Help! A kutyánk (2éves) apum szerint nem ugatja az idegeneket, de ez nem teljesen igaz. Hogy tudnám őt megtanítani és hogy mindenkit megugasson? Lehetséges még ez egyáltalán?
Nekem a "Hangot" parancsszóval sikerült megtanítanom a kutyámat arra, hogy kérésre ugasson, bár ez inkább csak játék. Szerintem alapjában véve fölösleges, hogy ezt az idegenek megugatása érdekében megtanítsd. Mert a kutya, ha megtanítod, azért engedelmeskedik, hogy Te elégedett légy vele, és megdícsérd, nem pedig azért, mert neki így ösztönszerű. Mellesleg nem állhatsz ott mindig mellette a parancsszót ismételve, amikor idegen jön a lakásba, vagy annak közelébe. Ha mégis ezt teszed, akkor sem az idegent fogja ugatni, hanem "neked" ugat.
Meg kell említsem, hogy egy 2 éves kutyát már nem is lehet olyan hatákonyan tanítani, mint egy kölyköt. :(
Mienk is ilyen, és nagyon örülök neki, mert a szomszéd kutya ha kell ha nem ugat, és már az agyamra megy.
Szerinted azért nem merne bemenni egy idegen a házatokba mert ugat a kutya? ugyan már. Valószínű ha bemenne nekimenne a kutyád, és nem feltétlen kell az hogy ugasson. A mienknek olyan sunyi feje van, hogy be se mernének jönni. Pedig meg se nyikkan. Az ilyen kutyákat csöndes "gyilkosnak" "hívom".
ÓÓÓ, ne aggódj. Nekem is kaukázusim van, és ő se ugat, csak nagyon-nagyon ritkán. De ha idegen jön, akárhogy alszik vagy el van nyúlva, azonnal feláll, és rohan a kapuba biztonsági őrösdit játszani.
Ha mi engedünk be valakit, azt az embert nem bántja, de folyamatosan szemmel tartja. Ha betörnének, szerintem már csak a cafatokat kéne zacskózni másnap reggel...
Ha baj lenne, megvédene, nálunk az egyik sétánk alatt volt már rá példa.
Ha gondolod, keress fel egy kiképzőt bátorságpróbához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!