Mit nem adhatok enni a kutyámnak? Mi tilos?
Tilos: csoki, szőlő, mazsola, mert mérgezést okozhat
Krumplit nem tudja megemészteni, ezért felesleges neki adni
Tejet, mert attól a legtöbb kutyának hasmenése lesz
Csöves, szilánkosan törő csontokat: fulladást és egyéb kellemetlenségeket okoznak és székrekedése is lehet a kutyának a túl sok csonttól
Nyers sertéshúst sem lehet, mert betegségeket kaphat tőle
A krumplit csak nyersen nem tudja megemészteni.
Ahogy mi sem.
Alkoholt se adj neki:))))
Teobromintartalmú (kakaó), de koffeintartalmú dolgok sem tesznek olyan jót. Előbbi lesokkolhatja a szervezetet (nem tudom mekkora adag / testtömeg kg a halálos kutyáknál), ami halálhoz vezet.
A nyers sertéshús kutyákra nézve gyógyíthatatlan vírust tartalmazhat, amikínok közt pár nap alatt végez velük.
Fűszerből nem csak csípős, hanem több más sem ajánlott - a legtöbb fűszer tilos. Vesét károsít, vérszegénységet okoz, stb. A kutyák veséje nagyon érzékeny, nem hasonlítható az emberihez.
Puffasztó hatású ételeket sem kellene, mert azoktól gyomor/bélcsavarodása lehet, amit ritkán élnek túl azonnali orvosi segítség mellett is.
Akiteki, tavaly kint voltam a kutyámmal a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron, és vettem 2 deci forralt bort. Ne tudd meg, mint egy gyerek, néha belemártottam az ujjam, és úgy nyalogatta, hogy úgy kellett leállítani:D
Ez off volt, de tényleg ne adjatok alkoholt a kutyának:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!