Mi jár annak, aki nem tetet microchipet a kutyájába?
"Na látod, én sosem hagynám és hagyom másokra a kutyáim. Nekik én vagyok a világ közepe, még jó hogy nem maradnak ott, akármilyen jó barátok, el is várnám hogy ne maradjon nyugodtan másokkal!"
Vannak élethelyzetek amikor meg KELL, muszáj megoldani a kutya ideiglenes elhelyezését. Ha te még nem találkoztál ilyennel, akkor örülj neki.
Abban viszont nem osztom a nézetedet h a kutyám ne maradjon meg mással. Sőt pont ellenkezőleg, én elvárom tőle h mással, akiben én megbízok, ellegyen ugyanúgy, ugyanazon szabályok mentén ahogy velem él. És ettől a "világközepe státuszom" nem változik.
Én is beszélgettem erről az állatorvossal. Mondta, hogy a chip csak adás-vételkor kötelező, de tervezik már teljes körben bevezetni. Szerinte ez most egyáltalán nem működik, mert örül neki, ha a kutyát falun egyáltalán elhozzák beoltani, a chip beültetésről hallani sem akar sok 'gazdi'. Elvi kérdést lehet belőle csinálni, de ha jobban belegondolsz minden nyilván van tartva. Te is, az autód is, még a gép is amiről netezel. Bizonyos szinten megkönnyíti az életünket, ugyan úgy ahogy a kutyatartást is.
Mert az lenne az igazi, ha a chippel együtt lehetne tudni a kutyáról, hogy mikor és milyen oltást kapott, milyen kezelése/betegsége volt, és így pl. az oltási könyv is értelmetlen lenni. De ez csak az én fantáziálásom...
Little Red: Érdekes módon a kutyát etetni nem kerül annyiba mint egy chip. Abból a maradékból boldogan megvan meg a macskák is amit mi meghagyunk. Egy kis tápot esetleg veszünk néha, hogy rágcsálhassanak ha unatkoznak, mert éhesek nem szoktak lenni.
Szóval ez marha nagy hülyeség, hogy akinek nem telik a chipre az ne tartson állatot. Boldogan meglehet élni chip nélkül is.
Tényleg kutyája válogatja, sőt fajtája is. Van egy pásztor kutyám, bárkinek engedelmeskedik, mert így lett tenyésztve, hogy a munkát előrébb helyezi a gazdinál. Van aki ezt rossznak tartja, de e nélkül a tulajdonsága nélkül nem lenne jó terápiás kutya.
Ha a ÖV-s kutyádat így idomítod akkor sok sikert, belőlük könnyebb egygazdás kutyát nevelni.
Már csak azt nem értem miért kell ezen vitatkozni?
Szerintem meg a megfelelő fajták így születnek. Persze lehetnek különbségek az egyedeknél. Amikor az első kutyát vettem, azt se tudtam mi micsoda, tehát biztos nem én neveltem bele, egyszerűen ilyen a fajtája, aztán megtetszett. Én semmit nem erőszakoltam rájuk. A pásztorkutyák közül is a legtöbb egygazdás. Nekem is pásztorkutyáim vannak az őrző-védők mellett.
A "veszekedés" meg onnan jött, hogy szerintem egy jól nevelt, jó kutya nem veszik el, ettől függetlenül a chipet támogatom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!