Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A te kutyádnak vagy kutyáidnak...

A te kutyádnak vagy kutyáidnak van napirendje?

Figyelt kérdés

Fontosnak tartjátok ezt?

Az én kutyáimnak van és én fontosnak tartom hogy meg legyen a számukra a napi rutin. pl. hogy ugyan abban az időpontban: legyen az etetés, séta, játék stb...

2011. nov. 13. 19:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%
Van a kutyáimnak napirendje!:D
2011. nov. 13. 19:29
 2/13 anonim ***** válasza:

nálunk nem pontosan óra percre van meg a napirend ,

pl reggel fél hét körül van séta , aztán délután 2 vagy 3 körül este 6-7 körül ,

etetés általában 4-5 körül zajlik..

amikor tanítgatom akkor az meg bármikor lehet

tehát nálunk nincs minden percre pontosan mert megszokná hogy mondjuk délután 2 kor van mindig lent és vmiért a suliból késve jövök haza mondjuk fél 3kor de akkorra már szanaszét pisil mindent...

2011. nov. 13. 19:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Úgy gondolom, hogy falkavezérként jogom van eldönteni mit mikor csinálunk, és nekik ezt kötelességük elfogadni. Szépen is néznénk ki ha megtanulnák, hogy xy időpontban játszunk aztán követelőznének. Elcsépelt példa de a farkas elé sem minden nap 5 órakor jött az őzike hogy itt a vacsora... Délután sétálunk, este eszünk, kutyaiskola hétvégén van, azon nem tudok sokat változtatni, stb de ezen belül amikor épp odajutok. Az én életem sincs percre pontosan elterveze így a kutyáét sem tudom és akarom. Bármikor közbejöhet valami. Nem arról van szó hogy nincs időm a kutyára, de minden nap máskor. Ő is jobban érzi magát ha nem szokja meg mert ha egyszer nem úgy lesz ahogy megszokta akkor rossz neki.
2011. nov. 13. 19:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Az én kutyáimnak sincsen perce pontosan betartva az etetés de a reggeli séta az álltalában igen a játék meg akkor van mikor ráérek.
2011. nov. 13. 19:34
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs napirend, ennek két oka van. Egyrészt én képtelen vagyok tartani magamat hozzá :D Másrészt szerintem így praktikus. Ha olyan programom van, ami miatt nem érek haza a szokásos etetési vagy sétaidőre, ne szenvedjen a kutya emiatt. Meg hát ne érezze úgy, hogy neki minden percre pontosan valamikor jár. Akkor kap enni, akkor megy sétálni, amikor én úgy döntök, ezzel is megerősítem a falkavezéri pozíciómat a szemében.
2011. nov. 13. 20:02
 6/13 Akiteki ***** válasza:

Az egyetlen dolog, ami fix, az az etetési idő. Lenyelték a vekkert és tudják, mikor van 4 óra. Fél 4-kor már mindenki jön hozzám reklamálni, hogy mikor hozom a kaját. :)

Mivel az én munkám nem olyan, hogy fixen 8-4-ig el vagyok foglalva, utána meg szabadság, minden más attól függ, hogyan érek rá. Így legalább a kapuban nem toporognak hogy sétaidő van, mert nem tudják mikor kit viszek magammal, meg hogy mikor fogunk játszani a kertben.

2011. nov. 13. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:

Hétköznapokon fél 6 körül kelünk, séta, aztán 6 körül reggeli.

A délelőtt attól függ, hogy ki van otthon, de általában valamelyik szülőm leviszi 11-13 óra között.

Én 17 órakor érek haza, akkor leviszem. Nem mindig vagyunk lent 1-másfél órát, szóval a vacsora olyan 18-19 óra között van.

Így jobban átgondolva nálunk sincs fix napirend, főleg nem óramű pontossággal. Hétvégén még jobban borul a program, mert kora reggel (főleg ilyenkor, ha hideg van) az én kutyám sem szorgalmazza a korai kelést. Tegnap 8kor keltünk, ma 7kor.

Ha látom, hogy le akar menni, mert s.o.s. dolga van, akkor bármikor lemegyek vele.

Így élünk mi, boldogan, szeretetben:)

2011. nov. 13. 20:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Bizonyra nekünk is lenne valamiféle napirendünk ha benti kutyák lennének, de nekünk van kertünk, ha bent vannak bármikor kiengedhetem őket vagy kihagyhatok egy sétát ha nagyon muszáj.
2011. nov. 13. 20:29
 9/13 Akiteki ***** válasza:

Persze más az, ha az ember az emeletről viszi le,vagy csak kinyitom az ajtót, aztán futás ki.

Mikor még panelban laktunk, akkor nekünk is megvolt a pontos sétaidő. Nem a kutyák követelték ki, hanem saját érdekünkben kellett. Reggel a gyerekek vitték le, délben én, délután közösen buli a futtatóban és este még egy időjárástól függő hosszúságú séta.

2011. nov. 13. 20:39
 10/13 anonim ***** válasza:
A reggeli séta és az etetések vannak időhöz kötve, a többi nem.
2011. nov. 14. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!