Mi jár annak, aki nem tetet microchipet a kutyájába?
"Meg aztán gondolom a te kutyád "csak" családi kutya. Az enyémek nem."
Ezzel eléggé melléfogtál, mivel erőteljesen sportkutyáim vannak - erre a célra is vettem őket. De hát kinek a pap, kinek a papné....
Az én kutyám se "elszökős", de tudod az ördög sosem alszik. Elég ha megijed valamitől, amire én nem gondoltam és uccu neki...Egy ijedt kutyának mondhatod h "gyere ide", fut tovább....
Gondolom nem olvastad, nemrég egy terápiás kutya gazdijának volt balesete az autópályán. A kocsi összetört, a kutya világnak szaladt. Egész napi lázas, kitartó keresés után találták meg állatvédők, messze az eset helyszínétől. Pedig az a kutya még ki is volt képezve profi módon, mégis elrohant ijedtében.
Hú, kiráz a hideg, ha belegondolok, hányan küzdötök itt azért, hogy chip legyen a kutyákban! De a legfőbb gond az, hogy kötelező (2013-tól), de nem ingyenes. Tudjátok, az tart leginkább kutyát, akinek fáj ha meglopják a "kivételezettek", ezért jobb, ha kutya is vigyáz a házra. Na, ezeknek az embereknek fáj az a 4ezer forint is!!! Pláne, hogy nem érdeke, hogy chipet ültessenek a kutyájába. Fizesse az, akinek fontos (kormány).
Hiszitek, vagy sem, ez megint csak arra jó, hogy az állem belenyúljon a zsebünkbe!!!
Nekem nem azért van kutyám, mert meglophatnak a cigók. Azért van kutyám, mert azt akarom h legyen kutyám. Arra, h valakinek nincs 4000 Ft-ja a chipre, csak annyit mondok, h akkor az a kuty mit eszik? Ha maradékot, az sincs ingyen ám...A féreghajtás és a veszettség elleni oltás is kötelező, mégsincs ingyen. Ezeket ráadásul rendszeresen ki kell fizetni, a chipet csak egyszer.
De mondok egy másik példát is: TB. TB-t annak is fizetnie kell, aki sose jár orvoshoz és esetleg melóhelye sincs. akárki is légy, gazdag vagy szegény, havi 5200 Ft-ot perkálni KELL!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!