Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez valóban a kistestű kutyák...

Ez valóban a kistestű kutyák "lenézése" lenne?

Figyelt kérdés

Apummal néztünk egy dokumentumfilmet, amiben azt latolgatták mely állatok lenének életképtelenek emberi segítség nélkül.

Többek közt felsorolták a kistestű kutyákat, főként a rövid orrúakat. A szakértő szerint pusztulásra vannak ítélve, mivel emberi segítség nélkül életképtelenek.

A nagytestű társaikkal ellentétben ők nem tudnának messzire menni táplálékért, a mozgásuk is bizonytalan.

Példának egy Angol Bulldog mozgását mutatta be, hogy szinte vonszolja magát, nehézkes a járása, nem lenne képes egy jót, egy egészségeset szaladni, és, ha tudna is, akadályozná a rövid orra, mivel ezáltal légzési gondjai is vannak, közel nem bírja úgy a strapát, mint a nagyobb társai.

Rengeteg érdekességet mondtak, hogy a rövid lábú és/vagy rövid orrú kutyák miért lennének alkalmatlanok az életre, ÖNÁLLÓ életre. Természetesen többek közt a túltenyésztést hibáztatják, hogy "gyártjuk" magunknak az idétlenebbnél idétlenebb ebeket, a saját szórakoztatásunkra, közben meg "semmire sem jók". Állítólag, így élni nekik nem is igazán élet, így nem jó nekik, hiába látjuk úgy, mintha egy kiegyensúlyozott kutyánk lenne.

Mikor vége lett apum ennyit mondott: "Én bár nagykutya párti vagyok, de most ennek mi értelme volt? Porig aláztuk a kistestű kutyákat"

Én nem értek vele egyet, mert ezek száraz tények, és nagyon is igazak. Ott van pl. a Francia Bulldog, emberi segítség nélkül kiskutyát sem tud a világra hozni, mert a feje sokkal nagyobb, mint a medencéje, és nem tudná természetes úton megszülni a kicsiket.

Én is nagykutyás vagyok, de én sem nézem le a kicsi kutyákat, viszont ebben a műsorban nagy igazságokat mondtak!

23N

2011. szept. 12. 17:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"csakhogy ezeket a kutyákat emberek hívták életre, szerintem iszonyú felelőtlenül...

mindenki itt pampog a felelős kutyatartásról, de a felelős kutyatenyésztésről mélyen hallgatnak..."

Ez így igaz!

Valaki írta, hogy neki igen is boldog így a kutyája! Mondta neked? Én nem kekeckedni szeretnék, de ezt nem csak a filmből tudom, az állatorvosom is mondta már, hogy ezek a kutyafajtáknak az élete kellemetlenségekkel jár, ez alatt kell érteni a mozgáskorlátozást, és a hörgést.

Ergo: lehet, hogy ő így született így szokta meg, de akkor is kellemetlen a kutyának az, hogy a levegőhöz jutásért, úgymond meg kell szenvednie! persze nem a szó legszorosabb értelmében szenved, de a rövid orrnyereg miatt bizony akadályokba ütközik.

2011. szept. 13. 09:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Én írtam. Nem, nem mondták, sajnos beszélni még nem tudnak.

Viszont jópár éve együtt élek velük, és valószínűnek tartom észrevenném ha lenne bármi problémájuk az életükkel.

Kicsit túl van misztifikálva ez az angol bulldog téma.

Nem fuldoklanak, és tudnak izomból futni (futás után sem fuldoklanak), és igazából köszönik teljesen jól vannak.

Ha kellemes az idő ők egész nap mozgásban vannak, és nem a sarokban fekszenek azon gondolkodva, hogy hogyan legyenek öngyilkosok, mert bulldogtestbe születtek.

Mint már írtam, nem egy vizslához kell hasonlítani őket.

2011. szept. 13. 13:55
 13/19 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy nem érted, amit írok. Akkor is vannak légzési gondjaik, és ennyi, egy hozzáértő azért talán jobban tudja, de hagyjuk inkább!:)
2011. szept. 13. 14:34
 14/19 A kérdező kommentje:
és itt NEM csak az angol bulldogról van szó, láthattad a leírásomban
2011. szept. 13. 14:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek a kutyák nem szenvednek. Ennyi erővel azok is szenvednek, amiknek amputálni kellett a lábát.

S

Ismerek pár bulldogot, és mopszot is vígan elvannak. Tapasztaltnak meg inkább azt mondanám, aki tart ilyen kutyát.

Akitekivel meg teljesen egyetértek.

2011. szept. 13. 14:43
 16/19 anonim ***** válasza:

kedves buldogos!:)

különbség van eközött:

[link]

és eközött:

[link]

mind a kettő buldog.

az egyikről elhiszem, hogy nem akkora katasztrófa neki az élet, a másikról nem.

régen a buldogoknak egyáltalán nem voltak ilyen eltúlzott fajtajellegeik.

de ahogy a kérdező is írta, itt nem csak a buldogról van szó...

hosszú a túltenyésztett kutyák listája...:(

ezt kár tagadni.

attól még, hogy képes az életben maradásra, nem jelenti, hogy jó is neki...

sok dolog okoz kényelmetlenséget/kellemetlenséget.

egyébként divat az egyre rövidebb láb is sok fajtánál, de meg lehet nézni, hány írfarkasnak van iszonyatos porckinövése, hány kutya hajlamos a diszpláziára, hogy a kisebb kellemetlenségeket ne is említsem...

elhiszem, hogy a Te kutyáid jól érzik magukat, de ettől még ez nem feltétlen igaz az egész fajtára...

egy másik buldog tulajdonos meg pont az ellenkezőjéről számolt itt be...

2011. szept. 13. 15:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem is angol bulldogom van. Nem röfög. Két három havonta járunk túrázni (én vagyok lusta, nem ő). 11 km 400m-es emelkedéssel meg se kottyan neki. ÖV foglalkozáson szétpörgi magát, esténként másfél órát vizslákkal rohangál, a labdát szerintem egy teljes napig is képes lenne visszahordani. Harmadikon lakunk, harmadikon dolgozom ide is bejár velem. A lépcsőzés sem zavarja.

Mondjuk meg is szokott mindenki döbbenni rajta, hogy milyen fitt bulldog, csupa izom, semmi háj, normális légzés. Ja, mert ki vannak elégítve a szükségletei.

Szerintem ez az egész egy fura csúsztatás. Nekem iksz lábam van, és lúdtalpam, a szüleimtől örököltem. Nekem se szenvedés az élet. Ahogy a háromlábú kutyának se, sőt ismerek olyan háromlábút, aki vígan agilityzik.

Egyébként ezzel, hogy mi élne túl a természetben és mi nem, szintén vitatkoznék. Egy Yorki kicsi, gyors, és fürge, ügyesen tudna kajához jutni, apró dolgokra vadászni. Egy pitbull, a normális testalkatával félelem nélkül élve igazán hamar fejezné be a természetes életmódját.

2011. szept. 13. 16:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Frenki is úgy néz ki mint aki a halálán van:

[link]

2011. szept. 13. 16:23
 19/19 A kérdező kommentje:
mint, aki halálán van.... na megint kiforgatjuk a dolgokat, miért is nem lepődök meg?:D
2011. szept. 13. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!