Tényleg káros a magas fehérje a kutyáknak?
Azt ugye tudjuk, hogy a fehérje önmagában nem kielégítő szó, hiszen van állati eredetű és növényi. A kutya szervezetét, veséjét az utóbbi terheli, ebből következik a gabona alapú táp magas szénhidrát tartalma. Mivel a kutya egy átlag általános iskolás diáknak is, aki biosz órára jár, egyértelműen ragadozó, így a magas fehérjetartalom semmenyire sem káros a kutyának, természetesen ha az állati eredetű fehérje (nem vágóhidi melléktermék...). Ennél jobban kell odafigyelni az egyéb összetevőkre, növekedési időszakban a már említett arányokra, később pedig az egészség megőrzés legyen a cél, idős korban (7-8éves) pedig a szinten tartás, egészségre, csontokra figyelni...
Nagy általánosságban azt szokták mondani, hogy a csirkehúsra alakul ki allergia, de ez bizonyítottan még sehol nem jelent meg.
Érdekes, hogy egy silány minőségű tápban senki nem kifogásolja pl a kukoricát! Holott a haszonállatoknak is ritkán adják, főleg akkor, ha hízlalni akarják őket, látványos, gyors változás kell pl vágóállatnál, csirkehízlalásnál, mert gyorsan felfújja az állatot, rengeteg vizet iszik rá, de tartás nem lesz benne, csak víz meg háj...
Ebben az esetben viszont "családtagról" beszélünk, akinek ne a kukorica, búza tegye ki a napi fő táplálékbevitelt. Általában ezekkel a tápokkal látszatra semmi probléma, hiszen szép a kutya, van tartása, jó formában van, de ez mind attól van, hogy a gabona tartja benne a lelket.
Vajon mitől van az, hogy egy gabonaalapú tápról színhúsra való áttérés miatt "csak" 2 hétig megy a kutya hasa? A gabonás, melléktermékes étrend teljesen átalakítja a kutya bélflóráját, teljesen más (hasznos)baktréiumok bontják le ezeket az anyagokat, mint a húst...
Bocs, hogy ilyen bőre engedtem!
engem egy bizonyos oldalon hülyének néztek h írtam h hús alapú táp a legjobb, ne etessenek sz*r gabona alapúval. meggyőződésük, h a Rc-tól jobb nincs, vagy hillstől, és olyan nincs h hús alapú táp:DDDDD
egyébként én is Orijennel etetetek:)
most váltottam, remélem be fog jönni, mert vakarózik a kutyusom.
Nem karos.
Az Orijen 42-44% nem tudok semmit.
nem etetem táppal,konzervel a kutyamat hektort inkább főzök neki(persze só és fűszer mentesen)Imádja.
Egyik kommentben olvastam hogy vakarózik a kutya,hullik a szőre a bőre vörös stb csirke allergiás ne etesd csirkével.
Én konzerves hallal,rizzsel és hazikosztal etetem és megszűntek a tünetei:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!