Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most engem vagy őt büntetnék meg?

Most engem vagy őt büntetnék meg?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés, viszont bmikor lehet belőle "baleset". Szóval van egy pitbullom (nem menőzésből írom csak rohadt nagy sérülést okozhat) pórázon viszem sétálni nagyon barátságos minden állattal de ha megtámadják akkor elpattan az agya... vissza tudom fogni nyílván nem ez a baj hanem az h mindenféle kutya aki el van engedve odajön és nem először fordult elő hogy nekimentek másik kutyák, de ha megvédi magát akkor én vagyoka hibás mert pórázon sétáltatom és nem az aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját és csak azért vagyok én a mocsokmert pitbullom van? Ha meg szájkosárban viszem sétálni és megtámadják annyi esélye sincs hogy megvédje magát... gyerekek nyúzhatják nincs vele baj mindenkinek örül el is engedhetném nem megy oda más kutyákhoz de hozzá idejön akármilyen kutya... egy palotapincsi ugrott neki múltkor ha nem fogom vissza akkor széttépi most én vagyok h.lye mert pórázon sétáltatom? Vagy az aki elengedi az agresszív kutyáját??
2011. okt. 19. 13:42
1 2 3
 21/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 17:46

Semmi baj, miért kellene bocsánatot kérned :)Mindenki leírja a saját álláspontját, a többiek meg vagy elfogadják, vagy nem :D

Persze, hogy bármikor megbüntethetnének...elvileg SEHOL nem lehetne elengedni kutyát, csak a pár négyzetméteres kutyakarámokban...na ez az IGAZI ÁLLATKÍNZÁS...

Forgalmas helyeken és erdőkben annyi felszerelés van a kutyámon, hogy messziről virít, hogy gazdás...és mivel nagy tömegben azért pórázon van, illetve erdőben-utcán ha a járdán, ösvényen jönnek mások mindig magamhoz hívom, látják, hogy kihez tartozik. Illetve utcán soha nem engedem látótávon kívülre.

Amikor rendszeresen grasszáltak a közteresek, akkor szájkosárban engedtem el pórázról, meg sem mukkantak, pedig egy nap többször is találkoztam ugyanazzal a közteressel :D Már röhögtem magamban, ők meg mosolyogtak.

Erdőben és természetvédelmi területen is csak akkor lőhetik ki, hogy ha legalább 200 méterre van a gazditól, láthatóan kóbor a kutya, vagy vadat űz. Kiránduláson vastag rikító nyakörv, fényvisszaverő mellény és azon fényvisszaverő hám van, tehát teljesen bebiztosítottam

2011. okt. 19. 21:01
 22/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Egyébként ezt a vidit ajánlom mindenki figyelmébe

[link]

A kutyafuttatókról, póráz nélküli sétáról van szó benne. A legutolsó mondatot vallom én és még sokan mások is:

"Vagy jogkövető állampolgár vagyok, vagy pedig felelős állat tulajdonos, a kettő egy személyben nem lehetek most!"

2011. okt. 19. 21:03
 23/23 anonim ***** válasza:
ha a kutyád harapós akkor szájkosár és védd meg te a "támadóktól" ez csökkenti a benne lévő agressziót,emellett feljelentheted aki közterületen póráz nélkül hagyja kóborolni az ebét...közterületest és rendőrt is hívhatsz
2011. okt. 24. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!