne a gitár szólót, meg a dobot, vagy csak ilyen torz zaj ez nekik
Ők tudják élvezni úgy mint az emberek?
Tudtommal nem.
Azt tudom, hogy az EBM stílusú elektronikus zenék zajai halálra rémisztették a kutyánkat. Az egyik kismacskánk meg punk volt, ha ment valami punkzene a hifiben, akkor ott aludt a hangszóró előtt.
Nem, csak zajnak hallják. Ez az emberi agy egy fantasztikus tulajdonsága, hogy képes kreatívan értelmezni a zenét, vagyis hangok egyvelegénél többet érezni belőle. Hallottam olyanról, hogy vannak emberek, akik egyfajta rendellenességgel születnek, és szintén nem értik a zenét, csak fejfájdító hangzavart éreznek belőle.
Nyilván vannak hangszerek, amik kellemesebbek az állatok fülének, vagy kíváncsivá teszik őket. A régi cicám pl. mindig bejött, ha Nightwish-t hallgattam, a hegedűtől meg világgá futott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!