Szerintetek igaza van?
A doki azt mondta, hogy sokkal egészségesebb ha főznek a kutyának mintha száraz táppal etetik. Mehet neki száraz is, de minél kevesebb. Jah és azt is mondta, hogy több legyen a zöldség mint a hús.
Mit gondoltok? Ti inkább főztök a kutyusnak?
Tisztelt dokid kissé avitt gondolkodású.
Nyugodtan lehet bármelyik fajta étkezést használni. A lényeg a minőség mindkettőben. A zöldséghez annyit, a kutya húsevő elsődlegesen. Tehát az étele legnagyobb százalékban húst kell tartalmazzon.
Szerintem ez nagyban függ a táp minőségétől.. nekem a kutyám 17 évig élt kizárólag tápon és most is van egy 16 és egy 15 éves kutyám akik soha nem kaptak tápon kívül mást. Persze ez alatt nem a Chappi, Pedigree és társai tápokat értem hanem Joserát és néha Acanát vagy Eukanubát adtam/adom nekik.
Persze az én gondolkodásom is sokat változott az évek alatt és az új generációt már 2 nap táp 3 nap nyers étrenden etetem ami 2/3 részben állati belsőség és hús valamint könnyen emészthető rizs, zöldségek, tojás, stb stb nagyon sok utánjárással összeállított étrendet kapnak de igazi változást nem látok rajtuk a tápon nevelt kutyákhoz képest...majd néhány év míg kiderül, hogy hosszútávon egészségesebbek lesznek e de egyenlőre ez nem győzött meg bár tény, hogy boldogabban rágják a a fél kilós marha szívet mint a tápot
Az orjennek nagyon magas a fehérje tartalma... a nyers húsnak is csak kb 24 % - a fehérje így a több mint 30% os fehérje tartalmú tápoknak igazán nincs sok értelme és sok kutyának meg a hasa tőle vagy viszketnek.
Nálunk azt esznek amit kapnak, nincs apelláta ha 10 perc alatt nem eszik meg éhen maradnak...egy kutya 2 hétig bírja táplálék nélkül és csak utána kezdi az izomból leépíteni a tápanyagot és azt is bírja még 1- 1,5 hétig...nálunk aki nem eszi meg a tápot annak jön a táp diéta csak azt kap 2-3 hétig amíg a többieknek adom továbbra is a nyes kaját 1 hét után már megeszik utána soha többet nem makacskodnak..
én inkább főzök nekik. egyrészt a napi igényükhöz tudom igazítani a kajájuk összetételét (komolyabb sport után több fehérje, nyári melegben kevesebb zsír, stb.), másrészt olcsóbban jövök ki, ráadásul tudom, hogy mi van abban, amit megesznek :)
egyébként abszolult bevált ez a módszer, jobban néznek ki a kutyák és jobban is teljesítenek, mint anno az acanával meg az orijennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!