Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg káros a magas fehérje...

Tényleg káros a magas fehérje a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Az Orijen 42-44%-os fehérjetartalma sok?
2009. máj. 5. 21:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nyugaton sok éve egyre nagyobb teret nyer a BARF (Bones And Row Food vagy Biologically Appropriat Row Food) táplálás macskák és kutyák esetében.

Ez azt jelenti, hogy nyers hússal, csonttal és zöldségekkel etetnek. Ez 40-30% csontos hús, 30-40% színhús és 30% zöldség. A napi adag a kutya súlyának 2 %-a.

Németországban vannak cégek, akiktől napi adagban kikeverve lehet az ételeket megrendelni. Itthon össze kell állítani.

A nyers hús nem sertés és nem vadhús.

Az én kutyáim igy táplálkoznak kb. 10 éve (sokak megrökönyödésére) mivel az állatorvosom támogatja ezt az etetési módot vele összhangban kezdtem el és folyamatosan ellenőrzi őket. Az "öreg kutyám" 16 éves.

Én teljesen meg vagyok vele elégedve, gyönyörű a szőrük, kevés és megfelelő állagú a székletük, nincs kutyaszaguk, gyönyörűek a fogaik. Az öreg kutyám kigyógyult az allergiából, a cukorbetegségéből, nem kap epilepsziás rohamokat (Ezek miatt kezdtem el ez a táplálást)

Elég sokat foglalkoztam a témával, de nem ajánlom, hogy csak úgy bárki nekivágjon. De ha valakit érdekel, akkor angol és német nyelven rengeteg információt talál a neten. Sok-sok olvasás után bele lehet kezdeni, én nem bántam meg, de csak annak ajánlom aki veszi magának a fáradságot, hogy elegendő infót szedjen össze és ajánlom az elején, az átszoktatás időszakában az orvosi felügyeletet is.

2009. máj. 6. 07:54
 12/24 A kérdező kommentje:
Szóval akkor te 10 éve 70% húst adsz a kutyusaidnak, és semmi bajuk tőle:) Na az megnyugtatott. Megkérdezhetem milyen fajtájúak?
2009. máj. 6. 07:57
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Belga juhász és ír farkas
2009. máj. 6. 08:02
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszi:)

De akkor szerinted egy kistestű kutyánál is ok a magas fehérje? Gondolom akkor minden kutyára érvényesek ezek a dolgok.

2009. máj. 6. 08:09
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

Minden kutyára érvényes. Kölyköknél természetesen más a mennyiség, nekik többet kell enniük.

Kiegészítéseket is kapnak, zöldkagylót és olajat.

De nem esznek szénhidrátot, csak amennyi a zöldségben gyümölcsben van. Semmi gabona.

A színhús hetente egyszer belsőség, tehát máj, szív vese.

Magyarországon sajnos nem lehet kapni "zöldpacalt" azaz tisztítatlan pacalt, így a zöldségeket lereszelve kapják, mert a cellulóz emésztésével a kutyáknak gondjuk van.

(a zöldpacal, egész pacal, amiben benne van az állat által félig megemésztett zöldség)

2009. máj. 6. 08:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nyersen bármilyen csontot ehetnek, a csont szerkezete a főzés közben változik meg, válik szálkásan hasadóvá.
2009. máj. 6. 08:16
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

semmilyen állati eredetű dolgot nem adunk nyersen a kutyának!!!!

a csont szerkezete pedig a csöves csontos esetében ugyanolyan főzve mint nyersen, csak úgy a benne lévő velő fertőzött lehet!

2009. máj. 6. 09:59
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezt beszéld meg az állatorvosommal és a BARF etetőkkel.
2009. máj. 6. 10:00
 19/24 anonim ***** válasza:

Ime két szánhúzós link, akik BARF módszerrel etetik a kutyájukat. A Sno Klassic kennel egyébként a világ egyik leghíresebb malamut kennele, de a mási se "kutya"!

[link]

[link]

2009. máj. 6. 11:09
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyáim BARF-fal nagyon jól elvannak. A kételkedőknek csak azt szoktam mondani, hogy mutassanak nekem egy 16 éves belgát, akinek egy kis szívtágulaton kívül semmi baja, minden nap nagyot sétál és ugrál a többi kutyával. Minden bizonnyal szerencsém is van, a genetika is belejátszik, de szerintem az étkezés is.
2009. máj. 6. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!