Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most engem vagy őt büntetnék meg?

Most engem vagy őt büntetnék meg?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés, viszont bmikor lehet belőle "baleset". Szóval van egy pitbullom (nem menőzésből írom csak rohadt nagy sérülést okozhat) pórázon viszem sétálni nagyon barátságos minden állattal de ha megtámadják akkor elpattan az agya... vissza tudom fogni nyílván nem ez a baj hanem az h mindenféle kutya aki el van engedve odajön és nem először fordult elő hogy nekimentek másik kutyák, de ha megvédi magát akkor én vagyoka hibás mert pórázon sétáltatom és nem az aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját és csak azért vagyok én a mocsokmert pitbullom van? Ha meg szájkosárban viszem sétálni és megtámadják annyi esélye sincs hogy megvédje magát... gyerekek nyúzhatják nincs vele baj mindenkinek örül el is engedhetném nem megy oda más kutyákhoz de hozzá idejön akármilyen kutya... egy palotapincsi ugrott neki múltkor ha nem fogom vissza akkor széttépi most én vagyok h.lye mert pórázon sétáltatom? Vagy az aki elengedi az agresszív kutyáját??
2011. okt. 19. 13:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ha nagyritkán előfordul összezördülés a saját kutyám és egy másik kutya között (bizonytalan, agresszív kutyáknál) akkor én is mindig azzal kezdem, hogy a sajátomra ordítok rá és elzavarom, miközben elkapom az agresszor kutyát és azt is lerendezem.
2011. okt. 19. 14:23
 12/23 A kérdező kommentje:
Kajánál leül addig nem megy oda amíg azt nem mondom ha elmegyek otthonról és a kaja előtte van nem eszik bele mert nem mondtam neki hogy a tiéd ez egyszer fordult elő mikor reggel kaptam egy igen rossz hírt ahogy hazamentem láttam nem nyúlt hozzá eszembe jutott h nem mondtam neki h a tiéd elkezdte enni, mindent elsőre megcsinál amit kérek behívásra rögtön jön, mindig én vagyok az első aki bemegy a ajtón le is ül és megvárja éscsak akkor jön be ha azt mondom gyere. Nem tudom milyen probléma lehet a falkavezérséggel... lehet hogy van de akkor valaki mondja meg mi ha sosem makacs mindent elsőre megcsinál?
2011. okt. 19. 14:25
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Na.. most beugrott vmi (bullmasztiffos gazdi vagyok).. Mintha rémlene egy olyan, hogy bizonyos kutyafajtákat kötelező szájkosárral sétáltatni közterületen, mondván, hogy veszélyesnek vannak nyilvánítva. A rotti biztos benne van, más most nem ugrik be. És asszem úgy van, hogy el akarják törölni azt, hogy fajtánként legyen a megkülönböztetés, hanem az adott egyedet vizsgálják meg és akkor nem kell szájkosár.

De javítsatok ki, ha tévedek...

2011. okt. 19. 14:26
 14/23 A kérdező kommentje:
Elengedhetem kutyák közé a legnyugodtabban eljátszik téphetik nyúzhatják de ha agresszíven támad valaki rá megvédi magát ha arról van szó...
2011. okt. 19. 14:27
 15/23 A kérdező kommentje:
Én azon csodálkozom hogy ígyis normálisan áll a kutyákhoz mert mikor elhoztam egy idiótától tele volt harapással egy darab oltása sem volt (10 hetes volt) és szerintem verték is... mert ha felemeltem egy nagyobb tárgyat elfutott... ha meg rászóltam kicsit mélyebb hangon hogy nem szabad volt hogy maga alá pisilt, azóta sikerült normális kutyát nevelni belőle...
2011. okt. 19. 14:32
 16/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Egyébként minket is sok támadás ért, de érdekes módon abból voltak a komoly balhék, ha az én kutyám szabadon jött mellettem, és a pórázos kutya támadott ki, rántotta el gazdáját, vagy szakította el a pórázt.

Állt a járda mellett egy pasi pórázon, fojtóláncon tartva egy nagy fekete-fehér keveréket...Argos-t lábhoz hívtam, hogy elmegyünk mellettük a járdán, erre a pasi beszólt, hogy meg kellene fogni. Mondtam, hogy nyugodjon meg, Argos nem fog odamenni. Erre közölte, hogy az övé igen!!! Mondtam, hogy hát pórázon van, tartsa meg. Majdnem elrántotta a kutya.

Duna-parton bringázunk egy ismerősömmel, a lányával, a vizslájukkal (Nimród) és Argos-sal. Megyünk, beszélgetünk, amikor az egyik beugrónál a bokor mögül kiugrik egy nagy bullmasztiff kan. Argos-t azonnal visszahívtam. Nimródék mentek elől, a bullma azonnal nekiesett a vizsinek. A vizsi gazdi sikított, hogy szedje le a gazdi a bullmát Nimiről, a gazdi nagy nehezen odaér és megfogja a kutyát. Szerencsére Nimród nem sérült meg, de a két gazdi nagyon megijedt...nem egy támadás érte őket, bár Nimród is domináns, de nem verekedős.

