Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vagytok oda a tenyésztők...

Miért vagytok oda a tenyésztőkért?

Figyelt kérdés
Ezeket én is tudom (törzskönyv, szűrések stb. stb. st.) De amikor voltuk kutyát nézni, akkor elmentünk 2 személyhez. Az egyik helyen 10 kiskutya volt gyönyörűek voltak, jól szocializálódtak, tisztán tartva (szülők is) egészségesek, nagy helyen , de mivel nem volt törzskönyvük akkor szaporító ( szülők szűrve voltak). Jó elmentünk egy tenyésztőhöz. Csont soványak a szülők, bozontosak, és az anya a 3 sovány, beteg kölykével bezárva egy kis koszos helyre, de volt törzskönyvük. Na akkor most melyik a jobb?
2011. aug. 23. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
09:57-tel egyet értek , túl vannak idealizálva a tenyésztők.Persze van normális is köztük , de azért még a nevesebb tenyésztekek sem makulátlanok.Hallottam már pár érdekes dolgot hogy hogyan vágott át egy kevésbé a fajtához értő embert a kedves tenyésztő(mert tenyésztő hiszen mindent megad a kutyáinak , csak más embereket vág át a pénz miatt) , csak ezek a dolgok valahogyan nem kerülnek a nyilvánosság elé.
2011. aug. 23. 11:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem is mindenki ezt mondja hogy jobb a tenyésztő .. szerintem nem .. ahol mi jártunk ott is szépek voltak a kutyák és nem igaz hogy rossz helyen tartják őket .!

És mi van azzal aki nem tud kiadni egy kutyára több mint 100.000 ft-ot és olyan kutyák szeretne az mit csináljon ?!

Hát jó hogy szerencsétlen inkább szaporítóhoz fordul!!!

Amúgy az én kutyám is onnan van mert nem volt pénzünk és nem tudtunk 100.000 ft-ot kiadni egy kutyára ... ezért 50.000 ft-ért megvettük a szaporítótól és egyáltalán nem beteges ahogy mások szokták írni ... még soha nem volt beteg .. az orvoshoz is mindig csak az oltás miatt megyünk ...

ennyi erővel ez olyan mintha egy keverék kutyára is azt mondanátok hogy beteges és nincs jól szocializálva !!!

2011. aug. 24. 14:19
 13/13 Tyler913 ***** válasza:

Most kezdjem elolrol?Attol meg,hogy szepek a kutyak es jol vannak tartva,meg lehet rossz genetikajuk.Az is lehet,hogy recessziven orokitenek betegsegeket,tehat rajtuk nem jon ki,de a kolykokon mar igen.Szaporitonal erre nincs biztositek.Szerinted a kolykok genetikajat mennyiben befolyasolja,hogy a szuloket mennyire dedelgetik,vagy hogy milyen helyen vannak?

"És mi van azzal aki nem tud kiadni egy kutyára több mint 100.000 ft-ot és olyan kutyák szeretne az mit csináljon ?!

Hát jó hogy szerencsétlen inkább szaporítóhoz fordul!!!"

Akinek nincs 100 ezer forintja,az ne akarjon fajtatiszta kutyat.Mit olyan nehez ezen felfogni?En is szeretnek

Rolex orat,meg Ferrarit,de nincs ra penz,tudok elni nelkuluk.Nem kotelezo kutyat venni.

Raadasul,ha valakinek nincs 100 ezer forintja a vetelarra,annak hogy lesz penze a kutya taplalasara?Normalis minosegu tap+az oltasok is legalabb 80-100 ezer Ft/ev.Akkor,ha szeretnek egy adott fajtaju kutyat,egy evig felreteszem ezt a penzt,es abbol megveszem,mint ahogy nagyon sokan teszik.Nehogy azd hidd,hogy TK-s kutyat csak gazdagok vesznek.

Szoval meg nehogy mar azokat az embereket allitsd be szegeny szerencsetleneknek,akik akarnak egy bizonyos fajta kutyat (menhelyrol nem jo,hat hogyisne...),de b.sznak osszegyujteni a penzt,es inkabb a szaporitokat tamogatjak.Megegyszer mondom,nem kotelezo kutyat venni.Es aki egy adott fajtajut akar,az vegye tudomasul,hogy ennyi az ara.Ne keressunk kifogasokat.

2011. aug. 24. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!