Hogy tudom megtanítani a kutyámnak hogy idegeneket ne engedjen be az udvarba? Kistestű kutyáról lenne szó.
1. módszer: agyaltasd meg egy idegennel.
2. módszer: kösd ki a kapu elé 60 centis láncra.
3. módszer: vegyél másik kutyát.
"kistestű kutya"= macska
Szerintem minden kutyában amúgy benne van a jelezhetnék, megérzik, hogy melyik ember rossz, bár van néhány zakkant kutya, akik a szeretetükkel gyilkolnak(nyál is), az biztos. Nekem újfundlandim van, vagyis az egyik olyan, általában ugat, ha idegent lát, kivétel ha vlmi ismerősöm például és látja, hogy rendes. Kiskutyától tényleg nem kell sokat várni a pitizésen kívül. De jelezni még tud, ha nem vártak jönnek. Üdv!
Nem csoda - a kutya (bármekkora) ösztöne a falkavédelem. Nálunk a chihuahua a legvehemensebb, jelez (ugatással), ha anyám jön, ha férjem jön, mindegy. Idegenekkel vagy vendégekkel szemben igen bizalmatlan, ugat, morog, kavirnyál körülöttük.Néha bokához is kapkod, bár másfél kiló tömör agresszió nem igazán rettent el egy vízóra leolvasót.
Azt ajánlanám, ha jön valaki, ültesd le a kutyát, guggolj mögé és ujjbegyekkel dörzsölgesd az oldalát.Erre általában rájönnek - hoppá! gazdi mögöttem, nekem kell megoldani a problémát.Kitalálhatsz egy vezényszót, hogy később piszkálás nélkül is jelezhesd, nem jöhet be senki a kapun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!