Kell-e aggódnom?
Van egy 3 éves kislányom. Nemrég a szomszédba költözött egy család (apa, anya, kislány, amstaff). Szimpatikusak fiatal család, elég gyorsan összebarátkoztunk velük. A kislányok nagyon szeretnek átjárni egymáshoz és együtt játszani. Legfőképpen az én kislányom szeret menni a szomszédba mert ott lehet a kutyával játszani. Én viszont borzasztóan féltem! Megmondom őszintén nagyon rossz véleménnyel voltam a harci kutyákról korábban. A szomszéd kutya viszont tényleg nyugodt, kedves állat. Én is szeretem, de akkor is féltem a lányomat. Mégiscsak egy harci kutya! A szomszéd család persze nyugtatgat, hogy semmi okom az aggodalomra mert soha nem bántaná a kutya a lányomat. Meg tartom őket annyira felelős szülőnek, hogy a saját lányukat sem veszélyeztetnék ha a kutyától akár egy kicsit is félteni kellene. Én viszont akkor is aggódom!:)
Mi ha van a lányok véletlenül egy kicsit durvábban játszanak a kutyával? Fájdalmat okoznak játék közben neki?
Mit gondoltok egy tényleg nyugodt, higgadt, kedves de mégis csak harci kutyából kitudnak olyat hozni, hogy megtámadja őket?
Sokkal nagyobb a fájdalomköszöbe mint egy átlag kutyának, sokkal nagyobb "kínzás" kell neki, hogy odakapjon.
De ha tényleg ennyire félted a gyereket (nincs ebben semmi rossz), akkor kérd meg a szomsédot, hogy zárja addig el a kutyát amig játszanak.
Lehet egy gyengébb idegrendszerü kutya is (mondjuk a leírásodból nem ez jön le), aki megijed mondjuk a kislányok sikoltozásától és nehogy a nálabb kisebb kislányt zsákmánynak nézze.
vagy játszanak nálatok ...
Az a fajta ,de minden kutya egyéniség egy csivava sokkal hamarabb tesz kárt a lányodban.
egy ismerősöm mikor még kicsi volt befeküdt a rotweiler kiskutyák mellé a szuka nem bánta sőt.. még tetszett is neki. :)
semmi okod nincs aggodalomra ha tényleg szocializált a kutya!!
NYUGAVÉR :)
Szia!:)
Jelen esetben az lényegtelen, hogy harci kutya, ugyanis ha jól tudom, az amstaffok soha nem támadtak emberre, csak kutyaviadalokon vettek részt.
Őszintén szólva kicsit felelőtlen dolognak tartom, ha a szülők felügyelet nélkül hagyják a lányokat játszani a kutyával, pláne, mert a Te lányod a kutya szemében nem falkatag!
Most nem azt mondom, hogy a kutya nem lehet olyan jól nevelt, hogy nem fog a lányokra támadni, de egy 3 éves gyerek azért még nem szokta tudni felmérni, mi fáj a kutyának, mi nem, mit lehet, mit nem...
Az ördög sosem alszik - én hagynám a lányokat játszani, de csak felügyelettel!
(persze én meg a közép-ázsiainkkal játszottam felügyelet nélkül, soha meg sem morgott, de ha a szomszéd gyerekek jöttek át, kötelező volt megkötni a kutyát.)
Ugyanis az is megtörténhet, hogy a lányok fogócskáznak, vagy ilyesmi, ami a kutya szemében úgy tűnhet, hogy a Te lányod a szomszéd kislánynak fájdalmat okoz. És akkor a legtöbb kutya gondolkodás nélkül védi meg a falkatagot...
Én is gyakorló szülő és amstaff gazda vagyok.
A kutyámat tartom a legmegbízhatóbb babysitternek! Hozzánk is szoktak kisgyerekek járni és én abszolút nem féltem őket. A kutya soha nem tenne kárt bennük! A fogócskázástól sem kell félni. Az amstaffnak nagyon fejlett a helyzetfelismerő képessége. Pontosan tudja, hogy az játék! Pontos különbséget tudd tenni játék és valós veszély között.
Egy amstaff nem egy átlag kutya. Hiába van rossz híre ő a legtökéletesebb kutya. Sokkal okosabb az átlag kutyáknál.
Ha egy tényleg jól nevelt, jó idegrendszerű kutya akkor nagyobb biztonságban van vele a lányod mint az oviban!
Két dolgot szeretnék még hozzátenni a témához:
Az egyik, hogy az amstaff szerintem nem harci kutya. Harci kutya az, amelyiket annak "képzik ki". Más kutyákkal talán lehet agresszív, de egy jól szocializált amstaff nagy valószínűséggel nem lesz az.
A másik (és most talán népszerűtlen leszek) 3 éves gyereket semmilyen kutyával nem hagynék felügyelet nélkül. A legmegbízhatóbb kutyánál is előfordulhat valami váratlan helyzet. Tényleg jobb lenne bezárni, vagy felügyelet mellett játsszanak vele. Így talán kicsit túl van biztosítva a dolog, de még mindig jobb, mint ha egyszer baj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!