Argos-t odébb lefektettem... Mondom a hapsinak, hogy ha nem figyel a kutyájára horgászat közben, akkor miért nem köti meg pórázra??? Legalább egy szájkosarat tenne rá!!!

Erre beszól, hogy Argos-on sincs póráz, szájkosár, és hogy a bullma okos kutya, ül-fekszik-pacsit ad, akárcsak az én kutyám :)))

Mondom neki, hogy lehet, hogy általában megcsinálja őket a négy fal között, de látszik, hogy utcán egyáltalán nem tudja kontrollálni...

Eljöttünk, szerencsére visszafele nem voltak ott.

Ez aznap egy másik vizslával is megtörtént: bullma az út közepén feküdt, vizslás gazdi megfogta a kutyáját pórázra, bringát tolva akart elmenni mellette, erre a bullma nekitámadt a vizsinek. Gazdi reakciója: a vizsla kezdte...no comment

Egy esti sétán egy utcasarkon dumált két idős nő a járdán két flexis szobaizével...Argos-st láb mellé hívtam, a jobb oldalra!!!, megfogtam a nyakörvét, a kis dög flexistől a lábam mellé ugrott, pár cm-n múlt, hogy nem harapott meg. Mázlija volt, hogy kutyám normális, és figyelembe sem veszi a kis zsebkutyákat.

Hirtelen elengedtem egy cifrát, majd szóltam a gazdinak, hogy figyeljen már jobban...még neki állt följebb, hogy Argos nem volt pórázon!!! Amikor a nyakörvnél tartottam, direkt jobb oldalon, hogy ne a kis kutyák felé legyen. Még annyit mondtam a nőcinek, hogy vigyázzon, mert egy másik kutya akár pórázon ilyen támadás esetén kirázhatja bundájából a kicsi cuki kutyuskáját..

Ismerősöm 5 kutyájával és a sajátommal mentem az út egyik oldalán a járdán, a 2 aussie pórázon, az enyém és a 3 sheltie szabadon. Szemben jött egy labradoros nő pórázon, átmentem a túloldalra a konfliktus elkerülése miatt. Mire átértem és rendeztem a kutyákat, a szemem sarkából láttam, hogy a nő a földön fekszik, ekkor már a labi nekiment a kutyámnak és az úttesten verekedtek. A többit a járdán hagytam, az enyémet elkaptam, de a labi nem hagyta abba a bunyót, így el kellett engednem a sajátomat. Gazdi csak sopánkodott...végül lerúgtam a labit, az enyémet meg elvittem. Itt szájkosár kellett volna a labira.

Szintén lakótelep: van egy idős kövér szintén roti-nj keverék, nagyon hasonlít az én kutyámhoz.

Amikor mentünk a buszhoz keresztül a lakótelepen, a kutya kitépte magát a gazdi kezéből pórázostul, és odarohant Argos-hoz. Gyorsan hátraléptem, hívtam a kutyám, aki elkerülést tanúsítva szép lassan fordult ki a helyzetből, de amikor hátat fordított a másiknak, az ráugrott. Elkaptam az enyémet, a másik nem eresztett, ezért a másikat hasbarúgtam, és ment gazdihoz.

Még a pasinak állt feljebb, mikor nem ez volt agy egyetlen story.

Még ő vont felelősségre engem, hogy miért póráz nélkül sétálunk, miért hagyom kint a bolt előtt a kutyámat, mikor az övé közben végig ideges, és különben is miért itt sétálok éppen...no comment.

A két eset után is még sokáig magyarázott nekem...én meg mondtam, hogy nem az én kutyám kezdte a balhét, az enyém fegyelmezetten jön és vár meg a bolt előtt szabadon, és akkor és ott megyek, ahol akarok. Ha találkoztunk, mindig szóltam, hogy kösse meg a kutyát...mormogott, de megfenyegettem, hogy ha még egyszer nekünk jön a kutyája, tuti feljelentem...azóta megköti a kutyáját, ha meglát minket.

Ezen a telepen van még egy idióta alkoholista egy dobi-roti keverék féle kannal. Előző kiskutyámmal bringáztunk, jött a kutya szabadon, gondoltam megszaglássza a kicsit, aztán annyi, gazdi szólt is, hogy nem bánt...Rocky odaért, és azonnal elkapta az enyém nyakát, úgy rúgtam le róla.

