Jelenleg magyarországon tilos kimondani azt, hogy cigány? Vagy itt is miért moderálnak át romára, ha se nem rómaiak, se nem románok? Kormány tiltja vagy mi van?
Nem tilos kimondani, de az emberek lenéznek, ha úgy használod, hogy ezzel becsmérled a cigányokat.
És ez ebben a fegyverben az érdekes, hogy a régi módszerek szerint a hatalom semlegesítette azokat, akik megkérdőjelezik az igazát.
A demokráciában, ha valami nem tetszik a rendszernek, avagy idegen neki, akkor nem a hatalom birtoklói cselekednek az idegen elem ellen, hanem maguk az agymosottak tagadják ki maguk közül és üldözik őt, így tönkretéve az életét, hogy ne tudja hangoztatni az igazát.
„miért moderálnak át romára, ha se nem rómaiak, se nem románok”
A roma szó nem Róma vagy Románia nevéhez köthető, hanem a saját nyelvükön a „rom” szó embert jelent.
Én félvér vagyok, úgyhogy akkor és annyit cigányozok, amennyi csak jól esik :)
Egyébként nyugodtan használja csak mindenki a böcsületes nevüket. Ha az évszázadok alatt annyira lezüllött a cigány szó, hogy már szitokszónak minősül, akkor így jártak. Szerintem csak ők tehetnek róla.
"A demokráciában, ha valami nem tetszik a rendszernek, avagy idegen neki, akkor nem a hatalom birtoklói cselekednek az idegen elem ellen, hanem maguk az agymosottak tagadják ki maguk közül és üldözik őt, így tönkretéve az életét, hogy ne tudja hangoztatni az igazát."
Mert a diktatúrában nem, ugye? -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!