Vettem 4 napja egy kis havanéset, és tegnap elkapta a parfó vírust. Elvittem az orvoshoz és azt mondta 50% az eséje hogy meggyógyul. Volt már parfós kutyája itt vkinek? (azt hiszem ez a betegség neve). Mik a tapasztalatok? Meggyógyult a kutya?
Nagyon kíváncsi vagyok én a kutyus alakulására! Helyzet?
Az ilyen szaporítóknál az anya a vemhessége alatt sem kapja meg a megfelelő ellátást (minőségi táp, féreghajtás, orvosi ellenőrzés), szülés után doki elleőrzése, kicsik féreghajtása, oltása, megfelelő minőségi táppal etetés. A legfontosabb pedig a higiénia megteremtése, a kiskutyák zárt helyen, tiszta környezetben legyenek. Idegenek ne tapogassák őket...
Tenyésztőnél ez úgy néz ki, hogy egy Pl melléképületben, lakás egyik részében fém ráccsal le van választva az alom, így nem lehet őket tapogatni, kivenni, de a vevő, érdeklődő nagyon jól meg tudja őket figyelni, a viselkedésüket...
Ha házhoz viszik, ez a "látvány", tapasztalat nem adott, tehát zsékbamacska a kölyök. A nem megfelelő körülmények pedig hatványozzák a betegségek kialakulását, a rendellenességeket.
Köszönöm mindekinek az aggódást. Sajnos a kiskutya ma reggel elpusztult:(((( Azt mondta az orvos hogy iszonyatosan gyenge volt, az immunrendszere meg minden, és 6 órakor meghalt:( Nagyon kivagyok, egyfolytában sírok a kis csöppség miatt:(
Nem tudom mikor leszek képes újra kiskutyát venni magamhoz....
Sajnálom.
Nagyon felháborít, hogy vannak emberek ebben az országban, akik kölykök szenvedésén és gazádák könnyein képesek pénzt keresni.
Kihasználják az emberek tájékozatlanságát és még annyit sem tesznek meg, hogy legalább egyszer oltsák a kölyköket.
Sajnos nem lehet mást tenni mint minél nagyon erővel folytatni az emberek felvilágosítását, hogy tudják nem az az olcsó kutya, aki olcsón árulnak.
Sokan vannak akik esetleg még jószándékkal szaporítják az általuk gyönyörűnek és egészségesnek tartott kedvencüket és mégis fájdalmat és kárt okoznak a gazdáknak, akik aztán százezreket költenek a "kis aranyos" életben tartására.
Sajnálom a kutyust és a testvéreit is,mert valószínű,hogy ők sem élik túl. :(
Az egészből egyedül a szaporító jön ki jól.Minimális ráfordítással keresett egy rakás pénzt,a többi meg hol érdekli...
Sajnálom szegény kutyit :( meg a testvéreit is, akikre valószínű, ugyanez a sors vár...
szomorú, hogy egyes emberek ennyire nem törődnek a az állataikkal ,csak a profit érdekli őket...
Ha majd úgy érzed, képes leszel újra magad mellé venni egy kutyát, akkor megbízható tenyésztőtől hozd el, vagy amit még jobban tudnék ajánlani(persze csak ha nem fontos a kiállítás vagy a törzskönyv: menhelyről vagy fajtamentőktől!
Remélem egyszer majd az új kutya felvidítja majd a lelkedet:)
látod, mindenki ezt mondja, megbízhatatlan helyről, nem veszünk olcsókutyát, ráadásul házhozszállítással...
szerintem nyugodtan vállalj be egy másik kiskutyát. de CSAK megbízható tenyésztőtől! menj el hozzá és nézd meg hogy élnek a kutyái, beszélgess vele a következő alomról, és ha szimpatikusnak találod kérdezd meg adna e neked egy kiskutyát.
csak oltási és törzskönyvel, szerződéssel, és így garantáltan olyan kiskutyit kapsz amit akár tíz évig is él.
www.olcsokutya.uw.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!