Ha valaki "megunja" kedvencét elaltathatja mindenféle következmény nélkül?
Szia!
Nagyony rossz hallani, hogy valaki nem akarja, hogy a kutyája tovább éljen!Ilyen szadista emberek is élnek!Sajnos megtehetik, hogy elaltattják, de valószínüleg valamit ehet tenni, ha csak úgy betesgs híján elaltatja!
szia!!!
látod van aki be tudná fogadni a kutyust!! segíts rajta!:(
14:24 - Senki nem írta, hogy mindenképp el kell altatni a kutyát, csak abban az esetben, ha tényleg nincs más (írta valaki a menhelyeket, hogy ott is van így).
De ha valaki valamire allergiás, akkor az allergiát okozó tényezőt el kell a környezetéből távolítani, amennyire lehet. Szerintem a kérdező (mivel nem írt túl sok részletet a problémáról) csak felületesen ismeri a helyzetet. Ha nem így van, akkor legyen szíves részleteket írni, mennyit tud, és sikerült-e azóta beszélni az ismerőseivel. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy több éve meglévő kedvencként tartott állattól csakígy meg tudnak válni, ebből gondolom, hogy szerintem ők minden tőlük telhetőt megtettek, ami ebben az ideges helyzetben eszükbe jutott, és ők se örülnek ennek a lehetőségnek. Remélem, érthető, amit írtam. De ha valaki mégis lepontoz, az nem engem minősít.
Örülök, hogy ennyien reagáltatok rá.
Nos, a feleséggel beszéltem tegnap...
Azt mondta, hogy a kislányuk nagyon durván reagál a kutyusra úgyis, hogy elszeparálták a lakáson belül őket. De sajnos annyira allergiás a pici, hogy elég ha a kutyaszőr bejut pl. anya vagy polóján a baba szobájába.
Én azt a részét megértem, hogy a babájukat akarják megővni, de persze az elaltatással nem értek egyet.
Elmondása szerint, jártak menhelyen (nem fogadják be, mert van gazdija), hírdették -ingyen elvihető- de a kora miatt nem volt rá jelentkező, (pedig a kutyus felmenői sok díjat is besöpörtek...). Sőt idpsek otthonába is elvitték, hátha valamelyik magányos idős ember szeretne egy kisbarátot.
A férj tehetetlenségében fakadt ki nekem a múltkor az altatással kapcsolatban, mert nem találnak a kutyusnak helyet, viszont kidobni nem akarja az utcára. Szeretik a kutyust, alatatni a legeslegvégső esetben hajlandóak. Még mindig keresnek új gazdi(k)at neki, ahol esetleg meg is látogathatják őt.
Egyéként ez egy kan kutyus, jól nevelt, csendes, szótfogadó jószág.
Most a kutyus nálam van, de ha a főbérlőm megtudja kilakoltat. Sajnos elég necces így a helyzet, mert ő van hogy bejelentés nélkül is idejön. Ha előre szól akkor visszaviszem a házaspárnak, de ez így sajnos hosszútávon nem működőképes...
:(
Én is allergiás vagyok, csak a macskára, mégis befogadtam egy ciccet az utcáról, bár annyira nem rossz a helyzet, mint szegény babánál és már egyébként is eléggé felnőtt vagyok, durva, hogy ilyen súlyos allergiával született szegény :(
Ha menhelyre nem is, talán a fajtamentés segíthet, ott nem mindig vannak kennelben elzárva a kutyák, vannak ideiglenes gazdik is, legalábbis én így tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!