Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez valóban a kistestű kutyák...

Ez valóban a kistestű kutyák "lenézése" lenne?

Figyelt kérdés

Apummal néztünk egy dokumentumfilmet, amiben azt latolgatták mely állatok lenének életképtelenek emberi segítség nélkül.

Többek közt felsorolták a kistestű kutyákat, főként a rövid orrúakat. A szakértő szerint pusztulásra vannak ítélve, mivel emberi segítség nélkül életképtelenek.

A nagytestű társaikkal ellentétben ők nem tudnának messzire menni táplálékért, a mozgásuk is bizonytalan.

Példának egy Angol Bulldog mozgását mutatta be, hogy szinte vonszolja magát, nehézkes a járása, nem lenne képes egy jót, egy egészségeset szaladni, és, ha tudna is, akadályozná a rövid orra, mivel ezáltal légzési gondjai is vannak, közel nem bírja úgy a strapát, mint a nagyobb társai.

Rengeteg érdekességet mondtak, hogy a rövid lábú és/vagy rövid orrú kutyák miért lennének alkalmatlanok az életre, ÖNÁLLÓ életre. Természetesen többek közt a túltenyésztést hibáztatják, hogy "gyártjuk" magunknak az idétlenebbnél idétlenebb ebeket, a saját szórakoztatásunkra, közben meg "semmire sem jók". Állítólag, így élni nekik nem is igazán élet, így nem jó nekik, hiába látjuk úgy, mintha egy kiegyensúlyozott kutyánk lenne.

Mikor vége lett apum ennyit mondott: "Én bár nagykutya párti vagyok, de most ennek mi értelme volt? Porig aláztuk a kistestű kutyákat"

Én nem értek vele egyet, mert ezek száraz tények, és nagyon is igazak. Ott van pl. a Francia Bulldog, emberi segítség nélkül kiskutyát sem tud a világra hozni, mert a feje sokkal nagyobb, mint a medencéje, és nem tudná természetes úton megszülni a kicsiket.

Én is nagykutyás vagyok, de én sem nézem le a kicsi kutyákat, viszont ebben a műsorban nagy igazságokat mondtak!

23N

2011. szept. 12. 17:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
ja
2011. szept. 12. 17:46
 2/19 anonim ***** válasza:
33%
Akkor régen hogy éltek volna egyedül...?
2011. szept. 12. 17:48
 3/19 A kérdező kommentje:
sehogy:)
2011. szept. 12. 17:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a filmet én is láttam! És ebben szerintem igaza van a filmnek hogy a kistestű kutyák emberi segítség nélkül nem maradnának életben. Mert nem tudnának úgy vadászni hosszú távokat megtenni az élelem után mint pl. egy nagyobb testű kutya.

Természetesen többek közt a túltenyésztést hibáztatják, hogy "gyártjuk" magunknak az idétlenebbnél idétlenebb ebeket, a saját szórakoztatásunkra, közben meg "semmire sem jók". Állítólag, így élni nekik nem is igazán élet, így nem jó nekik, hiába látjuk úgy, mintha egy kiegyensúlyozott kutyánk lenne. Ezzel nagyon egyet értek. Nekem van egy Angol bulldogom és és egy nagy testű keverék kutyám. És az Angol bulldog szinte enni sem tud normálisan a tömzsi feje miatt. Vagyis ez a fajta nagyn is túl van. tenyéstve. nyerhet ez nekem bármilyen címet mert nyert is nem eggyet de futni is alig tud a melegben minden baja van néha már fulladozik stb... egyszer akortunk volna neki kis kutyát de a doki mondta hogy nem tudja majd megszülni és némelyik mesterséges megtermékenyítésre szorul mert a kan nem tudja befedezni a szukát. Hát mi úgy voltunk vele hogy mégis legyen neki egy kennelből ki is választtottunk egy jó kant levittük és tényleg ez volt a baj hogy a kan nem bírta be fedezni meg szinte levegőt is alig kapott fuldoklott. Hát én el döntöttem hogy többet ilyen kutyám nem is lesz mert csak snved. Sétálni nem vihetem mert nem bírja mert nem kap levegőt az odvaron elsétálgat de nem bírja az 1 órás sétát stb... pedig nem kövér a doki megnézte. A keverék kutyámnak incsen ilyen baja 30 fokba is szaladvál 6 km-es futótúrákra járunk teljes életet él....

2011. szept. 12. 18:02
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet értek a filmben elhangzottakkal (Élet az ember után).
2011. szept. 12. 18:13
 6/19 anonim ***** válasza:

Ebben a mai külsejükben tényleg nem lennének képesek megélni. DE mint ahogy más sok faj is ők is változnának alkalmazkodnának. Akár egy mopsz is képes lenne hosszú idők múlva élni ember nélkül csak már nem hasonlítana a jelenlegi fajtára.

Legalábbis szerintem!:)

2011. szept. 12. 18:32
 7/19 anonim ***** válasza:

Abban egyetértek, hogy pusztulásra vannak ítélve, azzal viszont nem, hogy nem érzik jól magukat a bőrükben és nem tudnak egy jót szaladni.

Nekik fogalmuk sincs róla, milyen hosszú orral élni, ők így születtek, és nem minden napjuk azzal teli, hogy hosszú orr után sóvárognak.

Nekem van kettő. Kertes házban, ki-be járnak kedvük szerint. Ennek ellenére minden este megyünk sétálni, és imádnak rohangálni.

Tény, hogy nem 40 fokban kell velük sétálgatni, de esténként rendesen működnek. Persze sosem lesznek olyanok mint egy vizsla.

Úgyhogy az alaptézis igaz, ha nem lenne az ember rájuk pusztulás várna, és természetesen ha nem lett volna ember, és erre az "érdekes" külsőre igény, akkor nem is léteznének.

Ennek ellenére én ezt nem bánom, a kutyáim boldogak.

2011. szept. 12. 18:43
 8/19 Akiteki ***** válasza:

Nem csak a kutyák egy része, de az emberek sem tudnának emberi segítség nélkül életben maradni. Legalábbis a városi egyedek.

Ez nem lenézés, tényközlés.

2011. szept. 12. 22:19
 9/19 anonim ***** válasza:
Lehet benne igazság, de szerintem halál felesleges olyan dolgokat latolgatni, aminek semmi értelme.
2011. szept. 13. 08:44
 10/19 anonim ***** válasza:

ez nem lenézés, csak tény.

teljesen egyetértek ezzel.

és nem csak a rövid orr, a rövid láb, a túl hosszú fül, a túl kicsi de még a túl nagy termet is életképtelenné teszi a kutyákat...

annyira elképesztő, hogy sok tenyésztő (!!! - és akkor a szaporítókról még nem is szóltam) milyen túlzott fajtajellegeket örökít tovább...

és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy nem szenvedés nekik a fuldoklás... azt az embert is zavarná, aki így születik.

és igen, tény, hogy egy csomó ember is életképtelen lenne.

egy tyúkot sem tudnának levágni...

de még azt sem tudják, milyen növény ehető, és milyen nem...

csakhogy ezeket a kutyákat emberek hívták életre, szerintem iszonyú felelőtlenül...

mindenki itt pampog a felelős kutyatartásról, de a felelős kutyatenyésztésről mélyen hallgatnak...

2011. szept. 13. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!