Dobermannak tényleg tilos fület kupírozni itthon Magyarországon?
elvileg ha van TK ja lehet...
www.maok.hu/content/_common/.../szatok_ajanlas_kozmetikai_mu
tetek.pdf
10. § (1) Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint kutya esetében a tenyésztési hatóság által elismert tenyésztő szervezet tenyésztési programjában meghatározott küllemi előírások kialakítását biztosító sebészeti beavatkozás (fül-, illetve farokkorrekció) kivételével - nem végezhető.
NEM igaz, hogy be van tilta minden fajtánál!
A dobi is abba a fajtába tartozik, amelynél a fajtajelleg megkívánja.
Csak egy jó, megbízható dokit kell találni.
Viszont van más fajta kutya is, és ott az anyaországban szinte minden kutyának vágják a fülét.
Magyar tenyésztő az anya országból vett kölyköt tenyésztésre, és már vágott füllel érkezett a repülővel.
NINCS tiltva a fülvágás! semmilyen törvény nem korlátozza a kutyák fül- ill. farokcsonkolását.
más kérdés, hogy némely országokban már nem szabad kupírozott kutyát kiállítani.
NINCS tiltva.
Valaki ezen az oldalon elkezdte terjeszteni, hogy tiltva van, mindenki elhitte neki és írogatja...
Egyáltalán nincs tiltva Magyarországon.
Ha nem hiszitek, nézzétek meg a neves tenyésztők honlapjait, a legtöbb fül és farokvágva van, sok kiállítási eredménnyel...
09:51 vagyok.
Én is pont ezt írtam, és nem én találtam ki. Ez van. Ezt kell elfogadni. Akár tetszik valakinek akár nem.
Hiába is vagyok, vagy leszek lepontozva a fülvágás nincsen minden fajtánál betiltva, így a dobinál se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!