Anyám szerint nevetséges, hogy elviszem futtatni a kutyámat, és lehetőleg ezt többet ne tegyem. Mert állítólag "mindenki rajtam nevet", mert nem illik az utcán futtatni egy kutyát. (értsd: pórázon fut mellettem.). Szerintetek igaza van? Én nem hiszem, hogy más azzal törődne, hogy én futtatom a kutyámat. Mivel terelőkutya, nagyon sok mozgásra van szüksége. Nyugtassatok meg, hogy ilyen szentségtörést :) más is elkövet!
Én is mindig együtt futok a kutyámmal.Neki is jó a mozgás,már ugrál összevissza örömében ha meghallja a készülődést ,meg nekem sem kell egyedül futnom.Általában estefelé érek csak rá és akkor sok a kétes alak, biztonságot is ad a kutya.
2011. nov. 20. 13:03
13/16 anonim válasza:
Régebben mindenhová vittem a német juhászomat. Sokak szerint az is nevetséges volt. Ha csak levittem a szemetet, a kutya oda is jött. Boltba, belvárosba, fagyizni, túrázni, sörözni is elkísértettem magam. :) De nem csak én voltam ilyen "hülye", hanem sok kutyás haverom is. Szerintem ne foglalkozz vele mások mit gondolnak rólad, lehet, hogy csak az írigység beszél belőlük, mert ők is szívesen tennék ezt, de nem tehetik meg.
2011. nov. 20. 14:51
14/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Én is így gondolom :). Terelni sajnos nem tudom vinni, mert Kisvárdán lakok, itt nincs ilyen. Az autót meg olyan szinten nem bírja a kutyám, hogy minden szállítás előtt gyógyszerezni kellene hányáscsillapítókkal meg ilyesmikkel. Úgyhogy marad a futás, meg az aközbeni izgalmak...ma is azt hittem, szívrohamot kapok, mert a szomszédunk kiengedte a német juhászát, hogy fusson egyet...alig tudtam hazajönni Csilivel.
Tavasszal veszek egy futócipőt is, mert a bokám elég érzékeny, de a futás meg jót tesz. El akarok kezdeni komolyabban futni.
2011. nov. 20. 18:01
15/16 anonim válasza:
A kutyák jobban bírják a kocsit, ha annyira leengeded az ablakot, hogy ki tudja dugni az orrát/fejét.
Akkor keveri meg őket, ha nem tudnak kinézni az ablakon és nem érzik rendesen a kinti szagokat.
Sajnos ki kellett nekem is tapasztalnom :)
2011. nov. 21. 10:13
16/16 anonim válasza:
Az első 20-30 alkalommal az én kutyám is rosszul volt, de végülis megszokta. Olyan 5 hónaposan hányt utoljára az autóban. Valaki azt javasolta, hogy szereljek szatikus feszültség levezetőt az autóra (az a fémszálas gumi ami a földet nyalja és régen nagy divat volt), mert az ő kutyáján az segített. Én szkeptikus voltam, úgyhogy nem próbáltam ki és anélkül is megoldódott, de nem egy nagy összeg, úgyhogy esetleg egy próbát megér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!