Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek érdemes iskola...

Szerintetek érdemes iskola közben kutyát vásárolni?

Figyelt kérdés

Kevesebb idő jut a tanulásra és el lenne hanyagolva a kutyus.

Szerintetek hogy lehetne iskolaidőben kutyázni? Ki hogy oldja meg? Esetleg a kutya mellett tanulni? Középiskola/gimnázium.

(Kellene egy kutya házat őrizni, de ugye idomítani is kell)

2011. szept. 6. 19:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

Nos, úgy látom, hasonlítunk!:)

Én elköltöztem a szüleimtől 17 évesen, magántanuló voltam (tanárok nélkül csak a könyvekből tanultam) és valamiből a lakbéremet is ki kellett fizetnem...

Hasonlóan egyedül éreztem magam, habár egy másik lánnyal laktam egy szobában - de ő sokszor hazautazott.

nem tudom, mi ütött belém, de az érettségi évében fogtam magam, és egyik napról a másikra bementem egy menhelyre, és elhoztam Manót...:)

Akkor 2 hónapos kölyök volt, minden reggel hajnal 5-kor séta (mert a kisasszonyra akkor jött rá a pisilhetnék:D), 7-kor indulás a suliba azokon a napokon, amikor a magyar emeltre készített fel a tanár, valamikor hazaértem, kiültem a rétre, tanultam, közben a kutyám ott játszott vagy pihent mellettem...

Aztán haza és vacsorafőzés neki is, nekem is.:)

Az érettségim egy tanítóképzőre lett elég.:D

Mondjuk zenésznek készültem, az ELTÉre csak azért jelentkeztem, mert "kitudja"...

Azóta kibékültem a szüleimmel, befogadtam még egy kóborkutyát és egy harmadik is került hozzánk...

Én sem vagyok egy könnyű felfogású teremtés...:)

Szerintem azt gondold végig, hogy mi érdekel, mi szeretnél lenni, hol szeretnél tovább tanulni - már ha ez feltett szándékod...:)

Utána felütöd az aktuális bejutási pontszámoknál a tájékoztatót és számolsz...:)

Ha nem egy extra magas pontszámú egyetemre akarsz bekerülni, szerintem nyugodtan vállald be a kutyust...:)

Ha viszont olyan helyre készülsz, ahova nem elég az "egyszeregy", és valóban ennyivel több időre van szükséged a tanuláshoz, akkor átgondolandó a kutyaprojekt...

Amúgy az is lehet, hogy csak a tanulási módszered nem megfelelő...

A magolás önmagában azért nem jó, mert nem tudja mihez kapcsolni az agyad az információt...

A törit, a bioszt, a magyart tekintsd egy jó hosszú mesének...:)

A matek az nálam karó, nem tudok tanácsot adni...:D

Akkor voltam ötös belőle, amikor a tanárt kedveltem.

Vannak olyan emberek, akik könyvből + ábrák segítségével tanulnak könnyen...

vannak, akik hallás után jobban jegyzik meg az információkat...

Ha pedig mind a két módon bevésődik valami, az a tuti.:)

Én vizuális típus vagyok, fel tudom idézni, hogy a füzetem bal oldalán van Könyves Kálmán stb.stb...:D

próbálgasd, neked mi megy jobban, esetleg lefekvés előtt közvetlenül érdemes átismételni az anyagot, ilyenkor ugyanis az agyad egész este ezen fog "dolgozni"...:)

Remélem, segítettem, és belefér a kutyi!:)

(amúgy az jó motiváció is lehet a tanuláshoz... sőt, lehet, hogy nem véletlenül van benned egy lelki gát... na de így ismeretlenül csak tippelgetek...:))

2011. szept. 6. 20:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy allergiás a macska szőrre én inkább azt ajánlom hogy vegyél egy Pixi bob-ot. Sok szeretetre van szüksége (persze ezt meg is hálálja) és ha a belső tulajdonságait nézzük teljesen olyan mint egy kisebb kutyus. : ) Ezen az oldalon többet megtudhatsz erről a fajtáról ha érdekel. : ) [link] remélem tudtam segíteni további szép napot.
2011. szept. 6. 20:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én napi 8-10 óra meló mellett kutyázom, és nincs kertünk. Mindenre van ideje az embernek, amire akarja. Reggel kicsit korábban kelsz, sétálsz vele egy fél órát. Aztán elmész suliba, suli után haza, megint fél óra séta. Gondolom kettő.három körül érsz haza, tehát monduk legkésőbb fél 4-re végzel a délutáni sétával. Aztán tanulsz 3 órát, és 7-től megint el tudsz menni egy nagy, 1-2 órás sétára.
2011. szept. 6. 21:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

szia!:)

már írtam korábban is, de még egy tipp:

ha lehet, várj vele az őszi/téli/tavaszi, még jobb nyári szünetig, mert az első időkben szerencsésebb, ha minél többet vagy vele, összeszoktok...:)

2011. szept. 7. 10:00
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még várok egy darabig, aztán majd meglátom :)
2011. szept. 8. 11:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem az a gyanúm hogy túl sokat stresszelsz, és ha nem is tudsz emlékezni,akkor itt valami vitaminhiányról lehet szó. Vagy nem lehet hogy túl sok cukrot viszel be? Az is okozhat ilyen tüneteket.

Pedig nagyon rádférne egy kutya, mert a folytonos magolás között legalább ki tudnád szellőztetni a fejedet. És amire akarja az ember arra van ideje hidd el, biztos meg tudnád oldani, ha más is meg tudja.

Jobb lenne ha nem görcsölnél ennyit. A kutyáknak napi egy órát kell legalább sétálniuk, ha ezt ketté veszed még akkor is jó vagy. Természetesen lakásban többször le kell vinni.

Várd meg a nyarat én is azt mondom és irány a menhely! Aki ennyit görcsöl az rossz gazda nem lehet.

Addig is szedjél vitamint, de jó nagy dózisban.

2011. szept. 13. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!