Mivel etessem a kutyát? És miből mennyit adjak neki?
Ez egy kölyök kutya. Neki kölyök /junior/ táp való. Javaslom a pedigree-t.
Ahogy a (ember) csecsemő, gyermek sem eheti azt a kaját amit egy bányász, ugyan úgy a kutya sem.
Sokszor lerágott csont ez a téma itt, keress rá.
A kutyatartás nem válaszolható meg itt 1-2 üziben, vannak könyvek, legalább egyet olvass el.
Én azt mondom késő, de jobb későn, mint soha.
nem gonoszkodok de ha egy 10 kilós kutyát sem tudsz etetni rendes táppal, akkor ajándékozd el!
A tartás, etetés, oltások nem kevés anyagi terhet jelentenek ...és ha már a kölyökkori fejlődésén is spórolsz akkor igen sok orvosi költség várható később.
A fajtatiszta kutyákat nem házikosztra vagy olcsó tápra találták ki!! Arra a keverékek még talán megfelelnek, de ezek nem!
Csak akkor adj neki Pedigree-t, ha szeretnéd, hogy pár héten belül allergiás legyen a kutyád, és van havi több tízezer forintod az állatorvosi kezelésre.
A westi is egy kutya, nem konyhamalac, ha nem tudod rendesen etetni, inkább add vissza.
Az állatos boltban kapható húsok éppen hogy ehetőek még!
A csirke az egyik legallergénebb hús, kölyök kutyának akkor sem adnám ha ingyen dobnák utánam.
A teljes értékű táplálkozáshoz - mivel a kutya nem ragadozó - hozzá tartozik méni gabona, zöldség esszenciális zsírok, ásványi anyagok és vitaminok no meg a jó minőségű hús!
A jó minőségű speciálisan kölyköknek kifejlesztett tápok ezeket mind tartalmazzák!!!
Könnyebb olcsóbb, kiegyensúlyozottabb táplálkozás biztosítható velük!
Én sem hittem soha a tápokban.
A mostani kutyámnál rábeszéltek,hogy etessem jó minőségű táppal.
Problémás,rossz evő kiskutya volt,az emésztése tragikus.
Most szuperprémium tápot kap+heti pár nap főzök is neki,és tökéletes állapotban van.
Jó minőségű táppal etetni olcsóbb,mint házi kajával vagy olcsó táppal.
A betegségekről annyit,hogy a fajtatiszta kutyát(minden fajta)olyan szinten túl/beltenyésztettek,hogy nem csoda a korai haláluk.
Sok közülük a génjeiben hordozza az örökletes betegségeket és tovább is örökíti a felelőtlen szaporításnak köszönhetően.
Én pl.még olyan keverékről nem hallottam,aki jó minőségű táptól halt volna meg korán.
nyers marhát?????
jesszus, nehogy!
Az kóli baktériumok ,sé az ide tartozó EHEC baktériumok kedvelt helye a nyers marhahús!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!