Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek egy skótjuhász...

Szerintetek egy skótjuhász fedeztetése 25ezerért jó ár?

Figyelt kérdés
2011. aug. 28. 11:33
 11/91 anonim ***** válasza:
100%

Papírok,eü.szűrések nélkül egyáltalán ne szaporíts.Vannak fajtamentők,egyre több skót kerül hozzájuk,senkinek nem kellenek.

Nem tudhatod,hogy a tk nélküli kutyák nem rokonok-e.Azt sem tudhatod,nincs-e olyan küllemi vagy egyéb hibája a kutyáknak,ami eleve kizárja őket a tenyésztésből.Fogalmad sem lehet arról,hogy a fajtára jellemző betegségekből mit örökítenek.

A szukádnak nem kell életében egyszer sem ellenie.A kutya nem lesz boldogtalan,ha nem lehet "anyuka",nem lesz hiányérzete,beteg sem lesz tőle.

Őket az ösztöneik vezérlik,nem tudatosan vállalják az almot.A fedeztetés,ellés fájdalmas nekik,és rengeteg kockázattal jár.

A vadon élő kutyaféléknél csak és kizárólag a domináns pár szaporodik,a többinek az életben nincs kölyke.

A csávó egyébként meg akar vezetni,ne fizess neki.

Felkészültél arra,hogy egy esetleges császározás tízezrekbe kerülhet?Tudod,mennyi egy alom felnevelése?Biztos,hogy a szaporításon sok pénzt buknál.

25 ezerből épp ivartalaníttathatod a kutyádat.Jobban jártok mindketten.Ne hagyd magad hülyeségekre rábeszélni.

2011. aug. 28. 12:01
 12/91 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem éri meg, mert ezzel csak becsapjátok a tudatlan vevőt, aztán a nyakába sóztok egy keveréket, aki jó, ha hasonlít a collie-ra, aztán az új gazdi majd a gatyáját is ráfizetheti az állatorvosra, mert arra sem veszitek a fáradtságot, hogy legalább a szűréseket megcsináltassátok!
2011. aug. 28. 12:01
 13/91 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul 6 éves múlt a kutya, ilyen korban már a komoly tenyésztők is csak nagyon nyomós indokkal hoznak le egy utolsó almot.
2011. aug. 28. 12:03
 14/91 anonim ***** válasza:
74%

Ellett már a kutya, vagy ez lenne az első ellése? Ha ez lenne az első akkor inkább már ne. 6 évesen már idős az első elléshez, valószínűleg nem lenne olyan jó anya vagy a kölykökkel lenne probléma.

Egyébként, chipet tetethetsz bele anélkül is, hogy törzskönyves lenne a kutyád. Oltás szerintem kevesebb lesz mint 5ezer (bár attól is függ, hogy hol laksz) és szerintem ha több kutyát viszel mármint így kölyköket akkor kapsz egy kicsi kedvezményt. Féreghajtani 2hetente kell 2hetes koruktól. 25ezer forint reális ár az efféle fedezésért. Leszögezném, nem támogatom, csak a kérdésre válaszolok!

Van még kérdésed?

2011. aug. 28. 12:04
 15/91 anonim ***** válasza:
100%

ez első alma a szukádnak?

A colliek alapból ritkán jó anyák, a kölykök kis súllyal születnek és elég magas a mortalitási ráta..

A tenyésztők évek óta próbálják a CEA t és egyéb szembetegségeket kiszűrni a fajtából de persze rúgj csak egyet bele a fajtába... nem minta nem lenne elég viselkedészavaros félig vak kutya a fajtamentésnél...

Az expressz csak kicsit van tele eladhatatlan collie kölykökkel...nem népszerű fajta és senki se veszi meg... már olyan olcsó a fajta, hogy a törzskönyves, szűrt szülőktől való kölyköt bárki kap 60-70 ezerért..

2011. aug. 28. 12:07
 16/91 A kérdező kommentje:
Én mindenképp szeretném a kiskutyákat...Tudom kockázatos, nagyon szeretem a kutyusomat meg minden és szerintem meg kell próbálni. Tudom még sok plusz pénz van a pakliban de nem baj. Amúgy köszönöm a válaszokat..még jöhetnek nyugodtan. Hajdúszoboszlói vagyok
2011. aug. 28. 12:08
 17/91 anonim ***** válasza:
100%

Abból,hogy megnézitek a kant,mi fog kiderülni?Fajtához értő küllembíró vagy?

Nem,nem éri meg ennyiért (sem)szaporítani.Már kamionra se veszik a kicsiket.

A skót nem divatos fajta.Számolj egy kicsit:25 ezer a fedeztetés.Otthagysz az állatorvosnál a vemhesség,ellés alatt minimum egy ötvenest.Ebben nincs benne egy esetleges császár.

Minőségi táp kell a szukának vemhesség és kölyöknevelés alatt,ez ha 4 hónapot számolunk és 15 ezret zsákonként,60 ezer.Nem,sarki bolti Pedigree és társai+házi koszt ilyenkor nem elég.

Szülessen mondjuk 6 kölyök.Chip összesen 30 ezer,ez kötelező,neked kell belerakatnod a kölykökbe.8 hetes korukra 2 oltást meg kell kapjanak-féreghajtót,az 36 ezer.Kell babakutyáknak való táp,legyen mondjuk 20 ezer.

Bele kell számolni még extra kiadásokat is.

Ez eddig 220 ezer ft,csak alap dolgok vannak benn.

Ha 30-ért el tudsz egy kölyköt adni,baromi szerencséd van,magadfajta szaporítók adnak 15-ért is.Az 150 ezer ft bevétel.

Mindjárt buktál 70 ezret.

A kutyád papírok nélkül hogyhogy nem ismeretlen származású?Az kevés,hogy ismered a szüleit.

2011. aug. 28. 12:09
 18/91 A kérdező kommentje:
Első alom!
2011. aug. 28. 12:09
 19/91 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kockázat, de nem baj. Lehetne valaki egyetértőbb velem :D
2011. aug. 28. 12:13
 20/91 anonim ***** válasza:
32%
Én a törszkönyves szuka puli veteztettem szintén egy ilyen jó kannan. Az egy kan kicsit kért vagy úgy voltunk meg egyezve akkor pénz az pedig 6.000Ft volt. Vagyis baromira nem jó ár! max 10.000Ft
2011. aug. 28. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!