Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha valaki "megunja" kedvencét...

Ha valaki "megunja" kedvencét elaltathatja mindenféle következmény nélkül?

Figyelt kérdés
Az anyagiakon kivül persze... A szomszédunknak babája született aki allergiás a kutyaszőrre (is) és nem találtak új gazdit / helyet a 10 éves fajtatiszta westiejüknek. A férj el akarja altattatni a kutyust. Meg teheti ezt "csak" ezért?
2009. ápr. 17. 12:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Nagyony rossz hallani, hogy valaki nem akarja, hogy a kutyája tovább éljen!Ilyen szadista emberek is élnek!Sajnos megtehetik, hogy elaltattják, de valószínüleg valamit ehet tenni, ha csak úgy betesgs híján elaltatja!

2009. ápr. 17. 17:06
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

szia!!!

látod van aki be tudná fogadni a kutyust!! segíts rajta!:(

2009. ápr. 17. 17:10
 23/32 anonim ***** válasza:
81%

14:24 - Senki nem írta, hogy mindenképp el kell altatni a kutyát, csak abban az esetben, ha tényleg nincs más (írta valaki a menhelyeket, hogy ott is van így).

De ha valaki valamire allergiás, akkor az allergiát okozó tényezőt el kell a környezetéből távolítani, amennyire lehet. Szerintem a kérdező (mivel nem írt túl sok részletet a problémáról) csak felületesen ismeri a helyzetet. Ha nem így van, akkor legyen szíves részleteket írni, mennyit tud, és sikerült-e azóta beszélni az ismerőseivel. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy több éve meglévő kedvencként tartott állattól csakígy meg tudnak válni, ebből gondolom, hogy szerintem ők minden tőlük telhetőt megtettek, ami ebben az ideges helyzetben eszükbe jutott, és ők se örülnek ennek a lehetőségnek. Remélem, érthető, amit írtam. De ha valaki mégis lepontoz, az nem engem minősít.

2009. ápr. 17. 17:10
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarom, hogy gazdája legyen a kutyámnak, akkor lesz is. Pont. Tudom, mert nem egynek szereztem, az altatás egy egészséges családtagnál nem jöhet szóba.
2009. ápr. 17. 17:53
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekkoromban, de még 18-20 éves koromban is féltem a - szabadon kóborló - kutyáktól (Nehezen küzdöttem le. Igaz, azóta alig találkoztam olyannal, aki azonnal meg ne szeretett volna.), de egészen biztos, hogy akkor sem álltam volna a "láb alól eltenni" (Mondjuk ki, a finom elaltatani szó ezt jelenti!) oldal pártjára. HAJRÁ 10 ÉVES KUTYUS! Tisztelet a leendő, emberséges gazdinak!!!!!
2009. ápr. 17. 21:56
 26/32 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyien reagáltatok rá.

Nos, a feleséggel beszéltem tegnap...

Azt mondta, hogy a kislányuk nagyon durván reagál a kutyusra úgyis, hogy elszeparálták a lakáson belül őket. De sajnos annyira allergiás a pici, hogy elég ha a kutyaszőr bejut pl. anya vagy polóján a baba szobájába.

Én azt a részét megértem, hogy a babájukat akarják megővni, de persze az elaltatással nem értek egyet.

Elmondása szerint, jártak menhelyen (nem fogadják be, mert van gazdija), hírdették -ingyen elvihető- de a kora miatt nem volt rá jelentkező, (pedig a kutyus felmenői sok díjat is besöpörtek...). Sőt idpsek otthonába is elvitték, hátha valamelyik magányos idős ember szeretne egy kisbarátot.

A férj tehetetlenségében fakadt ki nekem a múltkor az altatással kapcsolatban, mert nem találnak a kutyusnak helyet, viszont kidobni nem akarja az utcára. Szeretik a kutyust, alatatni a legeslegvégső esetben hajlandóak. Még mindig keresnek új gazdi(k)at neki, ahol esetleg meg is látogathatják őt.

Egyéként ez egy kan kutyus, jól nevelt, csendes, szótfogadó jószág.

