A te kutyádnak vagy kutyáidnak van napirendje?
Fontosnak tartjátok ezt?
Az én kutyáimnak van és én fontosnak tartom hogy meg legyen a számukra a napi rutin. pl. hogy ugyan abban az időpontban: legyen az etetés, séta, játék stb...
nálunk nem pontosan óra percre van meg a napirend ,
pl reggel fél hét körül van séta , aztán délután 2 vagy 3 körül este 6-7 körül ,
etetés általában 4-5 körül zajlik..
amikor tanítgatom akkor az meg bármikor lehet
tehát nálunk nincs minden percre pontosan mert megszokná hogy mondjuk délután 2 kor van mindig lent és vmiért a suliból késve jövök haza mondjuk fél 3kor de akkorra már szanaszét pisil mindent...
Az egyetlen dolog, ami fix, az az etetési idő. Lenyelték a vekkert és tudják, mikor van 4 óra. Fél 4-kor már mindenki jön hozzám reklamálni, hogy mikor hozom a kaját. :)
Mivel az én munkám nem olyan, hogy fixen 8-4-ig el vagyok foglalva, utána meg szabadság, minden más attól függ, hogyan érek rá. Így legalább a kapuban nem toporognak hogy sétaidő van, mert nem tudják mikor kit viszek magammal, meg hogy mikor fogunk játszani a kertben.
Hétköznapokon fél 6 körül kelünk, séta, aztán 6 körül reggeli.
A délelőtt attól függ, hogy ki van otthon, de általában valamelyik szülőm leviszi 11-13 óra között.
Én 17 órakor érek haza, akkor leviszem. Nem mindig vagyunk lent 1-másfél órát, szóval a vacsora olyan 18-19 óra között van.
Így jobban átgondolva nálunk sincs fix napirend, főleg nem óramű pontossággal. Hétvégén még jobban borul a program, mert kora reggel (főleg ilyenkor, ha hideg van) az én kutyám sem szorgalmazza a korai kelést. Tegnap 8kor keltünk, ma 7kor.
Ha látom, hogy le akar menni, mert s.o.s. dolga van, akkor bármikor lemegyek vele.
Így élünk mi, boldogan, szeretetben:)
Persze más az, ha az ember az emeletről viszi le,vagy csak kinyitom az ajtót, aztán futás ki.
Mikor még panelban laktunk, akkor nekünk is megvolt a pontos sétaidő. Nem a kutyák követelték ki, hanem saját érdekünkben kellett. Reggel a gyerekek vitték le, délben én, délután közösen buli a futtatóban és este még egy időjárástól függő hosszúságú séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!