Ha valaki "megunja" kedvencét elaltathatja mindenféle következmény nélkül?
Elaltahatja sajnos. Rengeteg lelkiismeretlen és tudatlan orvos van, aki indok nélkül alata és nem javasol ivartalanítást tudatlanságból.Meg kell keresni a fajtamentőket elsősorban, ha vannak. A menhelyek dugig vannak, csak elvétve tudnak bevenni állatot. Be lehet vitetni viszont az Illatos útra, de ha még ivaros szerencsétlen állat, akkor azt nem ajánlanám, mert onnét kihozhatják lelketlen szaporítók agyonelletni. Mindenképp állatvédők segítségét kell kérni, hogy jó helyre kerülhessen a kutya.
Kedves alatatást javasló válaszoló! Az altatás pedig egészséges állatnál nem humánus, hanem egy önző lelkiismeretlen megoldás. Lehet felelősségteljes gazdit találni, csak munkát kell bele fektetni!
Az altatást javasló vagyok, meg az is, aki az elején gazdikeresésre buzdított. Pont azért, mert a menhelyet lelketlenségnek érzem egy családban nevelkedett blökinél, akinek még annyi sem jár, hogy gazdát találjanak neki.
Joga van ÉLNI- de nem vegetálni.
Nagyon-nagyon örülök, hogy úgy tűnik, lesz gazdája, kérem is a kedves jelölt válaszolót, írja már meg, mi történt. Én magam rengeteg kutyának találtam már gazdit, sokat felneveltem én is.
Őszintén szeretem őket. (Meg azokat is, akik szívén viselik a négylábúak sorsát).
Kérdező, miért nem úgy tetted fel a kérdést, hogy mit lehet tenni egy kutyával, ha valakinek allergiás a gyereke és nem talál gazdit? (mellesleg nem tudjuk, hol él az illetékes család, Pest megint más, mint egy vidéki eldugott kis település) Ja, és lehet lepontozni, de ha nektek fulladna be a gyereketek, kit mentenétek először, a gyereket vagy a kutyát? Ez a család lehet, hogy mindent megtett, ami eszükbe jutott, (ne egy fotelben ülő kényelmes hawaii állapotot képzeljetek el, ha baj van, biztos a nyakukba zúdult az idegesség, hiszen gondolom, nem így tervezték, hogy a most született baba allergiás lesz a már 10 éve meglévő kutyára) és csak végső megoldás az altatás. Adtunk ötleteket, a kérdező, ha ismeri őket, segíthet nekik ezek alapján, sőt, itt már van is egy jelentkező a kutyusra egy korábbi válaszban.
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy míg panelban élek és nem tudok egy elkülönített légteret biztosítani kutya számára (legalább külön helyiség és kiváló szellőztetési lehetőség), addig sajnos nekem se lehet kutyám, szintén kutyaszőr allergia miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!