Most a kutyus nálam van, de ha a főbérlőm megtudja kilakoltat. Sajnos elég necces így a helyzet, mert ő van hogy bejelentés nélkül is idejön. Ha előre szól akkor visszaviszem a házaspárnak, de ez így sajnos hosszútávon nem működőképes...

:(

2009. ápr. 18. 12:10
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Én is allergiás vagyok, csak a macskára, mégis befogadtam egy ciccet az utcáról, bár annyira nem rossz a helyzet, mint szegény babánál és már egyébként is eléggé felnőtt vagyok, durva, hogy ilyen súlyos allergiával született szegény :(

Ha menhelyre nem is, talán a fajtamentés segíthet, ott nem mindig vannak kennelben elzárva a kutyák, vannak ideiglenes gazdik is, legalábbis én így tudom...

2009. ápr. 20. 23:49
 28/32 anonim válasza:
83%
Lehet hogy túl morbid leszek,de ez kicsapta a biztosítékot nálam. Ha a gyerekük allergiás lesz a porra elaltatják?
2009. ápr. 21. 13:59
 29/32 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg morbid, de frappáns válasz. Az én pici - és lehet, hogy a butánál is butább - agyamban ennek a fogalomnak nincs is helye, így nem is tudok hatásosan érvelni. Eltenni láb alól valakit (nekem a kutya is Ő), mert önhibáján kívül gondot okoz a másik - egyébkéként vitathatatlanul fonosabb - szemefénynek??? (Az utolsó szó nem túl magyaros, de mindeki érti.) És mit csinálnak az eddig kapott szeretettel? Azt is kidobják, mint veszélyes hulladékot?? (Az elaltatott kutya ugyanis közegésszégügyi szempontból azzá válik, azért is szokták a tetemet elhamvasztani.)
2009. ápr. 21. 18:22
 30/32 anonim válasza:
71%
Ez undorító, felháborító! Mellesleg hihetetlen hogy szegény kölyök allergiásan született- talán anyuci dohányzott terhesség alatt? mert akkor még tényleg előfordulhat de azért az allergiára nem ez jellemző. Én 2 éves korom óta asztmás vagyok= értsd exogén asztma tehát külső irritáló hatás pl pollen miatt nem "csak " allergiám van hanem fulladok... 14 évesen találtam egy kóbor macskát megszerettem, befogadtuk szüleimmel- nem volt könnyű addig bőgni stb mire megengedték. A macska 1-2 éves hím volt akkor tök vad stbstb- ivartalaníttatuk meg ugye kissé felhízlaltuk mert csontsovány volt de sose lett igazán szelíd, "kedvenc". Most hogy öregszik kb 10 éves kezd bújós lenni de csak hozzám mert tudja h én bármit megtennék érte. Nem tudnám elviselni ha valaki bántaná nem érdekelne ha utána megszívnám tuti bosszút állnék érte. MEGUNNI?! Anyám borogass.... Pedig ha úgy van kedve harap, karmol néha... de IMÁDOM. Nincs még gyerekem de biztos h őérte is bármit megtennék DE az állatoknak nincs gyámhatóság meg anyámkínja... csak a gazdája... aki úgy látszik azt csinál vele amit akar. UNDORÍTÓ. Hja amúgy 15 éves korom óta súyosbodott a betegségem de nem fogom kidobni a babámat (értsd macska...) hiába ajánlotta a kezelőorvosom h a macskának keresnem kéne másik otthont. Persze, az emberek 99°%a biztos ezt tenné azzal nincs is semmi gondom egyéni szocproblem nade basszus mégha "csak úgy véletlenül is" h juthat valakinekilyen eszébe?!?! H megfodul a fejében h elaltatni... ÁÁ emberek! Humanizmus rulez?! Néha komolyan elgondolkozom h kire/mire mondják h ember és kire/mire h állat.... Amúgy ez a sztori kicsit sántít mert én még tényleg nem hallottam olyanról h picibaba allergiás... Olyan 2-3-4+ éves korban talán... Vagy csak alibi hogy megszabaduljanak az állattól... Amúgy nagyon szivesen befogadnám a kutyát ha lenne rá lehetőségem. Amúgy bocsánat a kissé nyers fogalmazásért de még mindig fel vagyok háborodva...
2009. ápr. 22. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!