Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen betegség létezik...

Milyen betegség létezik amitől a kutya lefogy és ragályos?

Figyelt kérdés
És nem férgesség! Mind a három kutyám egy időben lefogyott, és a hátuk közepén érezni a gerincük, meg a bordáik is eléggé. Orvosnál is voltunk nem állapított meg semmit, azt mondták álljak vissza régi kajára de az lehetetlen mert az kb szemét volt.. :( Amúgy nagyon boldogak és jókedvűek, szaladgálnak ahogy eddig. De hiába próbálom felhízlalni őket, a bordájukat nem érezni annyira, de a gerincük nagyon. :( Mintha görbítenék a hátuk...
2010. jún. 25. 10:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
másik tápot nekik, vagy több kaját...képet raksz róluk?
2010. jún. 25. 10:08
 2/13 anonim ***** válasza:

vagy tényleg a kajával van gond, vagy fertőzés.

Vérképet csinált a doki? ultrahang? Vagy csak rájuk nézett és azt mondta, hogy nem tudja?

2010. jún. 25. 10:09
 3/13 A kérdező kommentje:

Raknék de akkora a szőrük hogy nem látszik.

gy éve váltottuk Acana-ra akkor fogytak le, aztán acana sportosra, aztán royal canin is volt meg Orijen de egyiktől sem lett jobb. Most dog chowt esznek, meg szoktak kapni pár csepp olíva olajat és Béres cseppet is de még mindig érezni a gerincük.

Csak megvizsgálta őket kézzel meg ilyenek. De már látatlanba is azt mondta hogy a kaja miatt van. Lehet hülyeség de én arra gondoltam, hogy van egy nővérem aki nagyon egészséges és bio életet él és borzalmasan lefogyott bár egészséges. És hogy az Acana olyan jó táp, sok a gyógynövény benne és a kutyáimmal is valami ilyesmi történhetett. A szőrük is szebb lett, csak lefogytak...

2010. jún. 25. 10:13
 4/13 anonim ***** válasza:
több kaját próbáltál nekik adni?
2010. jún. 25. 10:15
 5/13 anonim ***** válasza:

de az orvos is azt mondta, hogy soványak?

Mert sokszor hoznak be kutyákat, hogy "lefogyott, mi a baja" aztán csodálkoznak, hogy van a kutyán még 3 kiló plusz.

Adj több tápot. Ami rá van írva az iránymutatás, a kutya energiafelhasználásától függően a megfelelő adag ettől eltérhet.

2010. jún. 25. 10:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Ahogy észrevettem hogy soványabbak, dupla annyit adtak nekik kb. De úgy már nem tudtuk finanszírozni az Acana-t, de nem is lett jobb, hogy többet kaptak. Mert több mint fél évig ették, az alatt látszódhatott volna ha jobb.
2010. jún. 25. 10:17
 7/13 A kérdező kommentje:
Hidd el én nem vagyok az a fajta aki túldramaitzálom. Van már taspasztalatom. Az orvos észre sem vette, amikor szóltam akkor azt mondta hogy ohh hát csak egy kicsit, az neem baj... Hát szerintem meg baj ha nem tudom megsimogatni mert kitörik a kezek a gerincén.
2010. jún. 25. 10:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha az orvos először fent sem akadt rajta,majd azt mondta, hogy nem vészes, akkor ez normális

Az enyémeknek is érzed a gerincét is, és a bordáit is.

A borda a jó ellenörzőpont, ha nem érzel minden egyes bordát, akkor a kutya kövér.

2010. jún. 25. 10:24
 9/13 A kérdező kommentje:
De az én kutyámnak nem érezni hanem konkrétan a fele kiáll. És neki 5 cm szőre van és még így is érezni mindent. Az utolsó bordája szinte kiszúrja a hasát. Ha végighúzom rajta a kezem akkor megakad benne. A másik kettő nem ennyire súlyos, mert az egyik öreg, neki már nem kell annyit enni, a másik is felnőtt már de ő még fejlődésben volt.
2010. jún. 25. 10:52
 10/13 A kérdező kommentje:
Amióta lefogyott, fáj neki a bukfencezés, mert nyomja a hátát vagy nem tudom. Hát szerintem azért ez nem természetes. Az orvos meg hozzá sem ért ott ahol kiáll a csontja, csak a hasát vizsgálta meg ilyenek. Akkora szőre van hogy tényleg nem látszik.
2010. jún. 25. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!