Miért hiszi azt egy pár ember, hogy a fojtó-, szöges- és elektromos nyakörvek kínzóeszközök?
Pár válasz után én is elmondom a véleményemet.
Bárki véleményét elfogadom, tiszteletben tartom, csak kérlek titeket, normálisan válaszoljatok!
Nekem egy színzizom domináns kankutyám van, aki le se szarta a fojtót. Csak én nem durvább eszközt kerestem, hanem valódi megoldást. Mert végülis persze van olyan kutya is, aki a szögest is leszarja, és akkor jöhet a balta, nem?
Minden vagy te csak nem falkavezér, ha nem tudod letiltani a kutyád bunyózási szándékát. A falkavezér az, aki a meztelen nyakörv nélküli kutyát tudja irányítani, letiltani, és büntetni ha kell. A szöges addig működik, amíg rajta van. A szöges az nem tekintély, hanem hatalom. A hatalom pedig pontosan addig tart, amíg a kezedben van a fegyver. A tekintély meg az, amikor a kutya önszántából követ, mert bízik benned, tudja, hogy megvéded ha szükséges, és tudja, hogy a jó döntéseket hozod, mert minden áldott nap bebizonyítod.
Tényleg elég sokan megrettennek, ha ezekről van szó... Mi például egysoros láncnyakörvnek hívjuk a fojtót, így sokkal barátságosabbnak hangzik.
Szerintem hasznos, nekem is segített, amíg megtanultuk a pórázfegyelmet a közepes testű kutyámmal. Azóta textilnyakörvet használunk, de akkor tényleg nagyon jó volt a lánc. Elektromos nyakörvet is használtunk már élelemmegtagadáshoz. Szerintem nem kegyetlenség, a kutyám meg sem érezte...
Azt veszem észre elég sok gazdánál, hogy amint rárakjuk a fojtót a kutyára, azt várják, hogy most már tökéletesen fog sétálni a kutya, nem fog húzni stb... Aztán csodálkoznak, amikor látják, hogy ez nem így működik, meg amikor elmagyarázzuk, hogy ezt megfelelően kell használni.
"Olyan fajta kellemetlen inger, ami egy eszközből érkezik, nem összeköthető a gazdával a kutya számára"
Nagyon jól tudja az a kutya , hogy ki van a póráz másik végén.
Egyébként én nem is büntetésre használom ezeket az ezközöket , hanem korrigálásra.Ha elkalandozik munka közben kap egy rántást , vagy ha lemarad/elől megy ugyancsak.Vagy mondjuk felugatásnál , nem büntetés ha a kutyát blokkolom szögessel hanem korrigálás hogy meddig mehet el(nem foghat be ugye) , ha büntetés lenne 2-3 alkalom után többet nem csinálná a kutya.
Az viszont igaz hogy nem mindenki kezébe valóak ezek az ezközök.
Akik pedig lenézik és kínzásnak tartják ezeknek az ezközöknek a használatát , azokról meg az a véleményem hogy nem látták még normálisan használva ezeket a "kínző ezközöket".
hoppá ez kurta mondat lett,ezt akartam írni:
Mert ha ott a gazda lehet hogy nem fogadja el a talált ételt,de ha egyedül van akkor befalja ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!