Ugyanez a kutya pár hete...kutyafuttató felé mentünk Argos-sal póráz nélkül, láttam a sarokról a sötétben, hogy Rocky jön, de azt hittem, hogy a futtatóban van, hisz a pasi kint nem szokta elengedni...de csak közeledett, és akkor láttam, hogy nem a futtatóban van...gazdi még a világ végén. Tudtam, hogy itt bunyó lesz...lefektettem az enyémet, és elé léptem...halkan morogva, kihúzva magam kezdtem lépkedni Rocky felé...nehezen, de sikerült elzavarni...utána jött ki belőlem a feszkó, fél órán át remegtem :(

Gazdi csak ennyit mondott: bocs...

2011. okt. 19. 14:32
 17/23 A kérdező kommentje:
Ez az én bajom, a kutyám nem bánt semmit és senkit amíg őt nem bántják... el is engedhetném mert nem megy oda senkihez és semmilyen kutyához... de ha a másik is el van engedve és nekimegy az enyémnek akkor megvédi magát viszont ha behívom jön rögtön inkább el sem engedem csak ott ahol biztosan tudom hogy nem lenne konfliktus semelyik kutyussal, ja és azt hozzáteszem hogy ő soha nem kezdeményezett balhét!
2011. okt. 19. 14:39
 18/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

A Te kutyád nagyon hasonlíthat jellemben az enyémhez (roti-nj keverék kan, 3,5 éves).

Argos is barátságos-közömbös idegen kanokkal is...persze szeret feszíteni, pózolni, farka az egekben, kicsit borzol...mutatja, hogy ki a faszaeb :) De rászólok, és akkor odébbáll, visszavesz az arcából...balhét kimondottan nem kezdeményez, de ha beállnak ketten-hárman egymással szembe mereven, akkor ha nem hívnám el, tuti összecsapás lenne, de csak látszólag verekednek ilyenkor, általában két lábon állva hőbörögnek, de nem is érik a másikat a szájukkal :D

Én simán sétáltatom póráz nélkül bárhol...ha idegen kutya jön pórázon, akkor minden esetben láb mellé hívom a sajátomat!!!

Ha póráz nélkül jön, akkor is magam mellé rendelem, de ha közel értünk a másikhoz és látom, hogy normális kutya, akkor odaengedem ismerkedni...ha feszült a helyzet, akkor továbbküldöm.

A tipikus támadás pedig előre látható legtöbb esetben, bár a beírt eseteinkben hirtelen történt, nem is lehetett rá számítani

Eleinte nekem is nehezen ment, hogy Argos-t egyhelyben tartsam, amíg elzavarom a másik kutyát, most már jobban megy, bár még mindig szeretne beszállni a dologba, de ez az ÉN DOLGOM!

Legutóbb egy sovány önsétáltató staffi támadott hátulról, épp el akartam engedni pórázról az enyémet. Gyorsan visszaraktam pórázra, a hámra kapcsoltam, lefektettem, vinnyogott, de ott maradt. El akartam zavarni a másikat, de csak jött vicsorogva-morogva, szerintem harapni is képes lett volna. Ekkor Argost magamhoz vettem, és kiadtam a "fürkéssz-csibész" parancsot, és csak arra figyeltem, hogy meg tudjam tartani, hisz hámra kapcsoltam direkt. Argos őrjöngött, én kiabáltam, így sikerült nagy nehezen elzavarni a másikat. Izzasztó helyzet volt...a néhány járókelő a közelben pedig megvetően nézett, azt hitték, hogy az enyém kezdte támadni szerencsétlen kóbor kutyát:)

2011. okt. 19. 16:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 16:26

Nagyon okos kutyád van, minden elismerésem hozzá. Ettől a póráz nélkül sétáltatástól viszont borsózik a hátam:/ Addig mered így kivinni míg a rendőr bácsi egy sárga csekk kíséretében (azt hiszem 5 számjegyű) nem kér meg rá hogy tegyél rá pórázt. Amúgy a Duna parton nem egy kutyát lőttek már le. Túrázni se viheted így magaddal:/ Erdőbe se javasolt:/ Lehet hogy egyből lehívod akárhonnan, lefekteted, de a szabály az szabály. Természetvédelmi területen azonnal kilőnék:/ (És egy nyikod nem lehetne miatta) A póráz nem csak arra való hogy visszatartsd a kutyát, hanem arra is hogy mindenki lássa ki is a gazda és hogy nem kóbor kutya. Bocsi, de ez így kijött belőlem, mert bármennyire is, de ez is a felelős kutyatartáshoz tartozik:S

2011. okt. 19. 17:46
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Én nem is nagyon engedem el csak este vagy futtatóban ami km-ekre van tőlünk, rendőr már mondta h hol a szájkosár a biztonság kedvéért mindig nálam van ilyen szövet :D ha kóborkutyát látok inkább messzebb megyek mert harapott már meg kutya engem is:S
2011. okt. 19. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!